Αθλητικά

Τουρκία – Πορτογαλία 0-3: «Πάρτι» και πρόκριση στους «16» του Euro 2024 με ιστορική ασίστ από Κριστιάνο Ρονάλντο

Η Πορτογαλία ήταν εντυπωσιακή κόντρα στην Τουρκία, επικράτησε με το άνετο 3-0 και κατέκτησε -από τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Euro 2024– την πρόκριση για τους “16” της διοργάνωσης. Απίστευτο αυτογκόλ ο Ακαϊντίν. Πρώτος σε ασίστ σε Euro έγινε ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η Πορτογαλία νίκησε με 3-0 την Τουρκία, έκανε το 2/2 στον 6ο όμιλο του Euro 2024 και -μετά και την ισοπαλία στο Γεωργία – Τσεχία (1-1) έκλεισε από τώρα θέση για τους “16” της διοργάνωσης.

Το Τουρκία – Πορτογαλία είχε τρομερό ρυθμό από τα πρώτα του λεπτά, με τους Ίβηρες να πλησιάζουν τα αντίπαλα καρέ, έχοντας σαν “αιχμή” τους τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Απ’ την άλλη, οι “γείτονές” μας κινήθηκαν πολύ καλά στις πτέρυγες και στο 6′ είδαν τον Ακτούρκογλου να μη μπορεί να κάνει προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή, μετά από γύρισμα από τα δεξιά, δεχόμενος πίεση από αμυνόμενο.

Αν και ο ρυθμός του αγώνα έπεσε για λίγο, η Πορτογαλία κατάφερε να γίνει και πάλι επιθετική και να ανοίξει το σκορ στο 21′, με τον Μπερνάρντο Σίλβα.

Οι Ίβηρες συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και έφτασαν στο 0-2 επτά λεπτά μετά, με… δώρο από τον Ακαϊντίν! Ο πρώην αμυντικός του Παναθηναϊκού έκανε ένα ασύλληπτο λάθος, στην προσπάθεια να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακα Αλτάι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Τουρκίας.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, οι Τούρκοι έδειξαν να ανεβάζουν “στροφές”, είδαν την Πορτογαλία να έχει αμυντικά προβλήματα, απείλησαν τα αντίπαλα καρέ, αλλά δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Καλύτερή τους στιγμή, το σουτ του Ακτούρκογλου, που έβγαλε με το πόδι ο Ντιέγκο Κόστα (30′).

Οι δυο ομάδες μπήκαν με όρεξη και στην επανάληψη, με την Τουρκία να ψάχνει το γκολ, που θα την έβαζε και πάλι στο ματς. Η Πορτογαλία όμως ήταν αυτή που έφτασε στο 0-3. Κριστιάνο Ρονάλντο και Μπρούνο Φερνάντες βγήκαν απέναντι από τον αντίπαλο πορτιέρε, ο “CR7” επέλεξε να δώσει ασίστ και ο μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτετ σκόραρε στο 56′, δίνοντας ισχυρό προβάδισμα νίκης στους Ίβηρες.

Με αυτή την ασίστ ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε τις 7 σε Euro και έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες στην ιστορία τους!

Μετά από το τρίτο γκολ της Πορτογαλίας το ματς “έσβησε”, με τους Ίβηρες να κάνουν διαχείριση δυνάμεων και την Τουρκία να είναι ανήμπορη να απειλήσει. Μάλιστα, στο 75′ έχασε και τον Ακαϊντίν με τραυματισμό.

To άρθρο Τουρκία – Πορτογαλία 0-3: «Πάρτι» και πρόκριση στους «16» του Euro 2024 με ιστορική ασίστ από Κριστιάνο Ρονάλντο δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-22 20:53:04

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button