Πολιτική

Το ΠΑΣΟΚ καλεί σε ονομαστική ψηφοφορία για «την σκανδαλώδη ρύθμιση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας»

Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για «τη φωτογραφική διάταξη, με την οποία περιορίζονται τα προσόντα του Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, της Αρχής που έχει δημιουργηθεί για να υπηρετεί τη διαφάνεια και την αξιοκρατία στο κράτος» κατέθεσαν στη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τους Χερσαίους Συνοριακούς Σταθμούς, στην ολομέλεια της Βουλής, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Όπως αναφέρουν, με τη διάταξη «αφαιρούνται τα πτυχία νομικής και οικονομικής κατεύθυνσης και εισάγονται προς αξιολόγηση αόριστες έννοιες όπως η επιχειρησιακή επάρκεια, προκειμένου να διευκολυνθεί η επιλογή ημετέρων στη θέση του Διοικητή της Αρχής. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει τον θεσμικό της κατήφορο, εκθέτοντας την χώρα μας διεθνώς για ακόμα μία φορά» προσθέτουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Κατά την χθεσινή επεξεργασία του νομοσχεδίου, ο υπουργός Εσωτερικών Θ. Λιβάνιος είχε πει ότι «το να φύγουν κάποιοι συγκεκριμένοι τίτλοι σπουδών δεν σημαίνει ότι είναι φωτογραφική η διάταξη, όταν διευρύνεις αυτούς που μπορούν να επιλέγουν. Και όπως η (βουλευτής του ΠΑΣΟΚ) κυρία Λιακούλη ήταν μια πολύ καλή και επιτυχημένη Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ νομικός ούσα – δεν ήταν ούτε ψυχίατρος ούτε ψυχολόγος – υπάρχουν περιπτώσεις που το πρώτο πτυχίο δεν καθορίζει απόλυτα την επαγγελματική καριέρα».

Ο κ. Λιβάνιος σημείωσε επίσης ότι ο (βουλευτής της Νέας Αριστεράς) κ. Ηλιόπουλος, ως πληροφορικός «ήταν ένας πολύ καλός ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας. Ούτε εργατολόγος ήταν, ούτε διοίκηση επιχειρήσεων είχε κάνει. Δεν σημαίνει λοιπόν ότι το πρώτο πτυχίο όταν δεν συνοδεύεται με αυξημένες ανάγκες μεταπτυχιακών ή διδακτορικών τίτλων σπουδών, είναι καθοριστικό για την εξέλιξη. Μην υπενθυμίσω πως γινόταν οι επιλογές των επικεφαλείς αυτών των φορέων. Με μια απόφαση του Υπουργού έλεγε θέλω τον Α, θέλω τον Β και δεν ρώταγε ποτέ κανέναν. Όπως στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, όπως οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος κ.ο.κ.. Δεν θυμάμαι, ούτε καν υπήρξε κάποια προκήρυξη για την πλήρωση μιας τέτοιας θέσης τουλάχιστον μέχρι το 2009» παρατήρησε ο κ. Λιβάνιος.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-08 17:31:05

Back to top button