Auto

Τα νέα της πιάτσας, 449…

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Η… ζωή συνεχίζεται που λέει και ένα σοφό ρητό με όποιες δυσκολίες αλλά και καλά συναντούμε στην καθημερινότητά μας. Μία καθημερινότητα που έχουμε γράψει πολλές φορές ότι πλέον είναι δύσκολη και δυσκολεύει συνεχώς, με την… τρέλα να βρίσκεται ανάμεσά μας και οι περισσότεροι να κάνουν ότι θέλουν χωρίς να νοιάζονται για κανέναν πλην φυσικά του εαυτούλη τους.

Θα το πούμε και πάλι, πως ωραίοι οι φόροι, ωραία η πορεία της χώρας στα οικονομικά, αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ, αφενός δεν έχουμε ποιότητα ζωής, τουλάχιστον στις μεγάλες πόλεις (με εξαιρέσεις), αφετέρου σε μία οικογένεια το ζευγάρι πρέπει να κάνει 2-3 δουλειές, όχι για να περνά καλά αλλά για να τα βγάζει πέρα.




Ποιος θα το περίμενε να δει ότι θα βλέπαμε στην Ελλάδα ακόμα και ιδιωτικά υποβρύχια!

Υψηλές τιμές, χαμηλοί μισθοί…

Αυτός είναι σε κάθε περίπτωση και ο βασικός λόγος που οι πωλήσεις των αυτοκινήτων παραμένουν στάσιμες και σε συνδυασμό με τις υψηλές τιμές, υπάρχει προβληματισμός και επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των πωλήσεων. Ας ελπίσουμε τα πράγματα να αλλάξουν, για το καλό όλων μας αλλά και της καθημερινότητά μας.

Μην ξεχνάμε πως από σήμερα ισχύει ο Δακτύλιος, οπότε καλό είναι να έχετε τα μάτια σας 14.

Να αναφερθούμε βέβαια και στα 2.5 ευρώ της Αττικής οδού, που αφενός έπεσε το κόστος, αφετέρου η κίνηση πάει από το κακό στο… τρεις χειρότερο! Ο Θεός εδώ, ας βάλει το χέρι του.

Ο κόσμος θέλει ενημέρωση από όλους…

Στα δικά μας τώρα, η έκθεση αυτοκινήτου Auto Athina αποδείχτηκε πως ήταν μία όαση στον κλάδο και ήταν κάτι που φάνηκε. Φίλοι του αυτοκινήτου και επαγγελματίες χαμογέλασαν μετά από πολύ καιρό και ελπίζουμε στο προσεχές μέλλον όλοι να χαμογελάσουν ακόμα περισσότερο έχοντας αποκτήσει το νέο τους αυτοκίνητο.

Άκουσα πως υπήρξαν δημοσιογραφικά Μέσα αυτοκινήτου που δεν αναφέρθηκαν καν στην έκθεση! Αν ισχύει αυτό τότε μην γκρινιάζουμε και μην αναρωτιόμαστε γιατί υπάρχει τέτοιο κλίμα στην… πιάτσα. Το ζητούμενο που ορισμένοι δεν καταλαβαίνουν, είναι πως το αναγνωστικό κοινό δεν νοιάζεται για τα όσα γίνονται πίσω από τις κάμερες αλλά για σωστή, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση. Κοινώς, ας προσπαθήσουμε όλοι για ένα καλύτερο κλίμα και αλλαγή που θα ανεβάζει επίπεδο τον κλάδο.




Το νέο Citroen AMΙ είναι μία από τις σύγχρονες προτάσεις στις μετακινήσεις εντός πόλης

Στείλτε μας τα νέα σας

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση


Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Ταλέντο είναι η ικανότητα να κάνουμε κάτι που κανένας δεν μας έχει μάθει…


Τις 2.947 μονάδες είχαν φτάσει οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων έως την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα πρώτα ανεπίσημα στοιχεία που έχει η στήλη στη διάθεσή της. Τα περισσότερα από αυτά αφορούν ιδιωτικές πωλήσεις συγκριτικά με τις εταιρικές.




