Auto

Τα νέα της πιάτσας, 446…

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Δευτέρα σήμερα και πλησιάζουμε προς τα τέλη του Σεπτέμβρη. Καθημερινότητα, δουλειά, ρουτίνα και… τρέξιμο και γενικά πράγματα που συνεχώς αυξάνονται κάνοντας πολλούς να αναρωτιούνται που θα πάει όλο αυτό… Το σίγουρο είναι πως ήδη έχουμε ξεχάσει τις διακοπές και την καλοπέραση του καλοκαιριού, ενώ τρέχουμε και δεν φτάνουμε.

Υπομονή για κανένα τριήμερο, όπως είναι αυτό της 28ης Οκτωβρίου που θα μας κάνει και πάλι να ξεχάσουμε τη δύσκολη καθημερινότητα. Αυτό πάντως που κουράζει είναι η κίνηση στους δρόμους των μεγάλων πόλεων που καταντά ανυπόφορη με το χειρότερο απ’ όλα να μην υπάρχει λύση.

Υπομονή λοιπόν και προσπαθήστε να μένετε χαλαροί και χωρίς να σας επηρεάζουν οι γύρω σας…




Χαμός… παντού

Κάνω ό,τι γουστάρω γιατί… έτσι!

Δυστυχώς εκεί έξω υπάρχει πολύ… τρέλα, σε σημείο που και το δίκιο σου να θέλεις να βρεις, ίσως να μην το καταφέρεις. Η ΑΝΑΡΧΙΑ και το «κάνω ό,τι γουστάρω» κυριαρχεί ανάμεσά μας, αφενός γιατί δεν έχουμε παιδεία, αφετέρου γιατί δεν λειτουργεί η νομοθεσία. Τα βλέπουμε όλοι μας καθημερινά και τα βιώνουμε. Από το πάω ανάποδα στο δρόμο γιατί… γουστάρω, περνάω το κόκκινο φανάρι γιατί… έτσι, μέχρι που σε βρίζω επειδή βιάζομαι!

Σε κάθε περίπτωση και να θέλουμε εμείς, και διάθεση να έχουμε, δεν μπορούμε να βγάλουμε το… φίδι από την τρύπα μόνοι μας. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι υπομονή και να προχωρούμε σε καταγγελίες παρανομιών. Πες, πες, πες σίγουρα κάτι θα μείνει.




Αχ, καλοκαιράκι…

Πλησιάζει η έκθεση αυτοκινήτου!

Από την άλλη ξέρουμε πως έχουμε μία δύσκολη καθημερινότητα, αλλά έχουμε να περιμένουμε και την έκθεση αυτοκινήτου που θα μας ανεβάσει τη διάθεση. Η Auto Athina που ανοίγει τις πύλες της στις 5 Οκτωβρίου θα φιλοξενήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των εταιρειών και είναι σίγουρο πως θα δούμε εκατοντάδες μοντέλα, τόσο καθημερινά όσο και… εξωτικά! Λίγη υπομονή και εκεί, καθώς οι μέρες πλησιάζουν.

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση


Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Αυτός που δεν ξέρει από πού έρχεται δεν μπορεί να ξέρει πού πηγαίνει.


Τις 5.557 μονάδες έφτασαν οι ταξινομήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων στην Ελλάδα έως και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η αγορά κινείται πτωτικά συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο σε ποσοστό -14,5%.




