Κόσμος

Το Ισραήλ βάλλει κατά του Λιβάνου από ξηράς και αέρος – Η Χεζμπολάχ απώθησε δύο απόπειρες διείσδυσης

Συνεχίζεται το ισραηλινό σφυροκόπημα εναντίον της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο, καθώς και οι απόπειρες χερσαίας εισβολής κατά μήκος των συνόρων, τις οποίες ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα.  

Το λιβανέζικο σιιτικό κίνημα ανακοίνωσε ότι συγκρούστηκε δύο φορές με Ισραηλινούς στρατιώτες που προσπαθούσαν να διεισδύσουν σήμερα Κυριακή 13/10 σε περιοχή κοντά σε μεθοριακό χωριό στον νότιο Λίβανο.

Οι μαχητές της Χεζμπολάχ πυροδότησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς κατά των Ισραηλινών στρατιωτών και «τους αντιμετώπισαν, καθώς αυτοί προσπαθούσαν να διεισδύσουν» στην περιοχή κοντά στο λιβανέζικο χωριό Ράμια, σε δύο απόπειρες που έκαναν, διευκρίνισε η ένοπλη σιιτική οργάνωση, αναφερόμενη σε συγκρούσεις που διήρκεσαν περίπου μια ώρα.

Ο ισραηλινός στρατός είχε προσφάτως καλέσει τους κατοίκους 25 τοποθεσιών να μετακινηθούν βόρεια, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις εντείνουν τα πλήγματά τους.

Στόχος του Ισραήλ είναι να καταστρέψει τα όπλα και τις υποδομές της Χεζμπολάχ σε «περιορισμένες, τοπικές, στοχευμένες επιδρομές».

Την ίδια ώρα, τα επίσημα λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ισραηλινή αεροπορική επιδρομή από την οποία καταστράφηκε σήμερα τζαμί στον νότιο Λίβανο, όπου το Ισραήλ έχει εντείνει τους βομβαρδισμούς του τις τελευταίες εβδομάδες.

«Γύρω στις 03:45 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος), εχθρικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορικό πλήγμα με στόχο το παλιό τζαμί στο κέντρο του χωριού Κφαρ Τέμπνιτ, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου ANI.

Το βράδυ του Σαββάτου (12/10) το Ισραήλ πραγματοποίησε επίθεση σε αγορά στην πολυπληθή πόλη Ναμπατίγια, η οποία βρίσκεται περίπου δέκα χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Ισραήλ. Στην πόλη αυτή βρίσκονται επίσης πολλά νοσοκομεία και κέντρα περιφερειακής διοίκησης.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-13 10:25:53

Back to top button