Ελλάδα

«Τον ήξερα πριν καν γεννηθεί» λέει συντετριμμένος ο Πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Ιερουσαλήμ

Η είδηση του θανάτου του 26χρονου Ιωνά Καρούση, ο οποίος έπεσε νεκρός κατά την τρομοκρατική επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Τελ Αβίβ, το βράδυ της 1ης Οκτωβρίου, πάγωσε την ελληνική κοινότητα στο Ισραήλ.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Ιερουσαλήμ, κ. Αναστάσης Δαμιανός, γνωρίζεται πολλά χρόνια με την οικογένεια Καρούση και τους συνδέει μία βαθιά φιλία. Προσπαθώντας να διαχειριστεί την τραγική είδηση, μιλά στο site σήμερα.gr.  

Όπως αποκαλύπτει ο κ. Αναστάσης Δαμιανός, ο αδικοχαμένος Ιωνάς είχε πάρει το τραμ από τα Ιεροσόλυμα για να πάει στο Τελ Αβίβ. Δεν πρόλαβε όμως, αφού κατά την έξοδό του, οι τρομοκράτες άνοιξαν πυρ και του έκοψαν αναπάντεχα το νήμα της ζωής.

«Πήρε ένα τραμ από τα Ιεροσόλυμα για το Τελ Αβίβ, μια διαδρομή μισής ώρας και κάποιοι με όπλα άρχισαν να πυροβολούν. Μια γυναίκα, τη σκότωσαν και αυτή, είχε το παιδί της μηνών, στο καρότσι», περιγράφει.

«Τον ήξερα πριν καν γεννηθεί» λέει συντετριμμένος ο Πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Ιερουσαλήμ

Οι γονείς του Ιωνά Καρούση, διακεκριμένοι γιατροί, έφτασαν από τη Θεσσαλονίκη στην Ιερουσαλήμ, πριν από 36 χρόνια. Ο πατέρας του, Δημήτρης Καρούσης, είναι διευθυντής του Κέντρου Σκλήρυνσης κατά Πλάκας του τμήματος Νευρολογίας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου «Hadassah», ενώ η μητέρα του παιδίατρος. Δύο άνθρωποι πολύ αγαπητοί, δοτικοί, που βοηθούσαν όποιον είχε ανάγκη, αναφέρει ο πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας Ιερουσαλήμ.

«Την ξέρω την οικογένεια του Ιωνά πριν ακόμη γεννηθεί ο ίδιος, είναι γιατροί και οι δύο. Ο Δημήτρης Καρούσης, ο πατέρας του, είναι ένας από τους μεγαλύτερους νευρολόγους του κόσμου. Η μητέρα του είναι παιδίατρος. Οι γονείς έχουν καταγωγή από την Θεσσαλονίκη. Το παιδί ήταν 26 χρονών. Τελείωσε το πανεπιστήμιο, ήταν πάρα πολύ καλός μαθητής. Ένα σπουδαίο παλικάρι. Καλό παιδί, φρόνιμο. Ποτέ δεν ακούστηκε ούτε εκείνος ούτε οι γονείς του», λέει συντετριμμένος.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Πεϊβάνη


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-02 23:23:51

Back to top button