Ελλάδα

Το «θρίλερ» γύρω από τον θάνατο του Μαζωνάκη – Η πλασμαφαίρεση και τα ερωτηματικά

Το «κουβάρι» των ευθυνών για τις συνθήκες θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη προσπαθούν να ξετυλίξουν οι Αρχές, μετά την αποκάλυψη ότι η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε μετά από επέμβαση πλασμαφαίρεσης σε μη εγκεκριμένη κλινική.

Η ΕΛ.ΑΣ. «ξεσκονίζει» το παθολογικό ιατρείο, όπου υπέστη ανακοπή ο λαϊκός τραγουδιστής, και στο πλαίσιο της έρευνας αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από όλα τα πρόσωπα που είχαν επαφή με εκείνον, κατά την παραμονή του στο ιατρείο, αλλά και πριν μεταβεί εκεί, καθώς και στο νοσοκομείο «Ελπίς» όπου διεκομίσθη.

«Κλειδί» η νεκροψία

Θα εξεταστούν επίσης ενδελεχώς τα πρακτικά των ιατρικών πράξεων που έγιναν, ενώ αναμένεται και τα πόρισμα του ιατροδικαστή που θα διενεργήσει τη νεκροψία-νεκροτομή.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, δια στόματος του υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη «από τις πρώτες πληροφορίες ο Γιώργος Μαζωνάκης υπέστη ανακοπή σε υποτιθέμενη κλινική, σε μια διαδικασία, όπως λέγεται πλασμαφαίρεσης».

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο υπουργός «η άδεια που είχε ο συγκεκριμένος επαγγελματικός χώρος ήταν απλού παθολογικού ιατρείου και σε απλό ιατρείο δεν επιτρέπεται να διενεργείται μία τέτοια ιατρική πράξη (σ.σ. πλασμαφαίρεση)».

Πότε και πού πρέπει να πραγματοποιείται η «πλασμαφαίρεση»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN Greece, η πλασμαφαίρεση πρέπει να πραγματοποιείται σε νοσοκομειακή δομή και όχι σε ένα απλό ιατρείο, καθώς πρόκειται για πολύ σοβαρή ιατρική διαδικασία.

Είναι δε πιθανόν, ότι στη διάρκεια της ιατρικής αυτής πράξης, ο ασθενής να υποστεί είτε αλλεργικό σοκ, είτε εμβολή. Αυτό σημαίνει ότι σε ένα νοσοκομείο, μία σοβαρή κατάσταση μπορεί να αντιμετωπιστεί απρόσκοπτα και ο ασθενής να σωθεί.

«Δεν έκανα εγώ την πλασμαφαίρεση, αλλά η γυναίκα μου»

Ο γιατρός της κλινικής, οδηγήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (9/9) στα γραφεία της Ασφάλειας για να καταθέσει και σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, αρνήθηκε ότι εκείνος έκανε την πλασμαφαίρεση. Μάλιστα, υπέδειξε στις Αρχές ότι ήταν η σύζυγός που προχώρησε στην επέμβαση στον γνωστό τραγουδιστή. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό εάν η γυναίκα είναι και η ίδια γιατρός στο επάγγελμα ή όχι.

Οι αστυνομικοί διερευνούν τις συνθήκες θανάτου και κυρίως τις ιατρικές πράξεις με το σημαντικότερο να θεωρούνται τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Έφοδος στην κλινική

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών εισέβαλαν το απόγευμα της Τετάρτης (9/9) στον στενό δρόμο της οδού Καρνεάδου, στο Κολωνάκι, προκειμένου να επισκεφθούν το ιατρείο στο οποίο βρισκόταν ο Γιώργος Μαζωνάκης, λίγο πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Ελπίς».

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας πέρασαν την είσοδο και αναμένεται να αναζητήσουν φακέλους, σκευάσματα και ιατρικά ιστορικά.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επίσης θα καταγράψουν σχολαστικά τον ιατρικό εξοπλισμό στον χώρο όπου βρέθηκε ο Γιώργος Μαζωνάκης πριν από τη διακομιδή του στο νοσοκομείο «Ελπίς».

Λίγο μετά τις 20:00, αστυνομικοί έφτασαν και στο σπίτι του Γιώργου Μαζωνάκη στο σπίτι του στη Βούλα, όπου αναμένεται να διεξάγουν έρευνες.




Δημοσιεύτηκε ! 2026-09-10 08:03:00

Back to top button