Οικονομία

Το ασήμι στο υψηλότερο επίπεδο από το 2012 – Νέο ρεκόρ για τον χρυσό

Το ασήμι έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2012, ενώ ο χρυσός σημείωσε νέο ρεκόρ, καθώς οι προσδοκίες για πρόσθετες μειώσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) έδωσαν ώθηση στα πολύτιμα μέταλλα.

Συγκεκριμένα, το ασήμι σκαρφάλωσε έως και 2,8% στα 32,71 δολάρια ανά ουγγιά σήμερα (26.9.2024), επεκτείνοντας τα φετινά κέρδη στο 37%. Το ασήμι είναι ένα από τα σημαντικότερα εμπορεύματα με τις καλύτερες επιδόσεις για το 2024, καθώς η στροφή της Fed προς μια πιο χαλαρή νομισματική πολιτική την περασμένη εβδομάδα και η προοπτική περαιτέρω μειώσεων των επιτοκίων ωφελούν τα μη αποδοτικά μέταλλα.

Τα κέρδη έχουν υποστηριχθεί από την πιθανότητα αυξημένης βιομηχανικής χρήσης καθώς η Κίνα κινείται για να ενισχύσει την οικονομία της, ενώ οι ροές σε χρηματιστηριακά αμοιβαία κεφάλαια που υποστηρίζονται από το ασήμι έχουν δείξει σημάδια ανάκαμψης.

Ο χρυσός σημείωσε με τη σειρά του ρεκόρ στα 2.685,58 δολάρια ανά ουγγιά σήμερα, ξεπερνώντας το ιστορικό υψηλό που είχε σημειωθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Οι έμποροι των πολύτιμων μετάλλων θα αναλύσουν την προηχογραφημένη ομιλία του προέδρου της Fed Jerome Powell που πρόκειται να μεταδοθεί αργότερα σήμερα στο 10ο ετήσιο συνέδριο για την αγορά του αμερικανικού δημοσίου. Αρκετοί υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν εκφράσει την προθυμία τους να προβούν σε πρόσθετες -ενδεχομένως μεγάλες- μειώσεις επιτοκίων.

Το ασήμι για άμεση παράδοση διαπραγματευόταν 2,5% υψηλότερα στα 32,62 δολάρια ανά ουγγιά στις 13:05 στο Λονδίνο, ενώ ο χρυσός σημείωνε άνοδο 0,9% στα 268,77 δολάρια. Οι τιμές του αργύρου παραμένουν πολύ κάτω από το ιστορικό υψηλό των σχεδόν 50 δολαρίων, που σημειώθηκε το 2011.

To άρθρο Το ασήμι στο υψηλότερο επίπεδο από το 2012 – Νέο ρεκόρ για τον χρυσό δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-26 16:16:31

Back to top button