Κόσμος

Το νέο μέτρο της Βενετίας κατά του υπερτουρισμού – Αύξησε το εισιτήριο εισόδου στα 10 ευρώ

Νέο μέτρο κατά του υπερτουρισμού υιοθέτησε η Βενετία της Ιταλίας, το οποίο προβλέπει την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου εισόδου από τα 5 στα 10 ευρώ.

Από το 2025, οι τουρίστες που θα επισκέπτονται την πόλη της Βενετίας για μια μόνο ημέρα και χωρίς διανυκτέρευση θα πρέπει να πληρώνουν εισιτήριο εισόδου ύψους 10 ευρώ. Φέτος, η πειραματική περίοδος του εισιτηρίου εισόδου προέβλεπε την καταβολή 5 ευρώ για κάθε επισκέπτη.

Το νέο εισιτήριο θα επιβληθεί για πενήντα τέσσερις συνολικά ημέρες, κυρίως Σαββατοκύριακα, από μέσα Απριλίου μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Για όποιον κάνει κράτηση στον ειδικό site του δήμου της Βενετίας τουλάχιστον τέσσερις ημέρες πριν επισκεφθεί τη μοναδική αυτή πόλη, θα προβλέπεται «έκπτωση» της τάξης των 5 ευρώ.

Θα εξαιρούνται όπως και φέτος από την πληρωμή κάτοικοι της περιφέρειας Βένετο, φοιτητές, άτομα που πρέπει να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις και όσοι μεταβαίνουν στη Βενετία για λόγους εργασίας.

Μετά τις 16:00 το απόγευμα, τέλος, η είσοδος στην «πόλη των δόγηδων» θα είναι ελεύθερη για όλους.

To άρθρο Το νέο μέτρο της Βενετίας κατά του υπερτουρισμού – Αύξησε το εισιτήριο εισόδου στα 10 ευρώ δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-24 20:53:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button