Αστρολογία

Τα ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο από το «συναισθηματικά φορτισμένο» φεγγάρι


Στις 31 Αυγούστου έχουμε την δεύτερη Πανσέληνο του μήνα στο ζώδιο των Ιχθύων. Είναι στις 7ο 24’ του ζωδίου και πραγματοποιείται στις 04:35 τοπική ώρα. Το φεγγάρι βρίσκεται το διάστημα αυτό στο περίγειο, στην κοντινότερη δηλαδή απόσταση του από την γη, για τον λόγο αυτό φαίνεται αρκετά μεγαλύτερο από το κανονικό, παίρνοντας τον χαρακτηρισμό υπερπανσέληνος ή supermoon. Πρόκειται δε για την δεύτερη Πανσέληνο μέσα στον ίδιο μήνα, κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα σπάνιο, ούτε όμως και συχνό (συμβαίνει μια φορά κάθε δύο περίπου χρόνια), και επικράτησε να ονομάζεται μπλε φεγγάρι ή blue moon.
Ο μήνας ξεκίνησε με μια Πανσέληνο στον ανθρωπιστή Υδροχόο και κλείνει με μια δεύτερη στον συμπονετικό και ευαίσθητο Ιχθύ. Όσο διαφορετικά και αν είναι τα ειδικά χαρακτηριστικά των δύο ζωδίων, συγκλίνουν σε ένα κοινό στόχο που μοιράζονται μεταξύ τους: να βοηθήσουν τους γύρω τους και να υπηρετήσουν έναν κοινό σκοπό, ώστε να υπάρξει μια ανύψωση της συλλογικής συνείδησης. Με έντονη κοινωνική συνείδηση και θετική στάση ζωής, μας διδάσκουν την αναγκαιότητα ύπαρξης αλτρουισμού και της ανάπτυξης της ενσυναίσθησης του εαυτού μας και του περιβάλλοντος μας.
Με το φεγγάρι αυτό τα συναισθήματα μας αποτελούν την εσωτερική μας πυξίδα, το εσωτερικό σύστημα καθοδήγησης που διαθέτουμε, που μας δείχνει τι πρέπει να αλλάξουμε. Η θλίψη ή η απάθεια μας δείχνουν την κατεύθυνση που θα πρέπει να κινηθούμε, ώστε να εκφράσουμε αυτό που πραγματικά είμαστε. Οι ενοχές που φέρουμε μας θυμίζουν ότι θα πρέπει να μάθουμε να συγχωρούμε εαυτούς και αλλήλους, ενώ ο θυμός εφιστά την προσοχή μας σε τομείς όπου έχουμε ξεφύγει από τα κοινώς αποδεκτά πλαίσια. Καλούμαστε να πάρουμε αποστάσεις από τους μηχανισμούς απόδρασης που διαθέτουμε ή από τις εξαρτήσεις μας, ώστε να ανακτήσουμε την πραγματική αίσθηση του ποιοι είμαστε, να αποκτήσουμε και πάλι την αίσθηση της ολοκλήρωσης.
Με την Πανσέληνο στον πρώτο δεκανό των Ιχθύων και την διπλή επιρροή του Ποσειδώνα (κυβερνήτης του ζωδίου αλλά και του δεκανού), είναι προφανές ότι το φεγγάρι αυτό είναι ικανό να απελευθερώσει πολύ συναίσθημα αλλά μεγάλη δημιουργικότητα. Ο ωροσκόπος του φεγγαριού βρίσκεται στο ζώδιο του Λέοντα, ένα ζώδιο που έχει την ανάγκη να χρησιμοποιήσει την δημιουργικότητα του για να εκφραστεί. Τονίζει όμως και την ανάγκη μας για κατάκτηση της προσοχής ή του θαυμασμού των γύρω μας, αλλά και της αγάπης. Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου, ο Ήλιος, βρίσκεται στην Παρθένο, επιτείνοντας την ανάγκη μας για σχολαστική ακρίβεια. Ενεργοποιείται ο τομέας του ωροσκόπου από την παρουσία της Αφροδίτης και της Λίλιθ, σχηματίζεται δε μια σύνοδος Ωροσκόπου-Αφροδίτης (χαρίζει γοητεία, δημιουργεί την ανάγκη να ευχαριστήσει κανείς τους γύρω του, αλλά φέρνει κοινωνική αδεξιότητα).