Το TOP 10 των εταιρειών με τις περισσότερες ταξινομήσεις το διάστημα 1-11 Οκτωβρίου είχε ως εξής:

  1. Toyota 759
  2. Suzuki 309
  3. Hyundai 214
  4. Peugeot 139
  5. KIA 123
  6. Dacia 115
  7. BMW 111
  8. Audi 109
  9. VW 98
  10. Fiat 92

Σε λίγους μήνες (τον Φεβρουάριο του 2025) θα «ολοκληρωθεί» και τυπικά η μεταβατική περίοδος της Mercedes Benz Hellas στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ομίλου Emil Frey. Με λίγα λόγια θα μάθουμε αν θα υπάρξουν αλλαγές ή όχι, τόσο σε εργαζομένους της εταιρείας όσο και σε αντιπροσώπους.




Ο Όμιλος Λάμδα ετοιμάζεται να λανσάρει πολύ σύντομα την κινεζική Omoda στην ελληνική αγορά. Ήδη έχει αρχίσει σιγά – σιγά να «κινείται» στα social media, οπότε και μέχρι τέλος του έτους θα δούμε και περισσότερα χειροπιαστά πράγματα.




Ευχάριστη έκπληξη επιφύλασσε η ομάδα του eportal.gr και CAR στον Τάκη Τρακουσέλλη την ημέρα των γενεθλίων του. Ο επικεφαλής των δύο Μέσων πήγε στο γραφείο και οι συνεργάτες των υποδέχτηκαν με την κατάλληλη τούρτα!




Περισσότεροι από 70.000 ήταν οι φίλοι του αυτοκινήτου που επισκέφτηκαν την έκθεση αυτοκινήτου Auto Athina. Όπως αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος και τα σχόλια, η επιτυχία ήταν μεγάλη και φάνηκε πως ο κλάδος συνεχίζει τη δυναμική του απέναντι στα νέα δεδομένα.




Ο Μάριος Ηλιόπουλος κατέκτησε την τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος στις αναβάσεις και συγκεκριμένα στην πιο απαιτητική κατηγορία Formula Saloon. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ συμμετείχε όπως πάντα με το Ford Fiesta Rallycross των 650+ ίππων σπάζοντας το ρεκόρ ανάβασης στον Ομαλό Κρήτης.




Αποχώρησε την περασμένη εβδομάδα από τη θέση του Επικεφαλής After Sales του Ομίλου Σφακιανάκη ο Χρήστος Θεοδωρόπουλος.


Η Κλαίρη Χατζηγιάννη, απέσπασε πρόσφατα τον τίτλο «Distinguished Toastmaster» DTM, την ανώτατη διάκριση του Παγκόσμιου Εκπαιδευτικού Οργανισμού, Toastmasters International. Η διάκριση DTM για το στέλεχος της Toyota ήρθε μετά από 6 χρόνια και συνδυάζει την ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων και την αριστεία στην επικοινωνία (Leadership & Communication).




Έξι εντυπωσιακές Ford Mustang Dark Horse έφερε στην Ελλάδα η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Ford με σκοπό να καλύψει τις δημοσιογραφικές, και όχι μόνο ανάγκες, αναφορικά με το νέο μοντέλο.




Μαζί με την συνταξιοδότησή του από το χώρο του αυτοκινήτου, ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου έκανε γνωστό πως έκλεισε και ο κύκλος του, ως πλοηγός του Ράλι Ακρόπολις. Σκοπός του να στηρίξει από εδώ και στο εξής προσπάθειες νέων με σύγχρονη άποψη και αισθητική.




Ξεκίνησε, μαζί με την έναρξη της ραδιοφωνικής σεζόν, και τις ραδιοφωνικές του εκπομπές στο FM100 Thessaloniki, ο Χάρης Θεοφράστου. Η αρχή έγινε με καλεσμένο τον Βαγγέλη Παμπούκη και σχολιασμό για την έκθεση Auto Athina!




