Auto

Τα Leapmotor T03 και C10 ήρθαν σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές

Η κινεζική Leapmotor αναπτύσσεται ταχύτατα σε ολόκληρη την Ευρώπη μέσω της κοινοπραξίας της με τον πολυεθνικό κολοσσό Stellantis.

Η Ελλάδα είναι μια από τις πρώτες χώρες όπου λανσάρονται τα μοντέλα της Leapmotor και η Italian Motion επιλέχθηκε για την διανομή τους, διευρύνοντας περαιτέρω το πλούσιο portfolio μαρκών που περιλαμβάνει τις Alfa Romeo, Abarth, FIAT, FIAT Professional και Jeep.

Την αρχή κάνουν δύο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και για τα επόμενα τρία χρόνια θα υπάρχει τουλάχιστον μια νέα άφιξη κάθε χρονιά, εμπλουτίζοντας την γκάμα.

Τ03
Εισαγωγικό μοντέλο είναι το T03, ένα αυτοκίνητο πόλης μήκους 3,62 m που με μόλις €15.850 -συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ» και προωθητικής ενέργειας λανσαρίσματος €1.000, αποτελεί την πιο προσιτή πρόταση της κατηγορίας και αλλάζει τα δεδομένα, τοποθετώντας το Τ03 σε πλεονεκτική θέση ακόμα και συγκριτικά με τα θερμικά αυτοκίνητα πόλης.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα από την προσιτή τιμή ως απόλυτο νούμερο, το T03 κυριαρχεί στη σχέση value for money βασιζόμενο στην απόλυτη ευκολία οδήγησης που εγγυάται το στάνταρ αυτόματο κιβώτιο μαζί με τις compact διαστάσεις. Επιπρόσθετα, για την ασφάλεια φροντίζουν τόσο ο ιδιαίτερα άκαμπτος κλωβός του αμαξώματος όσο και το πακέτο 10 συστημάτων υποβοήθησης οδηγού (ADAS) που είναι κορυφαίο στην κατηγορία. Μεταξύ άλλων παρέχει αυτόματο φρενάρισμα, ενεργή διατήρηση στην λωρίδα κίνησης, ανίχνευση κόπωσης/απόσπασης προσοχής του οδηγού, επιτήρηση τυφλού σημείου και σύστημα προειδοποίησης ανοίγματος πόρτας.

Η καμπίνα του T03 έχει κορυφαίους χώρους και ισχυρή δόση πρακτικότητας, περιλαμβάνοντας στο στάνταρ εξοπλισμό στοιχεία άνεσης όπως είσοδο με Bluetooth, αυτόματο κλιματισμό, σύστημα πλοήγησης, infotainment με οθόνη αφής 10,1”, ψηφιακό πίνακα οργάνων 8”, καθώς και πανοραμική γυάλινη ηλιοροφή με ηλεκτρικό σκίαστρο.

Την κίνηση αναλαμβάνει ένας σύγχρονος ηλεκτρικός κινητήρας μόνιμου μαγνήτη με 95 HP και 158 Nm. Τροφοδοτείται με ενέργεια από μπαταρία χωρητικότητας 37,3 kWh που εξασφαλίζει μικτή αυτονομία 265 km και έως 395 km στον αστικό κύκλο (WLTP), ελαχιστοποιώντας το κόστος χρήσης. Παράλληλα, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει 3 προφίλ οδήγησης και 3 ρυθμίσεις για την υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης, προκειμένου να παραμετροποιεί το αυτοκίνητο όπως επιθυμεί ανάλογα με τις συνθήκες.

C10
Η ναυαρχίδα της Leapmotor είναι το ολοκαίνουργιο C10, ένα πολυτελές ηλεκτρικό D-SUV με μήκος 4,7 m και state of the art τεχνολογία, η τιμή του οποίου με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ» και προωθητική ενέργεια λανσαρίσματος €2.000 ξεκινάει από τις €30.900.

Το C10 είναι σχεδιασμένο με την κομψότητα που επιτάσσουν οι ευρωπαϊκές προτιμήσεις, διαθέτοντας επιβλητικές αναλογίες και δυναμικές λεπτομέρειες όπως οι αναδυόμενες εξωτερικές χειρολαβές στις πόρτες. Υιοθετεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με νέας γενιάς μπαταρία που έχει σχεδιαστεί in-house από την Leapmotor και διαχειρίζεται ιδανικά τη θερμότητα, ενώ δύναται να τροφοδοτήσει και εξωτερικούς καταναλωτές (V2L) ηλεκτρικής ενέργειας. Έχει χωρητικότητα 69,9 kWh και εξασφαλίζει μικτή αυτονομία 420 km και έως 574 km στον αστικό κύκλο (WLTP), με τον σύγχρονο ηλεκτρικό κινητήρα μόνιμου μαγνήτη να αποδίδει 218 HP και να κινεί τους πίσω τροχούς.

Leapmotor

Η καμπίνα του C10 φιλοξενεί άνετα πέντε ενήλικους, σε premium ατμόσφαιρα. Όλα τα υλικά είναι άριστης ποιότητας με συναρμολόγηση και φινίρισμα που ικανοποιούν τις πλέον υψηλές απαιτήσεις, ενώ ο εξοπλισμός υποστηρίζει ιδανικά το luxury περιβάλλον. Η έκδοση εξοπλισμού Style διαθέτει πακέτο 16 συστημάτων υποβοήθησης οδηγού (ADAS), infotainment με οθόνη αφής 14,6” και ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25”, Wi Fi, σημείο ασύρματης φόρτισης κινητού, online πλοήγηση, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό με αντλία θερμότητας, Full LED προβολείς, μέχρι και τεράστια πανοραμική ηλιοροφή με εμβαδό 2,1 m2 και ηλεκτρικό σκίαστρο. Η κορυφαία έκδοση Design προσθέτει έναντι μόλις €1.500 δερμάτινες επενδύσεις, θερμαινόμενα και αεριζόμενα εμπρός καθίσματα, ρυθμιζόμενο ατμοσφαιρικό φωτισμό καμπίνας, ηλεκτρική πόρτα χώρου αποσκευών, τροχούς 20” και πίσω φιμέ τζάμια.

Με το βιβλίο των παραγγελιών να ανοίγει την 1η Οκτωβρίου, τα Leapmotor T03 και C10 θα περιμένουν το κοινό να τα γνωρίσει από κοντά στην Έκθεση Αυτοκινήτου Auto Athina 2024 που θα διεξαχθεί από το Σάββατο 5 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου. Ακολούθως, στα μέσα του μήνα το ολοκαίνουργιο site της Leapmotor θα είναι ενεργό ενώ στα τέλη Οκτωβρίου τα αυτοκίνητα θα βρίσκονται διαθέσιμα και για test drive σε επιλεγμένο δίκτυο πωλήσεων της Italian Motion.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και για τα δύο μοντέλα ισχύει 5ετής εγγύηση μηχανικών μερών και 8ετής για την μπαταρία υψηλής τάσης.

Πηγή: Italian Motion

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-25 20:58:45

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button