Κόσμος

Το αντίο του Καρόλου και του Κιρ Στάρμερ στην ηθοποιό Μάγκι Σμιθ – «Ήταν εθνικός θησαυρός»

Φόρο τιμής στην ηθοποιό Μάγκι Σμιθ που πέθανε σε ηλικία 89 ετών, γνωστή από την ταινία Χάρι Πότερ και τη σειρά Downton Abbey, απέτισαν μεταξύ άλλων ο βασιλιάς Κάρολος και ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ.

Ο βασιλιάς Κάρολος τη χαρακτήρισε «εθνικό θησαυρό», ενώ ο Σερ Κιρ Στάρμερ δήλωσε ότι ήταν «αγαπητή από τόσους πολλούς για το μεγάλο της ταλέντο».

«Η σύζυγός μου και εγώ λυπηθήκαμε βαθύτατα όταν μάθαμε για τον θάνατο της. Καθώς πέφτει η αυλαία ενός εθνικού θησαυρού, ενωνόμαστε με όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο και θυμόμαστε με τον πιο ένθερμο θαυμασμό και αγάπη τις πολλές σπουδαίες ερμηνείες της, καθώς και τη ζεστασιά και το πνεύμα της που έλαμπε τόσο εντός όσο και εκτός σκηνής», έγραψε ο Κάρολος.

Ο Στάρμερ σημείωσε:

«Η Μάγκι Σμιθ μας σύστησε σε νέους κόσμους με τις αμέτρητες ιστορίες που έπαιξε κατά τη διάρκεια της μακράς καριέρας της.

Αγαπήθηκε από τόσους πολλούς για το μεγάλο της ταλέντο, αποτελώντας έναν πραγματικό εθνικό θησαυρό, το έργο του οποίου θα εκτιμάται για τις επόμενες γενιές.

Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά της και τους αγαπημένους της. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη».

Ο πρωταγωνιστής του Χάρι Πότερ Ντάνιελ Ράντκλιφ θυμήθηκε με αγάπη την «άγρια διάνοια» και την «ένδοξα αιχμηρή γλώσσα» της.

Αποτίοντας φόρο τιμής, ο Ράντκλιφ δήλωσε: «Η Ρέιτσελ είναι η πρώτη γυναίκα που έγραψε το βιβλίο της: «Ήταν μια άγρια διανόηση, είχε μια υπέροχα αιχμηρή γλώσσα, μπορούσε να εκφοβίσει και να γοητεύσει την ίδια στιγμή και ήταν, όπως όλοι θα σας πουν, εξαιρετικά αστεία.

Η Σμιθ ήταν γνωστή για την αιχμηρή της γλώσσα στην οθόνη και εκτός αυτής κατά τη διάρκεια μιας ποικίλης και αναγνωρισμένης καριέρας που διήρκεσε οκτώ δεκαετίες.

Στις ταινίες Χάρι Πότερ, υποδύθηκε την πικρόχολη καθηγήτρια Μινέρβα Μακγκόναγκαλ διάσημη για το μυτερό καπέλο της μάγισσας και τον αυστηρό της τρόπο με τους νεαρούς μάγους στο Χόγκουορτς.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-28 12:42:00

Back to top button