Ο δέκατος οίκος του ωροσκοπίου της Πανσελήνου βρίσκεται στον φλογερό και παρορμητικό Κριό, του οποίου ο κυβερνήτης Άρης διέρχεται τον 3ο οίκο, επισημαίνοντας με τον τρόπο αυτό ότι η επιτυχία έρχεται από τις επαφές και την επικοινωνία. Ο δέκατος οίκος ενεργοποιείται από την παρουσία του Δία και του Ουρανού και σχηματίζει τετράγωνοπρος τον Πλούτωνα, το οποίο μας βοηθάει να βρούμε κρυφές ευκαιρίες, μπορεί όμως και να μας οδηγήσει σε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές, οι οποίες θα βλάψουν την κοινωνική μας θέση.
Το φεγγάρι αυτό ενεργοποιεί τον άξονα 2ου και 8ουοίκου, τους τομείς της ζωής μας, δημόσιας και ιδιωτικής, που έχουν σχέση με τα οικονομικά. Η κυριότερη δε όψη της Πανσελήνου είναι μια σύνοδος με τον ανάδρομο Κρόνο, που συνιστά προσοχή και σοβαρότητα στην διαχείριση των οικονομικών μας πόρων. Αρκετοί είναι επίσης οι απλανείς αστέρες του αστερισμού του Υδροχόου που σχηματίζουν σύνοδο με το φεγγάρι στους Ιχθείς.
Η Πανσέληνος σε σύνοδο με τον Κρόνο μας προϊδεάζει για κακή διάθεση, μια μελαγχολική τάση, απαιτεί δε παράλληλα από εμάς ρεαλισμό, υπευθυνότητα και προσγείωση στην πραγματικότητα. Μας αναγκάζει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στα αγαπημένα μας πρόσωπα ή σε όσους εξαρτώνται από εμάς, ενώ η αντίθεση του Κρόνου προς τον Ήλιο δεν μας επιτρέπει να μοιραστούμε εύκολα τα συναισθήματα μας με τους γύρω μας. Ο Κρόνος από την θέση του αυτή θα μας δοκιμάσει, θα μας στριμώξει και θα μας περιορίσει, ώστε να μας οδηγήσει στην ανάληψη των ευθυνών μας και κατ’ επέκταση στην ωρίμανση. Διερχόμενος ο Κρόνος το ζώδιο των Ιχθύων μας ζητά να κάνουμε πολύ και σκληρή δουλειά με τον εαυτό μας και να αφήσουμε πίσω μας οτιδήποτε μας αιχμαλωτίζει κάτω από ένα πέπλο ψευδαισθήσεων και δεν μας επιτρέπει να εξελιχτούμε. Μας ζητά να αντιμετωπίσουμε τα συναισθήματα μας και να αναγνωρίσουμε το γεγονός, ότι κάθε φορά που αισθανόμαστε δυσφορία ή ανησυχία, καταφεύγουμε στους μηχανισμούς αποφυγής που έχουμε αναπτύξει. Σε πείσμα των ανασφαλειών μας, θέλει ο Κρόνος να μας διδάξει, ότι είμαστε κάτι παραπάνω από αρκετοί και απόλυτα ικανοί να διαχειριστούμε τις προκλήσεις της ζωής.
Ο Κρόνος όμως βρίσκεται επίσης σε σύνοδο με τον απλανή αστέρα «α» του Υδροχόου ή τον Sadalmelik όπως ονομάζεται. Είναι ένα αστέρι που γεννά πρωτοτυπία και εφευρετικότητα, μας κάνει ωστόσο προσεκτικούς και πρακτικούς. Η κρίση μας είναι καλή υπό την επιρροή του, δημιουργεί όμως δυσκολίες στην εφαρμογή των ιδεών ή των εφευρέσεων μας. Φέρνει κέρδη μέσω εταιριών και κερδοσκοπικών παιχνιδιών, γεννά χρόνιες ασθένειες της συζύγου ή των απογόνων, σε μας τους ίδιους όμως φέρνει μακροζωία, εάν είναι ενεργοποιημένος στον γενέθλιο χάρτη μας. Στη παρούσα όψη, θα φέρει διώξεις, μηνήσεις, ακραίες και ξαφνικές καταστροφές και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και θανατική καταδίκη. Μας οδηγεί στο ψέμα και σε σκανδαλώδεις συμπεριφορές, αλλά και σε κερδοσκοπικά παιχνίδια.
Το φεγγάρι σχηματίζει όψεις συνόδου με αρκετούς αστέρες του αστερισμού του Υδροχόου, αλλά και τον αστέρα Deneb Adige του αστερισμού του Κύκνου. Ο αστερισμός του Υδροχόου δίνει φιλικότητα, ευγένεια, έντονη διαίσθηση, ανοιχτό μυαλό, ανιδιοτέλεια, κοινωνική επίγνωση και ενσυναίσθηση. Η αντίθεση ωστόσο του αστερισμού με τον Ήλιο μπορεί να φέρει νευρική υπερένταση, περίεργη συμπεριφορά, αποστασιοποίηση, πείσμα, ανάγκη για κατάκτηση ελευθερίας με κάθε κόστος, φόβο στο ενδεχόμενο συναισθηματικής εμπλοκής, καχυποψία και εκδικητικότητα.
