Κόσμος

Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ανατρέπει την καταδίκη του Γουάινστιν

Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ανοίγει εκ νέου το κεφάλαιο της υπόθεσης του Χάρβεϊ Γουάινστιν, ακυρώνοντας την καταδίκη του γνωστού παραγωγού ταινιών από το 2020, για κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα σεξουαλικών εγκλημάτων.

Με μια απόφαση 4-3, το ανώτατο δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο δικαστής που προήδρευσε στην υπόθεση του Γουάινστιν είχε κάνει ένα κρίσιμο λάθος, επιτρέποντας στους εισαγγελείς να καλέσουν ως μάρτυρες μια σειρά από γυναίκες που δήλωσαν ότι ο παραγωγός ταινιών τους είχε επιτεθεί, αλλά των οποίων οι κατηγορίες δεν αποτελούσαν μέρος των κατηγοριών εναντίον του.

Οι New York Times αναφέρουν ότι η ανατροπή της καταδίκης του Γουάινστιν και η διεξαγωγή νέας δίκης πιθανότατα μοιάζει με μια ξαφνική, σοκαριστική στροφή, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Στον δημόσιο λόγο, είναι μια πλήρως ατιμασμένη φιγούρα: καταδικασμένος σε μεγάλες ποινές φυλάκισης σε δύο πόλεις, που καθορίστηκαν από τις δημόσιες μαρτυρίες σχεδόν 100 φερόμενων θυμάτων, οι ιστορίες των οποίων αποτέλεσαν τον ακρογωνιαίο λίθο του κινήματος #MeToo. Από νομικής άποψης όμως, η καταδίκη του στη Νέα Υόρκη ήταν πάντα αμφιλεγόμενη και οι εφέσεις του είχαν πάντα πιθανότητες.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-25 16:43:41

Back to top button