Το TOP10 των εταιρειών με τις περισσότερες ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων για το διάστημα 1-20 Σεπτεμβρίου είχε ως εξής:

  1. Toyota 1.284
  2. Suzuki 448
  3. Hyundai 387
  4. BMW 347
  5. KIA 307
  6. Dacia 274
  7. Peugeot 261
  8. Renault 198
  9. Jeep 197
  10. Tesla 171



Όπως γράψαμε και την περασμένη εβδομάδα, στα Ιωάννινα πραγματοποιήθηκε συνέδριο της Citroen με σχεδόν 400 προσκεκλημένους. Αυτό που συζητήθηκε στην… γαλλική πιάτσα ήταν ο τρόπος που η εισαγωγική εταιρεία έχει δημιουργήσει μία τόσο δυνατή ομάδα που θυμίζει οικογένεια, γεγονός που οφείλεται στον τρόπο που χειρίζονται πράγματα και τις καταστάσεις οι Πολυχρόνης και Γιάννης Συγγελίδης αλλά και ο Γενικός Διευθυντής της Citroёn, Πέτρος Πιπερίδης.




Χαμό… έχει προκαλέσει από την περασμένη εβδομάδα το short video που ανέβασε στο διαδίκτυο η ΑΕΚ όπου ο Μάριος Ηλιόπουλος βάζει συνοδηγό το νέο μεταγραφικό απόκτημα Άντονι Μαρσιάλ σε μία Citroen C4 WRC με την οποία έχει τρέξει στο WRC ο Σεμπαστιάν Λοέμπ. Η συγκεκριμένη ανήκει στον πολυπρωταθλητή αναβάσεων και νυν πρόεδρο της ΑΕΚ Μάριο Ηλιόπουλο. Αναφορικά με το αυτοκίνητο και λεπτομέρειες γι αυτό μπορείτε να δείτε στο παρακάτω video.


Ο ‘Όμιλος Σαρακάκη εγκατέστησε 1922 φωτοβολταϊκά πάνελ στις κεντρικές εγκαταστάσεις του στην Αθήνα (λεωφόρος Αθηνών). Ο συγκεκριμένος αριθμός μόνο τυχαίος δεν είναι, καθώς συμπίπτει με το έτος ιδρύσεως του οργανισμού, το 1922.




Το BMW Group Hellas και η BMW Group Financial Services δημιούργησαν την BMW Hellas Leasing, με σκοπό να μπουν δυναμικά στο χώρο του Leasing που κερδίζει συνεχώς έδαφος στην Ελλάδα. Μέσα από αυτή την εταιρεία θα μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος αλλά και εταιρείες να μισθώνουν και να λαμβάνουν premium υπηρεσίες leasing για τις μάρκες BMW, MINI και BMW Motorrad.




Ένα νέο μοντέλο, αμιγώς ηλεκτρικό και με περισσότερα από 1.000 άλογα θα φέρει σε λίγες ημέρες ο Όμιλος Σπανός. Πρόκειται για ένα SUV που ονομάζεται Dongfeng M-Hero 917, θυμίζει… Hummer και κατασκευάζεται στην Κίνα.




Ένα ανώνυμο mail κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στα δημοσιογραφικά γραφεία και αναφέρεται σε πρόβλημα φρένων που έχουν αυτοκίνητα στην Ελλάδα. Θα ψάξουμε το θέμα και θα επανέλθουμε.


Ο Marco Santini αναλαμβάνει την επαφή της Tesla με τους Έλληνες δημοσιογράφους, όπως ενημέρωσε σχετικά η αμερικάνικη φίρμα και η μέχρι σήμερα υπεύθυνη για την επικοινωνία στη νότια Ευρώπη, Barbara Manca.




Στο πλαίσιο της πρόσφατης 88ης ΔΕΘ και στον εκθεσιακό χώρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, που φέτος αποτελούσε την τιμώμενη χώρα στην έκθεση, παρουσιάστηκε το πρωτοποριακό έργο «Αστυπάλαια – Έξυπνο και Αειφόρο νησί». Να θυμίσουμε πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα που στηρίζει η «μαμά» VW, έχει ως στόχο τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων μέσω του μετασχηματισμού της Αστυπάλαιας σε υπόδειγμα πράσινης κινητικότητας και κυκλικής οικονομίας, σε ότι αφορά τόσο τις μετακινήσεις όσο και το σκέλος της παραγωγής ενέργειας.




