Ελλάδα

Τι είναι η διάμεση πνευμονίτιδα από την οποία πέθανε το πρώτο μωρό της 24χρονης αλλά και το βρέφος της φίλης της

 Ίδια αιτία θανάτου για το 1ο μωρό της 24χρονης Ειρήνης Μουρτζούκου από την Αμαλιάδα, αλλά και του βρέφους φίλης της, το οποίο πέθανε το 2021.

Στην υπόθεση των νεκρών βρεφών της Αμαλιάδας, κοινό πρόσωπο είναι η 24χρονη Ειρήνη Μουρτζούκου.

Η νεαρή γυναίκα έχασε τα δύο της μωρά πριν από δύο χρόνια και ήταν συγκάτοικος και φίλη της μητέρας του 15 μηνών βρέφους που πέθανε στις 5 Αυγούστου.

Όπως μετέδωσε το Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, τον Ιούνιο του 2022 πεθαίνει το 19 ημερών μωρό της 24χρονης και το πόρισμα έδειξε πως «έφυγε» από τη ζωή από διάμεση πνευμονίτιδα.

Επίσης, από την ιατροδικαστική έρευνα διαπιστώθηκε πως το βρέφος της φίλης της, το οποίο πέθανε το 2021 έχασε τη ζωή του από διάμεση πνευμονίτιδα, όπως και το πρώτο μωρό της 24χρονης.

Τι είναι η διάμεση πνευμονίτιδα

O Γρηγόρης Λέων, ιατροδικαστής και πρόεδρος ιατροδικαστών, μίλησε στο Live News για το τι είναι η διάμεση πνευμονίτιδα.

«Είμαι σίγουρος πως η συγκεκριμένη διάγνωση πρέπει να έχει βγει από την ιστοπαθολογική εξέταση. Είναι ένας γενικός όρος, δεν δηλώνει παθολογία αλλά μπορεί να συνδεθεί με μία σειρά παθολογιών. Είναι μία αντίδραση των πνευμόνων σε κάτι. Για να μιλήσουμε για λοίμωξη θα είχαμε μία διαφορετική εικόνα….

 

…Αν υπήρχε κάποια παθολογία θα είχε αναδειχτεί. Η πνευμονίτιδα μπορεί να προκληθεί από εξωτερική αιτία. Δεν σημαίνει αιτία θανάτου. Πρέπει να δούμε και τα άλλα ευρήματα. Για παράδειγμα ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει αντίδραση των πνευμόνων», κατέληξε ο Γρηγόρης Λέων.

To άρθρο Τι είναι η διάμεση πνευμονίτιδα από την οποία πέθανε το πρώτο μωρό της 24χρονης αλλά και το βρέφος της φίλης της δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-23 20:10:00

Back to top button