Auto

Τα νέα της πιάτσας, 448…

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Οι μέρες φεύγουν, οι εβδομάδες μας αφήνουν πίσω, αλλά το καλοκαίρι παραμένει. Αν και έχουμε μπει για τα καλά στο φθινόπωρο, οι θερμοκρασίες παραμένουν υψηλές αλλά αυτό το οποίο, όσο περνά ο καιρός αρχίζει να μας προβληματίζει ακόμα περισσότερο, είναι όσα βιώνουμε καθημερινά στους δρόμους.

Δεν χρειάζεται να γράψουμε περισσότερα, οι λέξεις μπάχαλο και αναρχία είναι οι κατάλληλες που μπορούμε να δώσουμε όταν κινούμαστε στους δρόμους.




Κι όμως πρόκειται για μάρκα αυτοκινήτων!

Πολλά χαμόγελα στην πιάτσα…

Αφήνουμε όμως την άσχημη καθημερινότητα και πάμε σε κάτι ευχάριστο που σίγουρα έχει φέρει χαμόγελα στην πιάτσα του αυτοκινήτου. Η έκθεση Auto Athina που διεξάγεται αυτές τις ημέρες άνοιξε τις πύλες της την περασμένη Παρασκευή και με το καλημέρα φάνηκε η αγάπη αλλά και η ανάγκη του κόσμου για τέτοιες εκδηλώσεις.

Οι περισσότερες εταιρείες δίνουν το παρών, σίγουρα κάποιες άλλες λείπουν αλλά ελπίζουμε τις επόμενες χρονιές να τους δούμε όλους και όλες!




Πολύς κόσμος. Πάρα πολύς…

Νέες μάρκες από Κίνα…

Αυτό ωστόσο που βιώνουμε φέτος είναι οι πολλές νέες μάρκες που μας έρχονται κυρίως από την Κίνα. Είναι κάτι το οποίο το ξέραμε αλλά σε κάθε περίπτωση είναι άλλο να το ξέρεις κι άλλο να το ζεις.

Το σίγουρο είναι, πως οι Κινέζοι έχουν πλέον έχουν κάνει τεράστια βήματα προόδου και θεωρείται δεδομένο πως το ερχόμενο χρονικό διάστημα θα έχουν κερδίσει με τη σειρά τους αλλά και με την αξία τους ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς.




Ενωμένος ο κλάδος κοιτάζει μόνο μπροστά…

Θετικό κλίμα

Ένα ακόμα ευχάριστο στοιχεί από την έκθεση Αuto Athina είναι πως δεν είδαμε μόνο καινούργια μοντέλα αλλά και σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο του αυτοκινήτου.

Γενικά το κλίμα είναι πολύ καλό θα κάνει καλό και στο σύνολο του κλάδου γενικότερα…




Ε, ρε τι έχουμε να δούμε στο μέλλον…

Στείλτε μας τα νέα σας

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση


Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Καμιά φορά, το καλύτερο κέρδος είναι να χάσεις.


Τις 1.280 ταξινομήσεις άγγιξε η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου και μέχρι την Παρασκευή 4/10. Το TOP10 των εταιρειών με τις περισσότερες πωλήσεις διαμορφώθηκε ως εξής:

  1. Toyota 350
  2. Suzuki 151
  3. Hyundai 128
  4. KIA 61
  5. VW 44
  6. Audi 43
  7. Mercedes 42
  8. Dacia 41
  9. Nissan 41
  10. Tesla 40

Το πιο εκκεντρικό όχημα μαζικής παραγωγής έφερε στην Ελλάδα η Tesla. Πρόκειται για το Cybertruck το οποίο μπορεί να το δει ο καθένας από κοντά στην έκθεση αυτοκινήτου Auto Athina (5-13 Οκτωβρίου). Επίσης το αμερικάνικο Pick-up θα βρίσκεται στην αντιπροσωπεία της μάρκας στο Μαρούσι το διάστημα 14-19 Οκτωβρίου.




Η τρίτη Lamborghini Revuelto παραδόθηκε πριν από λίγες ημέρες από την ελληνική αντιπροσωπεία στο νέο της ιδιοκτήτη. Η συγκεκριμένη είναι η πιο σύγχρονη Lamborghini και έχει τρομακτική ισχύ που φτάνει τα 1.015 άλογα…




Πρεμιέρα έκανε η KGM στην Ελλάδα και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της έκθεσης αυτοκινήτου Auto Athina. Πρόκειται για την παλιά SsangYong που μετονομάστηκε και πλέον την εισαγωγή και διανομή των μοντέλων της έχει αναλάβει ο Όμιλο Νικ. Ι. Θεοχαράκης.




