Κόσμος

Το Ισραήλ ζητά από τις ΗΠΑ και δεύτερη συστοιχία αντιπυραυλικού συστήματος THAAD

Το Ισραήλ ζήτησε από τις ΗΠΑ να στείλουν και μια δεύτερη συστοιχία αντιπυραυλικού συστήματος THAAD για την προστασία της χώρας, σε περίπτωση ιρανικής αντίδρασης στην αναμενόμενη ισραηλινή επίθεση αντιποίνων, αναφέρει το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12.

Το Αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε την Κυριακή ότι η Ουάσιγκτον θα στείλει μια προηγμένη συστοιχία αεράμυνας στο Ισραήλ, μαζί με Αμερικανούς στρατιώτες για να τη χειριστούν.

Το αντιπυραυλικό σύστημα THAAD θεωρείται συμπληρωματικό για το σύστημα Patriot, ωστόσο μπορεί να υπερασπιστεί μια ευρύτερη περιοχή, ικανό να χτυπήσει στόχους σε εμβέλεια 150-200 χιλιομέτρων.

Κάθε συστοιχία αποτελείται από έξι εκτοξευτές τοποθετημένους σε φορτηγά, 48 πυραύλους, εξοπλισμό ασυρμάτου και ραντάρ και απαιτούνται 95 στρατιώτες για να λειτουργήσουν.

Το Ιράν προετοιμάζεται για ισραηλινά αντίποινα μετά την επίθεση της 1ης Οκτωβρίου, η οποία είπε ότι ήρθε ως απάντηση στα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο τον περασμένο μήνα που σκότωσαν την ανώτατη ηγεσία της τρομοκρατικής ομάδας Χεζμπολάχ, έναν Ιρανό πληρεξούσιο και μια έκρηξη του Ιουλίου στην Τεχεράνη που σκότωσε Ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανιγιέ.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-18 22:23:00

Back to top button