Ακυρώθηκε η δημοσιογραφική παρουσίαση του νέου Ford Explorer που ήταν προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα.




Εντυπωσιακή είναι η μέχρι στιγμής πορεία της Tesla στην Ελλάδα για το μήνα Σεπτέμβριο. Η αμερικάνικη φίρμα που διαθέτει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα βρίσκεται στο TOP10 των κορυφαίων σε πωλήσεις εταιρειών αυτοκινήτων.




Σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου θα πιστωθεί, στους λογαριασμούς 319 δικαιούχων του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ», το ποσό των 1.018.295,88, ευρώ.


Μία ακόμα καινούργια Ferrari ταξινομήθηκε στην Ελλάδα πριν από λίγες ημέρες. Πρόκειται για την 296 GTB που εφοδιάζεται με Plug-in υβριδικό σύστημα.




Η Χαλκιάς Group (Nissan, Renault, Dacia) αναζητά συνεργάτες με σκοπό να καλύψεις ανάγκες της όπως, μηχανικούς κ.λπ.


Η ΛΕΑ είναι ένα θέμα που μας απασχολεί πολύ. Χιλιάδες άρθρα έχουν γραφτεί, χιλιάδες έχουν πιαστεί να παρανομούν και όπως φαίνεται οι πονηροί έχουν αρχίσει να βάζουν μυαλό. Είναι κάτι που το βλέπουμε πλέον στις εθνικές οδούς (ιδίως όταν έχει κίνηση) και διαπιστώνουμε πως πλέον σπάνια συναντούμε κάποιον να παρανομεί. Δυστυχώς το ίδιο δεν συμβαίνει στους δρόμους της Αττικής (βλέπε Κηφισό), κάτι που ευελπιστούμε να διορθωθεί στο προσεχές μέλλον.




Η Formula 1 που μεταδίδεται από τον ΑΝΤ1 άγγιξε σε μερίδιο τηλεθέασης την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου το 6,8% στο δυναμικό κοινό ενώ στο σύνολο της τηλεθέασης, το ποσοστό ήταν στο 8,2%.




Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024, η ΦΙΛΠΑ φιλοξενεί στο εντευκτήριό της στο Γέρακα, τον Γερμανό πρώην οδηγό αγώνων αυτοκινήτων τον Jürgen Barth. Όπως μαθαίνουμε ο συγκεκριμένος θα συμμετάσχει και στο 52ο Διεθνές Ράλλυ της ΦΙΛΠΑ (26-29/9), στη Λευκάδα.


Σε ακόμα έναν αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων ο Μάριος Ηλιόπουλος κατάφερε να πετύχει τον απόλυτο χρόνο ημέρας, οδηγώντας ένα Ford Fiesta Rallycross.




Το Σαββατοκύριακο 28-29 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το 3ο Adventure Meeting, μία εκδήλωση που απευθύνεται στους φίλους των 2 τροχών και της περιπέτειας. Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου.


Ο Βασίλης Μπούδρος, επίσημος εκπαιδευτής και πρεσβευτής της BMW Motorrad Hellas, (φέτος συμμετείχε για 3η φορά στο Rally Dakar 2024) αγωνίζεται με μία BMW F 900 GS στην κατηγορία “M6” του Greece Rally, το οποίο πραγματοποιείται το διάστημα 22 – 29 Σεπτεμβρίου στην Ηπειρωτική Ελλάδα.




ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
Βασίλης Σαρημπαλίδης: 183.200
Trcoff: 77.500
Tractiongr: 33.300
Drive magazine: 27.700
Gocar: 22.900
CarGuysGr: 16.200
Carotogr: 15.700
Autobeat: 7.410
Οδηγώντας: 6.720
George Sargiannidis: 5.790
eportal.gr: 5.550
4Τροχοί: 4.690
autotriti gr: 3.770
Panos Seitanidis: 2.430
ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 2.010
Enkinisi: 1.720

* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 23/9/2024 (17:00)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-23 22:01:35

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button