Auto

Τι τρέχει με τα Xiaomi και τα φρένα τους; (+video)

Το Xiaomi SU7 Ultra, το ηλεκτρικό σεντάν υψηλών επιδόσεων του τεχνολογικού γίγαντα, υπέστη το πρώτο του τρακάρισμα σε πίστα αγώνων λίγες ημέρες μετά την παράδοση.

Το περιστατικό συνέβη στην Κίνα, όπου ένας ιδιοκτήτης έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε ένα φράγμα ελαστικών κατά τη διάρκεια μιας στροφής υψηλής ταχύτητας.

Το SU7 Ultra παρουσιάστηκε στις 27 Φεβρουαρίου και αποτελεί τη ναυαρχίδα των επιδόσεων της Xiaomi, διαθέτοντας εντυπωσιακή ιπποδύναμη 1.547 ίππων και διεκδικώντας τον τίτλο του ταχύτερου τετράθυρου σεντάν στο Nurburgring.

Με περιορισμένες αρχικές παραδόσεις και πλήρη παραγωγή για τον Απρίλιο, το αυτοκίνητο παραμένει εξαιρετικά σπάνιο, με ορισμένους αγοραστές να μεταπωλούν τις μονάδες τους για κέρδος.

Το βίντεο της σύγκρουσης, που κοινοποιήθηκε ευρέως στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εγείρει ανησυχίες σχετικά με τις δυνατότητες πέδησης του αυτοκινήτου.

Ενώ το SU7 Ultra είναι εξοπλισμένο με κεραμικά φρένα και δαγκάνες υψηλής απόδοσης Akebono, παραμένει ασαφές αν ο οδηγός εκτίμησε λάθος το σημείο πέδησης ή αν το σύστημα δυσκολεύτηκε σε συνθήκες πίστας υψηλής ταχύτητας.



Η Xiaomi παραδίδει αρχικά το SU7 Ultra σε μια περιορισμένη λειτουργία για αρχάριους, απαιτώντας από τους ιδιοκτήτες να περάσουν την εκπαίδευση πριν ξεκλειδώσουν τις πλήρεις δυνατότητές του.

Ωστόσο, οι πρώτοι πελάτες φέρεται να έλαβαν πλήρως ξεκλειδωμένα αυτοκίνητα, γεγονός που ενδεχομένως συνέβαλε στο περιστατικό.

Αυτό δεν είναι το πρώτο Xiaomi SU7 που συγκρούεται σε πίστα. Προηγούμενες αναφορές υπογράμμισαν προβλήματα πέδησης με τα βασικά μοντέλα SU7, τα οποία η Xiaomi απέρριψε με τη δικαιολογία ότι τα αυτοκίνητα είναι σχεδιασμένα για χρήση στο δρόμο και όχι για αγώνες.

Ωστόσο, δεδομένων των χαρακτηριστικών απόδοσης του SU7 Ultra και του σχεδιασμού του για πίστα, η τελευταία σύγκρουση προκαλεί ερωτήματα σχετικά με τις πραγματικές του δυνατότητες σε ακραίες συνθήκες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2025-03-14 15:00:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button