Κόσμος

Το Ιράν προετοιμάζεται για επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Ισραήλ

«Οι ΗΠΑ έχουν ενδείξεις ότι το Ιράν προετοιμάζει μια επικείμενη επίθεση με την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων εναντίον του Ισραήλ», ανέφερε το απόγευμα της Τρίτης ένας ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

«Μια στρατιωτική επίθεση εναντίον του Ισραήλ θα είχε σοβαρές επιπτώσεις για το Ιράν», προειδοποίησε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

«Επιπλέον, υποστηρίζουμε ενεργά τις αμυντικές προετοιμασίες του Ισραήλ έναντι αυτής της επίθεσης», είπε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Απρίλιο το Ιράν είχε εξαπολύσει  επίθεση με drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, που όμως δεν έφτασαν στους στόχους τους, είτε γιατί αποκρούστηκαν από την ισραηλινή αντιαεροπορική θωράκιση, είτε εξαιτίας της παρέμβασης των ΗΠΑ, της Γαλλίας, αλλά και Αραβικών χωρών, κυρίως με ηλεκτρονικά αντίμετρα.

Ισραήλ: Οποιαδήποτε επίθεση από Ιράν θα έχει επιπτώσεις

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι οποιαδήποτε επίθεση από το Ιράν κατά του Ισραήλ «θα έχει επιπτώσεις». «Η ισραηλινή αεράμυνα είναι έτοιμη για κάθε ιρανική επίθεση», πρόσθεσε.

Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι «είμαστε σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας μαζί με τους συμμάχους μας».


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-01 17:04:18

Back to top button