Auto

Τι δουλειές έχει η Dongfeng Motor στην Ιταλία;

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα στελέχη της κινεζικής Dongfeng Motor έχουν ξεκινήσει συνομιλίες με αξιωματούχους της ιταλικής κυβέρνησης για την κατασκευή μοντέλων τους στη χώρα.

Οι επαφές είναι ακόμη σε πρώιμο, διερευνητικό στάδιο. Οι Κινέζοι θέλουν να ενισχύσουν τις διεθνείς επιχειρηματικές δραστηριότητες τους και οι Ιταλοί να διατηρήσουν σε υψηλό επίπεδο την παραγωγική διαδικασία του κλάδου της Αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο σκοπός των ανθρώπων της Dongfeng Motor είναι να παράγουν 100.000 οχήματα ετησίως στη γειτονική μας χώρα, τα οποία θα έχουν κινητήρα υβριδικής διάταξης για να πληρούν τη νόρμα περί εκπομπής διοξειδίου της Ε.Ε. και να πωλούνται και στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο, εντός των επόμενων εβδομάδων η κυβέρνηση θα προσφέρει στην Dongfeng Motor κάποιες επιλογές για εργοστάσια στα οποία η κινεζική εταιρεία θα μπορούσε να κατασκευάζει τα αυτοκίνητά της.



Ο Τσιάν Σιέ, Global Business Development της εταιρείας, σε συνέντευξή του δήλωσε σχετικά: «Η Ιταλία είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές αυτοκινήτων της Ευρώπης. Για μια κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία που έχει τοπική παραγωγή σημαίνει ότι μπορεί να προμηθεύει (με οχήματα) όλες τις άλλες χώρες της περιοχής.

»Στην Ιταλία, μπορούμε να επωφεληθούμε από όλη την ισχυρή κληρονομιά που έχει η χώρα στην αυτοκινητοβιομηχανία», τόνισε  Να σημειώσουμε ότι Dongfeng Motor συνεργάζεται τόσο με τον Όμιλο Stellantis στην Κίνα, όπου κατασκευάζουν από κοινού αυτοκίνητα αυτού για την εγχώρια αγορά.



Όμως, τα στελέχη της Stellantis δεν βλέπουν θετικά μια εξέλιξη όπου η κινεζική εταιρεία θα αποκτήσει εργοστάσιο παραγωγής των μοντέλων της στην Ευρώπη και ιδίως σε μια χώρα με την ιστορία και τη παράδοση της Ιταλίας στην Αυτοκινητοβιομηχανία.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση-αντίδραση του Κάρλος Ταβάρες, του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου, όταν πληροφορήθηκε τη σχετική είδηση. Όπως είπε «εάν ένας Κινέζος κατασκευαστής εξηλεκτρισμένων και ηλεκτρικών αυτοκινήτων δημιουργήσει εργοστάσιο στην Ιταλία θα πρέπει να ληφθούν δυσάρεστες αποφάσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-18 09:00:23

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button