Έλειψαν από την έκθεση του αυτοκινήτου οι μάρκες, VW, Toyota, Audi και Skoda. Το κοινό ήθελε να δει από κοντά τα μοντέλα τους και ρωτούσε γιατί δεν έδωσαν το παρών…


Μπορεί να… καθυστέρησε αλλά τελικά έκανε την εμφάνισή του στην έκθεση αυτοκινήτου το MG Cyberster, το επιβλητικό roadster της μάρκας. Αν και ήταν προγραμματισμένο να βρίσκεται στο περίπτερο την ημέρα των εγκαινίων, τελικά εμφανίστηκε τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, λόγω τελωνείων, καθυστερήσεων και… πλοίων καθώς ήρθε στην Ελλάδα οδικώς από χώρα του εξωτερικού. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο πάντως, μετά την έκθεση, θα βρίσκεται στην κεντρική αντιπροσωπεία της MG στο Χαλάνδρι (Κηφισίας 240-242).




Τρία άκρως εντυπωσιακά οχήματα έφερε στην Ελλάδα ο Όμιλος Σφακιανάκη και συγκεκριμένα για την Auto Athina. Ο λόγος για τα Yangwang U8 και U9 αλλά και το BAO 5, θέλοντας να δείξει τα τεράστια βήματα προόδου που έχουν κάνει οι Κινέζοι στον τομέα της αυτοκίνησης.




Το νέο της Plug-in hybrid μοντέλο της BYD παρουσίασε στους δημοσιογράφους την περασμένη εβδομάδα η ελληνική εισαγωγική εταιρεία. Ο λόγος για το SEAL DM-i, το οποίο είναι άμεσα διαθέσιμο στην αγορά.




Στις 10 Οκτωβρίου θα βγει στο… σφυρί το ακίνητο της πρώην Στακόρ ΑΒΕΕΑ (της οικογένειας Κορτέση) στη λεωφόρο Αθηνών. Το συγκεκριμένα ήταν και ένα από τα μεγαλύτερα της Mazda πριν από 10 και πλέον χρόνια.


Ο κόσμος αλλά και τα Μέσα αγκάλιασαν την έκθεση αυτοκινήτου Auto Athina και μόνο τυχαία δεν ήταν η απήχηση που είχε, είτε διαδικτυακά, είτε ραδιοφωνικά, ακόμα και τηλεοπτικά. Δείτε παρακάτω το live της ΕΡΤ από την έκθεση με τον Τάκη Τρακουσέλλη να μιλά στον Πάρι Ποντίκα.


Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε από τον Όμιλο Σφακιανάκη η παρουσίαση του BYD SEAL U DM-I σε περισσότερους από 120 επιχειρηματίες και εκπροσώπους εταιρειών leasing & διαχείρισης στόλων fleet οχημάτων. Το κλίμα ήταν ζεστό, η διάθεση ανεβασμένη ενώ ο Fleet Manager της BYD Δημήτρης Αθανασόπουλος, συντόνισε τις συζητήσεις σε ένα βράδυ με πολλές εκπλήξεις και… πιπεράτο περιεχόμενο, όπως μάθαμε.




Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο Formula Student Festival, στο χώρο του παλαιού Δημαρχείο Γλυφάδας το Σαββατοκύριακο 28-29 Σεπτεμβρίου. Συμμετείχαν 12 πολυτεχνικές σχολές από όλη την Ελλάδα και εντυπωσιάσουν με τα επιτεύγματα της τεχνολογίας και τις καινοτομίες που ενσωματώνονται στα μονοθέσια τους που συμμετέχουν στο διεθνή διαγωνισμό Formula Student.




Τη συνεργασία της με την εταιρεία Κοιλάκος ΕΠΕ, έκανε η γνωστή η Kosmocar Α.Ε. (επίσημος εισαγωγέας των αυτοκινήτων VW, Audi, Škoda και VW Επαγγελματικά Οχήματα) στον τομέα των After Sales υπηρεσιών των Επαγγελματικών Οχημάτων Volkswagen. Η έδρα της εταιρείας Κοιλάκος ΕΠΕ είναι στη λεωφόρο Συγγρού 328-330 στην Καλλιθέα.


Η nrg γιορτάζει 3 χρόνια incharge και διοργανώνει δημοσιογραφική διήμερη εκδήλωση με.. οδήγηση στο Μέτσοβο το διάστημα 23-24 Οκτωβρίου.




