Κόσμος

Τουρκία: Τρομοκρατική επίθεση στις εγκαταστάσεις της Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας

Τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε κοντά στην Αγκυρα μπροστά στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας TUSAS νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης.

Τα τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν πλάνα ένοπλων να εισέρχονται στο κτίριο εν μέσω πληροφοριών για πυροβολισμούς και μια δυνατή έκρηξη.

«Σημειώθηκε τρομοκρατική επίθεση κατά των εγκαταστάσεων της TUSAS στην Αγκυρα, δυστυχώς, είχαμε νεκρούς και τραυματίες σε αυτήν την επίθεση», είπε ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλικάγια στο X.

O Γερλίκαγια, ο οποίος έσπευσε στο σημείο, δήλωσε: «Δύο τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση στις εγκαταστάσεις της TUSAS της Αγκυρας. Δυστυχώς στην επίθεση είχαμε 3 μάρτυρες και 14 τραυματίες. Είθε ο Θεός να ελεήσει τους μάρτυρες μας. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας. Καταδικάζω αυτή την αποτρόπαια επίθεση. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί με επιμονή και αποφασιστικότητα μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης».

Λίγο αργότερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως υπάρχουν τέσσερις νεκροί μιλώντας με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο ρώσος πρόεδρος επικοινώνησε με τον τούρκο ομόλογό του για να του εκφράσει τα συλλυπητήριά του.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ανέφερε ότι μια ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στα κεντρικά γραφεία της TUSAS, ενώ στη συνέχεια ακούστηκαν πυροβολισμοί στην περιοχή.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις ασφαλείας και υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Η Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία είναι μια κρατική εταιρεία όπλων και αεροδιαστημικής τεχνολογίας.

Η εταιρεία παράγει στρατιωτικά αλλά και πολιτικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, καθώς και συστήματα drone για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και άλλες χώρες παγκοσμίως. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται περίπου 40 χλμ από την Αγκυρα.

Ο γγ του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε δήλωσε ότι η στρατιωτική συμμαχία θα σταθεί δίπλα στη σύμμαχό της την Τουρκία εν μέσω μιας επίθεσης κατά των κεντρικών γραφείων της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας.

«Το ΝΑΤΟ στέκεται στο πλευρό της Συμμάχου μας Τουρκίας. Καταδικάζουμε σθεναρά την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της και παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις», ανέφερε ο Ρούτε σε ανάρτησή του στο X.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-23 16:44:00

Back to top button