Auto

Τα νέα της πιάτσας, 451…

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Φτάσαμε αισίως στην 28η Οκτωβρίου, μία μεγάλη μέρα για τη χώρα μας και όλους τους Έλληνες.

Μία ιστορική μέρα, καθώς γιορτάζουμε το ΟΧΙ του 1940 και την άρνηση της Ελλάδας να παραδοθεί στους Ιταλούς, που είχε ως αποτέλεσμα να εμπλακούμε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Εθνική εορτή η σημερινή αλλά όπως θα δείτε τα νέα της… πιάτσας τρέχουν, οπότε είμαστε εδώ για να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν.



Χαλάρωση και… ταλαιπωρία

Πάντως το τριήμερο αποδείχτηκε μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να επισκεφτούμε όμορφους προορισμούς αλλά και να ξεκουραστούμε, μακριά από την καθημερινή τρέλα της πόλης. Μία τρέλα που θα συνεχιστεί από… αύριο αλλά και τις επόμενες ημέρες. Το σίγουρο είναι πως όσοι κατάφεραν να φύγουν, πέρασαν όμορφα αλλά ταλαιπωρήθηκαν απίστευτα στην επιστροφή με την κίνηση στα εθνικά οδικά δίκτυα να χτυπάει κόκκινο.

Με λίγα λόγια, να θες να χαλαρώσεις και να μην μπορείς, αν και αυτό έχει να κάνει με την διάθεση και τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε κάθε φορά τα προβλήματα.



Ας τιμήσουμε τις θυσίες…

Για να μην γκρινιάζουμε όμως συνεχώς, θα κλείσω με τα λόγια του πιλότου του F-16 της ομάδας «ΖΕΥΣ», Σμηναγού Γεώργιου Σωτηρίου ο οποίος πέταξε πάνω από την Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου και έστειλε το μήνυμα:

«Χρωστάμε σ’ όσους ήρθαν, πέρασαν, θα ‘ρθουν, θα περάσουν. Ας τιμήσουμε τις θυσίες του παρελθόντος με ενότητα και αφοσίωση στην Πατρίδα προσβλέποντας σε ένα λαμπρό μέλλον. Χρόνια πολλά Ελλάδα».



Στείλτε μας τα νέα σας…

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση


Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Πνίγεσαι όχι αν πέσεις στο ποτάμι, αλλά αν παραμείνεις βυθισμένος σ’ αυτό.


Τις 7.189 μονάδες έφτασε η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων στην Ελλάδα το διάστημα 1-25 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία (ανεπίσημα) που έχει στην διάθεσή της η στήλη. Η πτώση συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα αγγίζει το 16.89%.




Το TOP10 των εταιρειών με τις περισσότερες πωλήσεις για το διάστημα 1-25 Οκτωβρίου 2024 είχε ως εξής:
Toyota 1.422
Suzuki 653
Hyundai 487
BMW 455
Peugeot 418
Nissan 349
KIA 312
Audi 304
VW 291
Dacia 283


Σχεδόν… σίγουρο θεωρείται το γεγονός ότι θα εισαχθεί στην Ελλάδα το Pick-up της Chery με την ονομασία KP11. Την εισαγωγή και διανομή θα αναλάβει μεγάλος Όμιλος που είναι γνωστό ότι δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια και ότι αναλαμβάνει να τρέξει το μετατρέπει σε χρυσό. Η αγορά τέτοιου είδους οχημάτων στην Ελλάδα είναι μεγάλη και συνεχώς αναπτυσσόμενη, οπότε ένα ακόμα μοντέλο σε τιμή σούπερ θα άλλαζε πολύ τις ισορροπίες.




Αποχωρεί από την Kosmocar ο Θανάσης Κονιστής και από τη θέση του Επικεφαλής After Sales του Ομίλου Kosmocar. Τη θέση του ίσως αναλάβει (θα μάθουμε πολύ σύντομα), στέλεχος που αποχώρησε πρόσφατα και από αντίστοιχη θέση σε άλλον Όμιλο αυτοκινήτου.




Εκατοντάδες Peugeot 3008 τελευταίας γενιάς έχουν έρθει στην Ελλάδα και βρίσκονται στα logistics. Οι παραγγελίες του γαλλικού SUV είναι πολλές και τις επόμενες εβδομάδες θα παραδοθούν εκατοντάδες 3008, στους πελάτες.


Δημοσιογραφική εκδήλωση ετοιμάζει στην Ελλάδα η Audi για τις 14 Νοεμβρίου…


Το 6ο Raptor Trophy διεξάγεται το διάστημα 31 Οκτωβρίου με 3 Νοεμβρίου στη Μάνη. Περισσότερα από 45 Ford Raptor με πληρώματα απ’ όλη την Ελλάδα θα δώσουν βροντερό παρών στην Πελοπόννησο και θα ζήσουν φοβερές… καταστάσεις, τόσο σε ασφάλτινες αλλά κυρίως σε χωμάτινες ειδικές διαδρομές που έχουν σχεδιάσει οι Αντώνης και Άρης Στιβαχτάρης.




