Κόσμος

Το ισραήλ «χτύπησε» την Βυρητό: Πιθανότατα με μαχητικό το πλήγμα

Ο Ισραηλινός στρατός χτύπησε πιθανότητα με μαχητικό προάστιο της Βηρυτού.

Την τελευταία φορά που συνέβη αυτό χρονικά με μαχητικό και όχι με drone υπήρξε κλιμάκωση και σύρραξη Λιβάνου – Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι δυνάμεις του εξαπέλυσαν σήμερα ένα «πλήγμα ακριβείας» σε συνοικία στη Βηρυτό.

Το λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο Al Manar – που ελέγχεται από την Χεζμπολάχ – μετέδωσε είδηση για μια επίθεση στα νότια προάστια της λιβανέζικης πρωτεύουσας.

Μια πηγή ασφαλείας έκανε λόγο στο Reuters για ένα ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού.

«Το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή στα νότια προάστια της Βηρυτού κοντά στο τέμενος Αλ-Καέμ», τόνισε μια πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με πλάνα από ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση του Reuters, ένα πυκνό σύννεφο καπνού φάνηκε να υψώνεται πάνω από την πρωτεύουσα του Λιβάνου, ενώ κάτοικοι στα νότια προάστια της πόλης ανέφεραν ότι άκουσαν μια δυνατή έκρηξη.

Μπαράζ ρουκετών από το Λίβανο στο Ισραήλ

Νωρίτερα το Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι πάνω από 140 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν σήμερα από το Λίβανο.

Η αεράμυνα αναχαίτισε «ορισμένες» από τις 120 ρουκέτες, λέει ο IDF, οι οποίες εκτοξεύτηκαν στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν, στο Σαφέντ και στις περιοχές της Άνω Γαλιλαίας.

Οι υπηρεσίες πυροσβεστικής και διάσωσης σε αρκετές περιοχές σβήνουν τις φλόγες που προκλήθηκαν από τις εκρήξεις ρουκετών αναφέρει το IDF.

Περίπου 20 ακόμη ρουκέτες εκτοξεύτηκαν στις περιοχές Μειρόν και Νετούα, προσθέτει. «Οι περισσότεροι έπεσαν σε ανοιχτούς χώρους» και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί από αυτές τις επιθέσεις, σημειώνει σύμφωνα με το CNNi.

Νωρίτερα, η ισραηλινή αστυνομία ανέφερε έναν ελφρύ τραυματισμό ατόμου στο βορρά, αλλά δεν διευκρίνισε αν τραυματίστηκε από συντρίμμια ή τις φωτιές που ξέσπασαν.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-20 16:13:31

Back to top button