Ελλάδα

Τι δείχνουν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις στα 4 νεκρά παιδιά στην Αμαλιάδα

Οι τέσσερις θάνατοι των μωρών, σε Αχαία και Ηλεία μπαίνουν πια – μετά την εισαγγελική παρέμβαση – στο μικροσκόπιο των αρχών. Οι ιατροδικαστικές εκθέσεις έχουν ολοκληρωθεί για τα τρία από τα τέσσερα παιδιά, όχι όμως και για το τελευταίο μωρό, που έφυγε τον περασμένο Αύγουστο, τον Παναγιωτάκη ηλικίας μόλις 15 μηνών.

Από το 2021 και κάθε χρόνο, ένα μωρό χάνει τη ζωή του. Σε κάποια υπάρχουν προβλήματα υγείας σε κάποια άλλα όχι.

Οι ιατροδικαστικές εκθέσεις για τα τρία από τα τέσσερα δεν έδειξαν εγκληματική ενέργεια όμως τώρα οι φάκελοι ανοίγουν και πάλι .

Το πρώτο μωρό που πεθαίνει, ήταν ένα κοριτσάκι μόλις 6 μηνών, που μεταφέρεται – σύμφωνα με τη μαρτυρία της μητέρας του – νεκρό στο Νοσοκομείο από την Ειρήνη, η οποία το πρόσεχε στις 4 Φεβρουαρίου 2021 .

Πόρισμα για διάμεση πνευμονίτιδα

Αρχικά, ως αιτία θανάτου αναγράφεται ότι είναι αιφνίδιος θάνατος και μετά την ανάλυση των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων το πόρισμα του ιατροδικαστή δείχνει διάμεση πνευμονίτιδα .

Ενάμιση χρόνο μετά, στις 19 Ιουνίου πεθαίνει στο σπίτι το πρώτο παιδί της Ειρήνης, ένα κοριτσάκι μόλις 19 ημερών. Και σε αυτή την περίπτωση το πόρισμα του Ιατροδικαστή δείχνει διάμεση πνευμονίτιδα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η διάμεση πνευμονίτιδα, έχει συμπτώματα όπως δύσπνοια και ταχυκαρδία και εξελίσσεται προοδευτικά μέρα με την ημέρα ενώ δεν έχει καμία σχέση με την πνευμονία .

Το τρίτο παιδί, ένα κοριτσάκι δύο μηνών, σβήνει στο «Παίδων Αγία Σοφία» στις 17 Οκτωβρίου 2023. Το μωρό νοσηλεύεται και σύμφωνα με την Ειρήνη ξαφνικά σταμάτησε η καρδιά του .

Το πόρισμα του ιατροδικαστή έδειξε «αιφνίδιος θάνατος νεογνού παθολογικής αιτίας με ιστορικό επιληψίας» ενώ αναφέρεται ότι υπάρχει πιθανή συσχέτιση με επιληπτικά επεισόδια. Η μητέρα του παιδιού, δεν αποκλείει το ιατρικό λάθος σε αυτό το θάνατο .

Το τέταρτο παιδί, ο Παναγιωτάκης ηλικίας 15 μηνών, μεταφέρεται νεκρός στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Ήταν «άσφυγμος» και οι γιατροί επιχειρούσαν για σχεδόν μία ώρα να τον επαναφέρουν στη ζωή. Η αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη και περιμένουν τώρα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων .

Επιπλέον οι αρχές ανοίγουν και το φάκελο του θανάτου της αδερφής της Ειρήνης, ενώ ήταν βρέφος. Σύμφωνα με την περιγραφή της Ειρήνης το παιδί νοσηλευόταν και όταν πήρε εξιτήριο έσβησε μετά από 20 ημέρες.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-24 14:03:00

Back to top button