Έξυπνα Tips

Τι να Κάνετε για να μη Μυρίζει το Σπίτι Όταν Τηγανίζετε – …

Όταν μαγειρεύουμε, η μυρωδιά του φαγητού γεμίζει τον αέρα, χαρίζοντας μια αίσθηση ζεστασιάς και οικειότητας στο σπίτι. Ωστόσο, όταν τηγανίζουμε, η οσμή που μένει πίσω μπορεί να μην είναι τόσο ευχάριστη. Το καλό νέο είναι ότι υπάρχουν τρόποι να μαγειρεύουμε αυτά τα αγαπημένα μας τηγανιτά πιάτα, χωρίς να μετατρέπουμε το σπίτι σε ταβέρνα. Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα καλύτερα μυστικά για να διατηρήσετε τον αέρα στο σπίτι σας καθαρό και φρέσκο, ακόμα και κατά τη διάρκεια και μετά το τηγάνισμα.

Αερίστε Καλά τον Χώρο

Πριν αρχίσετε το τηγάνισμα, φροντίστε να ανοίξετε τα παράθυρα ή/και να ενεργοποιήσετε τον απορροφητήρα. Αυτό θα βοηθήσει στο να ανανεώνεται ο αέρας και να μην κατακλύζεται ο χώρος από τις οσμές.

Βάλτε Δίπλα ένα Μπολ με Ξίδι

Ένα μικρό μπολ με λευκό ξίδι, τοποθετημένο κοντά στην εστία του τηγανίσματος, μπορεί να βοηθήσει στην απορρόφηση των οσμών πριν ακόμα αυτές εξαπλωθούν στον χώρο.

Καλύψτε το Τηγάνι

Όταν τηγανίζετε, προσπαθήστε να καλύπτετε το τηγάνι με ένα καπάκι. Αυτό βοηθάει να περιορίζονται οι οσμές και ο καπνός μέσα στο τηγάνι, αντί να απελευθερώνονται στον αέρα.

Καθαρίστε Αμέσως Μετά το Τηγάνισμα

Αφού τελειώσετε με το μαγείρεμα, καθαρίστε καλά την κουζίνα και τα σκεύη που χρησιμοποιήσατε. Οι οσμές μπορούν να παγιδευτούν στα λίπη και τα υπολείμματα φαγητού, συνεπώς η άμεση καθαριότητα είναι κρίσιμη.

Φροντίστε για Επιπλέον Αρωματισμό

Αν η μυρωδιά επιμένει, δοκιμάστε να βράσετε νερό με λίγη κανέλα, γαρύφαλλο ή φλούδες πορτοκαλιού. Αυτό θα βοηθήσει να γεμίσει ο χώρος με ένα ευχάριστο άρωμα, αντικαθιστώντας τις οσμές. Γεμίστε ένα κατσαρολάκι με νερό και ρίξτε μέσα κανέλα (μπορείτε να ρίξετε 1-2 στικς κανέλας). Αφήστε το νερό να βράσει για αρκετά λεπτά.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.




Δημοσιεύθηκε 2024-04-16 08:00:06

Back to top button