Showbiz

Τα μπλε σουέντ παπούτσια του Έλβις Πρίσλεϊ βγαίνουν σε δημοπρασία για περίπου 150.000 δολάρια

Οι θαυμαστές του Έλβις Πρίσλεϊ έχουν την ευκαιρία να δουν τα αληθινά μπλε σουέντ παπούτσια του «Βασιλιά» καθώς τα προσφέρουν στον βρετανικό οίκο δημοπρασιών Henry Aldridge and Son – για περίπου 100.000 έως 120.000 λίρες (περίπου 126.000 έως 152.000 δολάρια).

Τα παπούτσια, τα οποία έχουν μέγεθος 10 και 1/2 και φέρουν τη σφραγίδα της μάρκας «Nann-Bush», φορέθηκαν από τον Πρίσλεϊ τόσο εντός όσο και εκτός σκηνής κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950, σύμφωνα με μια περιγραφή στον ιστότοπο δημοπρασιών.

https://www.instagram.com/p/C8q0tA6ovoA/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο Πρίσλεϊ φόρεσε τα παπούτσια ενώ τραγουδούσε τα «I Want You, I Need You, I Love You» και «Hound Dog» στο «The Steve Allen Show» το 1956, σύμφωνα με τον υπεύθυνο δημοπρασίας, και τα έδωσε στον φίλο του Alan Fortas το 1958, το βράδυ πριν φύγει για να καταταγεί στον αμερικανικό στρατό.

Τα παπούτσια έχουν επικυρωθεί από τον Jimmy Velvet, στενό φίλο του Πρίσλεϊ και ιδρυτή του Μουσείου Elvis Presley.

Η δημοπρασία συνοδεύεται από μια επιστολή γνησιότητας υπογεγραμμένη από τον ίδιο τον Jimmy Velvet, καθώς και μια επιστολή του Fortas, η οποία περιγράφει τα γεγονότα της βραδιάς που του δόθηκαν τα παπούτσια.

«Το βράδυ πριν την ένταξή του στον στρατό εδώ στο Μέμφις, ο Έλβις έκανε ένα ολονύχτιο πάρτι στο Graceland», αναφέρει η επιστολή, σύμφωνα με τον ιστότοπο δημοπρασιών.

«Μετά πήγαμε στο παγοδρόμιο Rainbow. Όταν φτάσαμε στο σπίτι, ο Έλβις φώναξε μερικούς από εμάς στον επάνω όροφο και έδωσε μερικά από τα ρούχα του που δεν πίστευε ότι θα ξαναφορούσε όταν επέστρεφε από το στρατό. Εκείνο το βράδυ ο Έλβις μου έδωσε αυτά τα μπλε σουέντ παπούτσια μεγέθους 10 1/2. Τα έχω από τότε», συνεχίζει η επιστολή.

Η δημοπρασία θα γίνει ζωντανά την Παρασκευή. Η προσφορά για τα παπούτσια, τα οποία περιγράφονται ως «ένα εμβληματικό αναμνηστικό της σόουμπίζνες που ορίζει την ποπ κουλτούρα του 20ου αιώνα», ξεκινά από 55.000 λίρες (περίπου 69.600 δολάρια).

Με πληροφορίες από: Elvis Presley’s actual blue suede shoes are up for auction




Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-27 18:43:00

Back to top button