Το Πανεύκολο Tip για να Μένει Σταθερό το Ξύλο Κοπής στον Πάγκο της Κουζιναςspirossoulis.com – eportal
Ανακαλύψτε το κόλπο που θα σας βοηθήσει να σταθεροποιείτε το ξύλο κοπής πάνω στον πάγκο της κουζίνας χωρίς να γλιστράει.
Το ξύλο κοπής είναι ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία στην κουζίνα για κάθε προετοιμασία γεύματος. Σε αυτό κόβουμε το ψωμί, τα λαχανικά, τα τυριά αλλά και τα κρέατα. Πολλές φορές, όμως, γλιστράει πάνω στον πάγκο της κουζίνας και δεν μένει εύκολα σταθερό με αποτέλεσμα είτε να πέφτουν κάτω τα τρόφιμα είτε να τραυματιζόμαστε με το μαχαίρι.
Δώστε οριστικό τέλος σε αυτό το καθημερινό πρόβλημα με την πιο απλή και εύκολη λύση
Αν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα και εσείς τότε το μόνο πράγμα που θα χρειαστείτε είναι μια πετσέτα. Βρέξτε την πετσέτα σας και τοποθετήστε την κάτω από το ξύλο κοπής. Το πρόβλημα λύθηκε! Από εδώ και στο εξής αυτή η ξύλινη επιφάνεια θα μένει πάντα στη θέση της.
Tip Μπορεί το ξύλο κοπής να είναι από τα πιο χρήσιμα εργαλεία στην κουζίνα αλλά αν δεν το πλένετε μετά από κάθε χρήση θα το μετατρέψετε σε μια σοβαρή απειλή για την υγεία σας. Όσο μένει βρώμικο συσσωρεύονται στην επιφάνειά του πολλά μικρόβια από ωμά κρέατα και ψάρια τα οποία στη συνέχεια πάνε σε όλα τα τρόφιμα που ακουμπάτε πάνω σε αυτήν.
Για να απολυμάνετε το ξύλο κοπής ρίξτε χοντρό αλάτι και ξίδι πάνω σε μισή λεμονόκουπα και τρίψτε καλά και τις δύο επιφάνειες του ξύλου. Μόλις ολοκληρώσετε το τρίψιμο αφήστε το μείγμα να δράσει για 10 λεπτά και ξεπλύντε με χλιαρό νερό και υγρό πιάτων. Αφήστε το ξύλο να στεγνώσει καλά πριν το χρησιμοποιήσετε και πάλι.
Έξτρα tip Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε το ίδιο ξύλο κοπής για ωμά κρέατα και ψάρια και για όλα τα άλλα τρόφιμα. Πάρτε ένα για τα κρέατα και ένα άλλο για τα λαχανικά για περισσότερη ασφάλεια. Με αυτόν τον τρόπο θα μειώσετε τις πιθανότητες να μεταφερθεί κάποιο μικρόβιο στα φρούτα και τα λαχανικά σας και στη συνέχεια στο στομάχι σας.
Δημοσιεύθηκε 2024-07-03 20:00:26