Showbiz

Τζέιμς Μποντ: Γνωστός σκηνοθέτης αποκαλύπτει ποιον θα ήθελε να δει ως 007

Ο σκηνοθέτης Ντάνι Μπόιλ, ο οποίος είχε ανακοινωθεί το 2018 ως ο άνθρωπος που θα αναλάμβανε την τελευταία ταινία του Ντάνιελ Κρεγκ ως 007, δήλωσε ότι θα ήθελε να δει τον Τζακ Ο’Κόνελ να φορά το κοστούμι του θρυλικού πράκτορα.

Ο Ντάνι Μπόιλ έχει τη δική του επιλογή για τον επόμενο Τζέιμς Μποντ και δεν είναι το όνομα που βρίσκεται αυτή την περίοδο στο επίκεντρο της συζήτησης.

Ο Τζακ Ο’Κόνελ παρευρίσκεται στην πρεμιέρα της ταινίας «Ink» στο θέατρο Princess of Wales, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2026, στο Τορόντο.

(Photo by Joel C Ryan/Invision/AP)

Ο Μπόιλ μίλησε για την επιλογή του κατά τη διάρκεια προβολής της νέας του ταινίας «Ink» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ζυρίχης.

«Θα έπρεπε να επιλέξουν τον Τζακ Ο’Κόνελ ως Μποντ», είπε, αναφερόμενος στην ερμηνεία του ηθοποιού στην ταινία «Back to Black», όπου υποδύθηκε τον Μπλέικ Φίλντερ-Σίβιλ, σύντροφο της Έιμι Γουάινχαουζ.

«Έχετε δει το “Back to Black”; Είναι μια υπέροχη ταινία. Ήταν μια απίστευτη ερμηνεία», πρόσθεσε ο σκηνοθέτης.

Ο 36χρονος Ο’Κόνελ έγινε γνωστός μέσα από τη σειρά «Skins», όπου υποδύθηκε τον Τζέιμς Κουκ, και έκτοτε έχει συμμετάσχει σε παραγωγές όπως οι «Lady Chatterley’s Lover», «Sinners» και «28 Years Later» του ίδιου του Μπόιλ. Αυτή την περίοδο πρωταγωνιστεί επίσης στη νέα ταινία του σκηνοθέτη, «Ink».

Jack O'Connell

Ο Τζακ Ο’Κόνελ ποζάρει στους φωτογράφους κατά την τελετή έναρξης και στο κόκκινο χαλί για την ταινία «Ink», στο πλαίσιο της 83ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, στη Βενετία της Ιταλίας, την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2026.

(Φωτογραφία: Scott A Garfitt/Invision/AP)

Ο Μπόιλ και το «No Time to Die»

Ο Μπόιλ είχε αρχικά επιλεγεί για να σκηνοθετήσει το «No Time to Die», όμως αποχώρησε λίγους μήνες αργότερα, επικαλούμενος δημιουργικές διαφορές με τους τότε ιδιοκτήτες του franchise. Τελικά, τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Κάρι Τζότζι Φουκουνάγκα και η ταινία κυκλοφόρησε το 2021.

Ο σκηνοθέτης αποκάλυψε ότι είχε ήδη διαμορφώσει τη δική του εκδοχή της ιστορίας μαζί με τον σεναριογράφο Τζον Χοτζ.

«Όταν μου ζήτησαν να κάνω τον Μποντ, δημιουργήσαμε την ιστορία μαζί με τον Τζον Χοτζ και εκείνοι έχασαν την εμπιστοσύνη τους σε αυτήν. Είναι κρίμα, γιατί θα μπορούσε να ήταν πραγματικά καλή», ανέφερε.

Παρά την αποχώρησή του από το franchise, ο Μπόιλ δήλωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στον Ντενί Βιλνέβ, ο οποίος έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία της επόμενης ταινίας του Μποντ. Μάλιστα, χαρακτήρισε τον δημιουργό των ταινιών «Dune» «καταπληκτικό».

Ο Τζακ Λόουντεν και η επιλογή που έχει ήδη γίνει

Το όνομα του Τζακ Ο’Κόνελ έχει κατά καιρούς αναφερθεί μεταξύ των υποψηφίων για τον ρόλο, ωστόσο το τελευταίο διάστημα έχουν βρεθεί στο προσκήνιο άλλα ονόματα, μεταξύ των οποίων ο Τζακ Λόουντεν του «Slow Horses», ο Κάλουμ Τέρνερ του «Masters of the Air» και ο Τζέικομπ Ελόρντι του «Euphoria».

Παράλληλα, ο σεναριογράφος της επόμενης ταινίας, Στίβεν Νάιτ, έχει δηλώσει ότι γνωρίζει ήδη ποιος θα υποδυθεί τον νέο Μποντ, ενώ ο Γκάρι Όλντμαν, συμπρωταγωνιστής του Λόουντεν στο «Slow Horses», έχει επίσης αφήσει να εννοηθεί ότι οι παραγωγοί έχουν ήδη καταλήξει στον διάδοχο του Ντάνιελ Κρεγκ.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για τον νέο 007. Η επόμενη ταινία της σειράς θα σκηνοθετηθεί από τον Ντενί Βιλνέβ, σηματοδοτώντας την πρώτη νέα κινηματογραφική περιπέτεια του Τζέιμς Μποντ μετά το «No Time to Die».




Δημοσιεύτηκε ! 2026-10-01 17:44:00

Back to top button