Η εταιρεία Automotive Solutions συμφερόντων του Ομίλου Motor Oil θα εισάγει και θα διανέμει πολύ σύντομα, το Maxus MIFA 9. Το συγκεκριμένο μοντέλο εισάγει σήμερα η Πέτρος Πετρόπουλος, ενώ όπως μάθαμε θα φέρει και άλλα μοντέλα της μάρκας.




Συνάντηση με τα γραφεία Τύπου των εισαγωγικών εταιρειών αυτοκινήτου είχαν Μέλη του ΠΑΣΥΔΑΜ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Δημοσιογράφων Αυτοκινήτου Μοτοσικλέτας). Θέμα-τα συζήτησης ήταν τα εξοντωτικά ταξίδια στο εξωτερικό που γίνονται ακόμα και Σαββατοκύριακα, οι «δημοσιογραφικές» παρουσιάσεις αυτοκινήτων που διεξάγονται μαζί με καλλιτέχνες, VIP καλεσμένους και dealers, όπως και ο ελλιπής εξοπλισμός των δημοσιογραφικών αυτοκινήτων που δεν είναι εφοδιασμένα με καλώδια φόρτισης, αλυσίδες κλπ.


Η Πέτρος Πετρόπουλος έφερε στην Ελλάδα το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Pick-up με την ονομασία Maxus EV T90. Ήδη το μοντέλο κυκλοφορεί στους δρόμους ενώ όμως μαθαίνουμε υπάρχουν και άλλα αυτοκίνητα στα logistics.




Η έρευνα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έδειξε πως οι παραδόσεις για τη βενζίνη 95 οκτανίων σε ένα μεγάλο ποσοστό πρατηρίων είναι ελλειμματικές στην Αττική (δεν έγινε έρευνα σε όλη την Ελλάδα). Με λίγα λόγια άλλα λίτρα πληρώνεις και άλλα σου βάζουν…


Η εκπομπή Πάνω από τα Όρια κλείνει φέτος 35 χρόνια στον τηλεοπτικό αέρα και γίνεται η μακροβιότερη στην ιστορία της τηλεόρασης με θεματολογία τους αγώνες αυτοκινήτου. Η πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στις 18:00 και συγκεκριμένα στο Attica TV το οποίο εκπέμπει μέσω Cosmote και Nova σε όλη την Ελλάδα. Ποδαρικό στην πρώτη εκπομπή που παρουσιάζουν οι Στράτος Φωτεινέλης και Στάθης Πετρόπουλος έκανε ο Γιάννης Παπαδημητρίου.




Τα 3 χρόνια της παρουσία στην Ελλάδα συμπλήρωσε η incharge που δραστηριοποιείται στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Ήδη μετρά 760 σημεία φόρτισης σε όλη την Ελλάδα, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως διαθέτει και τους ταχύτερους ταχυφορτιστές με ταχύτητες έως 360kW.




Από το… Ράλι Ακρόπολις και έπειτα (δηλαδή πριν από 1.5 περίπου μήνα) οι ταχυφορτιστές που βρίσκονται στα ΣΕΑ του Σείριου λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο. Η κίνηση αυτή έγινε έπειτα από προτροπή των ανθρώπων του εθνικού μας αγώνα και έφερε χαμόγελα στους χρήστες ηλεκτρικών οχημάτων.




Ταξιδιωτικό στο Μέτσοβο διοργάνωσε η incharge με δημοσιογράφους τόσο του αυτοκινήτου όσο και με αυτούς που καλύπτουν τα θέματα ενέργειας. Η μετάβαση έγινε με ηλεκτρικά οχήματα τα οποία έφτασαν στον προορισμό τους έχοντας φορτίσει σε σημεία του εθνικού οδικού δικτύου.




Ο Επικεφαλής της incharge Ηλίας Πετρής




Το ταξίδι περιλάμβανε και ξενάγηση στο οινοποιείο Αβέρωφ από τον εγγονό του Αβέρωφ


Αποχωρεί προσωρινά λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων ο Δημήτρης Κοκαλιάς από την BMW Hellas Motorrad. Τη θέση του θα αναλάβει στο γραφείο δημοσίων σχέσεων για τους επόμενους 9 μήνες ο Νίκος Θεολόγου.


Η εισαγωγική εταιρεία της Yamaha έκανε γνωστό ότι ξεκίνησε στην Ελλάδα η διάθεση των ποδηλάτων της μάρκας, μέσω επιλεγμένων σημείων πώλησης του Δικτύου Επισήμων Συνεργατών Yamaha και ενός αποκλειστικού e-shop.




Ο μέχρι πρότινος εκτελεστικός Διευθυντής της Motorsport Greece Νίκος Κερερές, έκανε γνωστό ότι θα είναι υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ).




ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
Βασίλης Σαρημπαλίδης: 185.100
Trcoff: 79.000
Tractiongr: 33.600
Drive magazine: 27.700
Gocar: 23.400
CarGuysGr: 17.100
Carotogr: 15.700
Autobeat: 7.780
Οδηγώντας: 6.760
George Sargiannidis: 6.140
eportal.gr: 5.710
4Τροχοί: 4.720
autotriti gr: 3.790
Panos Seitanidis: 2.420
ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 2.120
Enkinisi: 1.720

* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 28/10/2024 (20:00)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-28 21:45:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button