Οικονομία

Το ν/σ για τις φυσικές καταστροφές καλύπτει την ανάγκη άμεσης παρέμβασης της Πολιτείας

Την ανάγκη η Πολιτεία να έχει ένα πλαίσιο άμεσης παρέμβασης, με στόχο την πρόληψη ακραίων καιρικών φαινομένων, όσο αυτό είναι εφικτό, καθώς και ανάγκη για την άμεση ανακούφιση πολιτών και επιχειρήσεων και την ανασυγκρότηση των περιοχών, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής επί του νομοσχεδίου για την ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών, ο κ. Κόλλιας είπε ότι η συγκεκριμένη νομοθετική παρέμβαση καλύπτει αυτή την ανάγκη και κινείται σε σωστή κατεύθυνση.

“Με το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου επιδιώκεται η ανάπτυξη και η επέκταση της ιδιωτικής ασφάλισης έναντι φυσικών καταστροφών, η ενίσχυση του πλαισίου για την κρατική αρωγή προς επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις και η ενδυνάμωση των αρμοδίων υπηρεσιών κρατικής αρωγής, με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών αναφορικά με την ανακούφιση των πληγέντων από φυσικές καταστροφές. Άλλωστε, οι φυσικές καταστροφές επηρεάζουν σημαντικά τα δημόσια οικονομικά, ενώ σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να προκαλέσουν εκτροχιασμό του Κρατικού Προϋπολογισμού”, είπε χαρακτηριστικά.

Το ΟΕΕ θεωρεί σημαντικές και τις διατάξεις, που αφορούν στη στεγαστική συνδρομή, αλλά και τη διαδικασία κατεδάφισης των επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων μετά από μία φυσική καταστροφή.

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΟΕΕ ανέφερε ότι το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το προηγούμενο διάστημα, κατέθεσε στο Υπουργείο, μετά την ανάθεση από τον κ. Τριαντόπουλο, δύο εμπεριστατωμένες μελέτες για την ανασυγκρότηση των περιοχών της Σάμου και του Αρκαλοχωρίου, που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-26 19:22:50

Back to top button