Σχέσεις

Τα dating red flags που πρέπει να προσέξεις, για να είναι όντως καλό το καλοκαίρι

Αυτό το καλοκαίρι, λέμε όχι σε ακόμα ένα αποτυχημένο situationship

Ωραίες οι συζητήσεις για red flags, ωραία τα TikToks και οι συμβουλές που δίνουμε σε φίλους για να φύγουν από τοξικές καταστάσεις που εμείς έχουμε μυριστεί πριν από εκείνους – όλα τους, τέλεια. Όταν, όμως, πρόκειται για τα δικά μας, κάπου, κάπως, κάτι χάνεται. Φοράμε τα κόκκινα γυαλιά, ολοκληρώνουμε το λουκ με τη μύτη του κλόουν που έχουμε πρόχειρη στο κομοδίνο, και απλώς επιλέγουμε να αγνοήσουμε κάθε σημαιάκι που κουνιέται μπροστά στα μάτια μας.

Σου έχει συμβεί, μου έχει συμβεί –μπορώ να μιλάω συνέχεια για red flags που πρέπει να προσέξεις και είναι αμέτρητες οι φορές που όχι απλώς τα προσπέρασα, αλλά τα υπερασπίστηκα και με πάθος. Βασικά, έχει γίνει τόσες φορές που, τη στιγμή συνειδητοποίησα πως εγώ είμαι το μεγάλο red flag της τωρινής σχέσης μου, όχι απλώς έπεσα από τα σύννεφα, αλλά αποφάσισα να κάνω σοβαρή κουβέντα με τον εαυτό μου.

Το θέμα αυτού του άρθρου δεν είναι η δική μου σχέση με τις κόκκινες σημαίες, ούτε το αγόρι μου που είναι ένα κινούμενο green flag. Το θέμα αυτού του άρθρου είναι τα red flags που πρέπει να αναγνωρίζεις από το πρώτο δευτερόλεπτο, όσο κι αν σου αρέσει ο άλλος. Όσο κι αν τον θέλεις, όσο κι αν πιστεύεις ότι μαζί σου θα αλλάξει (spoiler alert: δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο), με το που συναντήσεις ένα από τα παρακάτω, μάζεψε τον αυτοσεβασμό σου (όσον απέμεινε, τέλος πάντων, επειδή όλοι θυμόμαστε τότε που πήγες σπίτι του 3 το ξημέρωμα ενώ ήσουν έτοιμη για ύπνο), μάζεψε τα κουράγια σου και φύγε μακριά.

  1. Δεν πιστεύει στη φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών. Τεράστια κόκκινη σημαία σε αυτό.
  2. Δεν σέβεται τα όρια σου. Κι ενώ είναι σημαντικό να θέλει να δει πόσο κοντά τους μπορεί να φτάσει, το να τα ξεπερνά συχνά και συνειδητά, είναι τεράστιο red flag.
  3. Αρνείται να σου απαντήσει τι είστε ή να σου πει τι προτιμά να είστε. Ή, ακόμη χειρότερα, ενώ βγαίνετε καιρό σου λέει πως «δεν θέλει ταμπέλες». Δεν είναι κακό να θέλεις σχέση και να μη θέλει, δεν είναι κακό να συμβαίνει το αντίστροφο – είστε ενήλικες και καλό είναι να είστε ξεκάθαροι, για να τελειώνετε. Μπορεί κανείς να μη θέλει τίποτα από κανέναν και να μην το έχετε καταλάβει.
  4. Δεν μιλά ανοιχτά αρνητικά συναισθήματα, τα οποία συσσωρεύονται και καταλήγουν σε μεγάλο ξέσπασμα. Δεν είναι κακό να λέμε στον άλλο ότι «ξέρεις τι, έκανες αυτό και με πείραξε» παρά να προσποιούμαστε ότι είμαστε εντάξει ή να κάνουμε μούτρα χωρίς να εξηγούμε το γιατί.
  5. Ολόκληρη η ύπαρξη του εξαρτάται από τη δική σου – ακριβώς όπως ο Κεν, που «έχει καλή μέρα μόνο όταν η Μπάρμπι έχει καλή μέρα».
  6. Ζηλεύει όχι μόνο τα άλλα άτομα που συναναστρέφεσαι, αλλά και τις επιτυχίες σου, επαγγελματικές ή προσωπικές.
  7. Κρατά λογαριασμό με όσα έχει κάνει για εσένα, απλώς για να σου τα «χτυπήσει» αργότερα κι ότι επειδή πράγματι θέλει να σε δει να χαμογελάς.
  8. Σε διακόπτει όταν μιλάς, ακόμα και για να πει άσχετα πράγματα.
  9. Στο τσατ απαντάει μία στο τόσο και βλέπεστε μία φορά την εβδομάδα, αλλά από κοντά σου κάνει love bombing. Τρέξε μακριά όσο προλαβαίνεις.
  10. Είσαι έξω με παρέα και σου στέλνει εκνευρισμένα μηνύματα, μόνο για να σου χαλάσει το βράδυ που αποφάσισες να περάσεις με φίλους. Και την επόμενη μέρα σου κάνει και μούτρα που δεν βγήκατε μαζί.
  11. Αναγνωρίζει τα λάθη αλλά δεν ζητά συγγνώμη και τα επαναλαμβάνει.
  12. Αποφεύγει να γνωρίσει τον κύκλο σου, αλλά εσύ γνώρισες τους φίλους του από το δεύτερο ραντεβού.
  13. Σε συγκρίνει με την τελευταία σχέση του. Και έχετε βρεθεί συνολικά πέντε φορές. Και βαρέθηκες λίγο, οπότε δώσε το κόκκινο σημαιάκι και αποχώρησε με το κεφάλι ψηλά.
  14. Τελευταίο και καλύτερο: Δεν σε κάνει να νιώθεις ηρεμία. Είτε έχετε βγει μία φορά, είτε είστε μαζί δεκαπέντε χρόνια, είναι σημαντικό να αισθάνεσαι καλά μέσα σου – ούτε να χτυπά η καρδιά σου από άγχος, κάθε φορά που δεν είστε μαζί, ούτε να κοιτάς διαρκώς το κινητό και να αναρωτιέσαι τι κάνει και δεν απαντά, ούτε να παριστάνεις πως είσαι άλλος άνθρωπος, απλώς για να φανείς πιο κουλ. Μάλιστα, με το σωστό άτομο, μόνο κουλ δεν θα είσαι. Θα έχεις βγάλει προς τα έξω την πιο lame πλευρά σου, και θα περνάς τέλεια.

Δημοσιεύθηκε
2023-07-02 16:30:00

Back to top button