Τη δική του τηλεοπτική εκπομπή στο YouTube έχει πλέον το eportal.gr και με το καλημέρα φάνηκε ότι το κοινό διψά για τέτοιου είδους προσπάθειες.


Ένα νέο project με συνεντεύξεις ανθρώπων από το χώρο του αυτοκινήτου τρέχει εδώ και λίγες ημέρες ο Γιάννης Στέφου μέσα από το κανάλι του στο YouTube. Αρχικά ξεκίνησε με τον Άκη Τεμπερίδη και η συνέχεια περιλάμβανε τον Χάρη Θεοφράστου.


Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το 5ο συνέδριο για ηλεκτρικά οχήματα στο OTEAcademy στο Μαρούσι. Από πλευράς ομιλητών θα δώσουν το παρών πολλά στελέχη από το χώρο του αυτοκινήτου, όπως οι, Μάριος Μπαρκής (Διευθυντής Κλάδου Αυτοκινήτου, Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε Nissan), Γιώργος Μπακόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος Italian Motion SMSA) και Ζακ Χαζάν (Επικεφαλής Volkswagen).


Μέσω του gov.gr μπορούν από σήμερα 14 Οκτωβρίου όσοι δικαιούται να εκδίδουν το ειδικό σήμα για ελεύθερη κυκλοφορία εντός του Δακτυλίου της Αθήνας για την περίοδο 2024 – 2025. Παράλληλα, μπορούν να προσθέσουν το σήμα στην εφαρμογή Gov.gr Wallet στο κινητό τους, διευκολύνοντας τη γρήγορη και άμεση επίδειξή του.


Δημοσιογραφική εκδήλωση διοργανώνει η Alfa Romeo την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου αναφορικά με την Junior.


Εντυπωσιακή είναι η άνοδος στις πωλήσεις των υβριδικών μοντέλων, ενώ την ίδια ώρα οι πωλήσεις των πετρελαιοκίνητων έχουν τρομερή πτώση. Σύμφωνα τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΑΑ, τα ποσοστά των πωλήσεων ανά καύσιμο για τον Σεπτέμβριο είχαν ως εξής:
Υβριδικά 46,6%
Βενζίνη 28,7%
Επαναφορτιζόμενα 16,5%
Υγραέριο 4,9%
Πετρέλαιο 3,3%


Χορηγός του 4ου Olympic Yacht Show ήταν η KIA η οποία έδωσε το παρών σε στόλο αυτοκινήτων στην έκθεση σκαφών που διεξήχθη στο Λαύριο το διάστημα 10 -13 Οκτωβρίου.


Για 4η συνεχή χρονιά διεξήχθη η έκθεση σκαφών Olympic Yacht Show. Περισσότερα από 100 σκάφη έδωσαν το παρών με δεκάδες εταιρείες να στηρίζουν ένα θεσμό που συνεχίζει την ανοδική του πορεία χρονιά, με χρονιά. Η προσέλευση του κόσμου ήταν δυναμική και χιλιάδες κόσμου πήγαν το διάστημα 10-13 Οκτωβρίου στο Λαύριο για να δουν από κοντά ό,τι νέο υπάρχει στο χώρο του yachting.


Δημοσιογραφική εκδήλωση πραγματοποίησε η “Μοτοδυναμική” την Κυριακή 13 Οκτωβρίου για το νέο Yamaha MT-09.




ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
Βασίλης Σαρημπαλίδης: 184.500
Trcoff: 78.300
Tractiongr: 33.500
Drive magazine: 27.700
Gocar: 23.300
CarGuysGr: 16.500
Carotogr: 15.700
Autobeat: 7.630
Οδηγώντας: 6.740
George Sargiannidis: 6.050
eportal.gr: 5.700
4Τροχοί: 4.710
autotriti gr: 3.790
Panos Seitanidis: 2.420
ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 2.040
Enkinisi: 1.720

* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 14/10/2024 (21:00)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-14 22:10:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button