Η Real News ετοιμάζει για 14η χρονιά μία αυτόνομη έκδοση για το αυτοκίνητο, την οποία όπως μαθαίνουμε θα επιμεληθεί ο υπεύθυνος του τομέα του αυτοκινήτου, Σπύρος Ρέκκας. Η δεύτερη έκδοση του ενθέτου για το 2024, θα κυκλοφορήσει στις 10 Νοεμβρίου 2024.


Η κινέζικη εταιρεία DFSK που αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από το Spanos Group έκανε γνωστό ότι τα αυτοκίνητά της διατίθενται από ένα δίκτυο συνεργατών σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Κέρκυρα, Λάρισα και Σύρο.




Η SEEAG που έχει φέρει την Lynk & Co στην Ελλάδα και στρατηγικός συνεργάτης του Ομίλου Geely στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, φέρνει και τη μάρκα Farizon στην Ελληνική αγορά. Η συγκεκριμένη δραστηριοποιείται στον τομέα των επαγγελματικών οχημάτων LCV new energy.




Νέα τιμολογιακή πολιτική ισχύει από τα ξημερώματα της Κυριακής 6 Οκτωβρίου για τα διόδια της Αττικής οδού καθώς διαμορφώνονται ως εξής:
• 1,25€ για τα μοτοποδήλατα
• 2,50€ για τα ΙΧ (κατηγορίες 2, 3 και 4)
• 6,25€ για τα μικρά και μεσαία φορτηγά (κατηγορία 5)
• 10,00€ για τα μεγάλα φορτηγά (κατηγορία 6)


Πρωταθλητής ράλι στην κατηγορία Rally3 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος αναδείχτηκε ο αντιπρόσωπος της Ford, Νώντας Καρανικόλας (Car Center). Έχοντας δίπλα του τον Γιώργο Κακαβά και αγωνιστικό ένα Ford Fiesta κατέκτησε τον τίτλο σε μία ιστορική χρονιά, καθώς ο φετινός θεσμός γιόρτασε την 60η του επέτειο.




Έπεσε για φέτος η αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Χώματος και συγκεκριμένα με το myKTEO 11ο Φθινοπωρινό Ράλι. Τον αγώνα κέρδισε ο Γιάννης Παπαδημητρίου, αλλά ο τίτλος πήγε στα χέρια του Γιώργου Αμούτζα. Ο ηθοποιός έχοντας στα χέρια του μία Skoda Fabia Rally2 και συνοδηγό τον πολύ έμπειρο Ηλία Παναγιωτούνη τερμάτισε δεύτερος και πανηγύρισε τον τίτλο του 2024!




Σε ακόμα έναν αγώνα ράλι συμμετείχαν δύο γνωστοί αντιπρόσωποι αυτοκινήτων και συγκεκριμένα στο myKTEO 11ο Φθινοπωρινό Ράλι, αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Χώματος. Ο λόγος για τον Θέμη Χαλκιά (Nissan, Renault, Dacia) που έτρεξε με Renault Clio (7ος γενικής) και τον Παναγιώτη Ισμαήλο (Mercedes) που συμμετείχε με Mitsubishi Lancer και τερμάτισε στην 9η θέση της γενικής κατάταξης.


Ο Όμιλος Motor Oil χρηματοδότησε την ανακατασκευή του σπιτιού της κυρά Ρηνιώς στο νησί της Κινάρου. Μετά από πέντε σχεδόν μήνες εργασιών το σπίτι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και πλέον είναι άνετο και ασφαλές για την κυρά Ρηνιώ που κατοικεί μόνη της στο απόμακρο νησί του Αιγαίου. Να σημειώσουμε πως στην όλη προσπάθεια, η «Ομάδα Αιγαίου» συμμετείχε ενεργά, κάτι που άλλωστε πράττει εθελοντικά εδώ και 30 χρόνια στα μικρά και ακριτικά νησιά του Αιγαίου Πελάγους.




Το διάστημα 10-13 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η έκθεση σκαφών Olympic Yacht Show που διεξάγεται στο Λαύριο και συγκεκριμένα στην Olympic Marine.




ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
Βασίλης Σαρημπαλίδης: 183.100
Trcoff: 77.900
Tractiongr: 33.400
Drive magazine: 27.700
Gocar: 23.100
CarGuysGr: 16.400
Carotogr: 15.700
Autobeat: 7.510
Οδηγώντας: 6.730
George Sargiannidis: 5.910
eportal.gr: 5.680
4Τροχοί: 4.700
autotriti gr: 3.780
Panos Seitanidis: 2.430
ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 2.020
Enkinisi: 1.720

* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 7/10/2024 (11:00)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-07 22:02:12

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button