Auto

Τα κινεζικά αυτοκίνητα ύποπτα για κατασκοπεία

Η κυβέρνηση Μπάιντεν υπέβαλε πρόταση στις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ για την απαγόρευση της πώλησης και της εισαγωγής αυτοκινήτων και εξαρτημάτων από την Κίνα και τη Ρωσία, με έμφαση στις ψηφιακές τεχνολογίες των αυτοκινήτων, λόγω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια.

Ο νέος κανόνας στοχεύει στα συστήματα αυτοματοποιημένης οδήγησης και στις τεχνολογίες συνδεσιμότητας, όπως το Bluetooth, η κινητή τηλεφωνία, η δορυφορική σύνδεση και το Wi-Fi.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ φοβάται ότι οι τεχνολογίες αυτές θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για κατασκοπεία, σαμποτάζ υποδομών ή συλλογή δεδομένων για τους Αμερικανούς οδηγούς και τις υποδομές.

Η Κίνα αποτελεί το κύριο επίκεντρο, καθώς θεωρείται κυρίαρχη δύναμη στις τεχνολογίες συνδεδεμένων αυτοκινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η κυβέρνηση προειδοποιεί ότι οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν σοβαρές απειλές για την εθνική ασφάλεια μέσω αυτών των τεχνολογιών που ενσωματώνονται στα αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα συστήματα που έχουν σχεδιαστεί, κατασκευαστεί ή παρασχεθεί από εταιρείες με στενούς δεσμούς με την Κίνα ή τη Ρωσία βρίσκονται υπό ιδιαίτερο έλεγχο.

Οι προτεινόμενοι περιορισμοί θα ισχύουν για τα συνδεδεμένα συστήματα αυτοκινήτων και το λογισμικό των συστημάτων αυτοματοποιημένης οδήγησης, αρχής γενομένης από τα μοντέλα του 2026, ενώ οι απαγορεύσεις υλικού θα ακολουθήσουν μέχρι το 2030.

Το Υπουργείο Εμπορίου θα συνεργαστεί με τους συμμάχους των ΗΠΑ, τους εμπειρογνώμονες του κλάδου και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς για να διασφαλίσει ότι ο κανόνας προστατεύει αποτελεσματικά την εθνική ασφάλεια, περιορίζοντας παράλληλα τις ακούσιες οικονομικές συνέπειες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-25 10:30:24

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button