Η Πανσέληνος σε σύνοδο με τον «γ» του Υδροχόου ή τον αστέρα Sadachbia, χαρίζει μεγάλες τιμές και καλλιτεχνική εκτίμηση, μεγάλα κέρδη και καλή τύχη, δημιουργικότητα, κοινωνικότητα, ιδεαλισμό και παρορμητικότητα. Σε αντίθεση όμως με τον Ήλιο γεννά ο αστέρας αυθάδεια, εγωισμό, αδιακρισία, σκάνδαλα, ανοησία και καταστροφικότητα. Ο αστέρας ονομάζεται επίσης «το τυχερό αστέρι των κρυμμένων πραγμάτων», επειδή μας δίνει την ικανότητα να ανακαλύψουμε τι είναι κρυμμένο ή χαμένο. Η θετική όψη του αστέρα υποδεικνύει την κατάλληλη χρονική στιγμή για να ξεκινήσει κανείς μια νέα επιχειρηματική προσπάθεια και είναι πιθανό να φέρει μια γενικότερη επιτυχία στις επιχειρήσεις.
Η Πανσέληνος αλλά και ο Κρόνος βρίσκονται επίσης σε σύνοδο με τον «α» του Κύκνου, τον απλανή αστέρα με την ονομασία Deneb Adige. Ο αστέρας δίνει μια ευρηματική φύση, διάνοια και ευστροφία. Κάνει τους ανθρώπους εύστροφους, έξυπνους, ιδεαλιστές και συμπαθείς. Είναι ένας ευνοϊκός αστέρας για καλλιτεχνικές και επιστημονικές αναζητήσεις, οι οποίες θα αποφέρουν κέρδη. Σε σύνοδο με την Σελήνη θα φέρει επιτυχία σε πολλούς τομείς, ιδιαίτερα δε σε αυτούς που δεν έχουμε δοκιμαστεί ακόμη. Βοηθάει την δημιουργικότητα, τονώνει την φαντασία και φέρνει πρωτοτυπία, αντιπαθεί όμως την αδιακρισία, την οποία τιμωρεί με απώλειες και προβλήματα.
Οι όψεις της Πανσελήνου δεν είναι πολλές ή δύσκολες, η παρουσία όμως του Κρόνου δημιουργεί μια λίγο πιο καταθλιπτική ατμόσφαιρα. Οι απλανείς αστέρες ωστόσο έρχονται να ισορροπήσουν αρκετά την δύσκολη ενέργεια του Κρόνου. Εκείνο που είναι αξιοσημείωτο με το παρόν φεγγάρι, είναι ότι το διάστημα επιρροής της Πανσελήνου θα είναι οι περισσότεροι πλανήτες του πλανητικού μας συστήματος ανάδρομοι. Οι Ερμής, Αφροδίτη, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας και Πλούτωνας είναι ήδη ανάδρομοι, ενώ ο Δίας βρίσκεται σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος στις 4 Σεπτεμβρίου, την ίδια μέρα που η Αφροδίτη βρίσκεται σε στάση για να επιστρέψει στην ορθή φορά.
Με έξι πλανήτες ανάδρομους τις δύο εβδομάδες της επιρροής της σελήνης (μόνο ο Άρης είναι σταθερά ορθόδρομος!), είναι σαν ο κόσμος μας να επιβραδύνεται, να μην προχωρούν οι υποθέσεις μας, να αναφύονται εμπόδια και καθυστερήσεις σε κάθε μας βήμα. Τίποτε δεν προχωρά, τίποτε δεν μπορεί να ολοκληρωθεί. Είναι ένα διάστημα που δεν θα είναι καθόλου εύκολη η επικοινωνία και οι συνεννόηση με τους γύρω μας, κάτι που θα προκαλέσει εκνευρισμούς, συναισθήματα απόγνωσης και μια τάση για απομόνωση και αποστασιοποίηση από τον κόσμο. Θα υπάρξει τώρα περισσότερη βία, θα είναι συχνές οι κακοποιητικές ή χειριστικές συμπεριφορές, θα είναι αυξημένα τα ατυχήματα, οι αυτοκτονίες και οι θάνατοι. Μας δίνει όμως μια μοναδική ευκαιρία το φεγγάρι, να εστιάσουμε στον εσωτερικό μας κόσμο, να εντοπίσουμε τα λάθη και τις παραλείψεις μας, να αναγνωρίσουμε τις ανεπάρκειες μας, ώστε να καταφέρουμε να εξελιχθούμε ψυχικά και πνευματικά.
Είναι ένα φεγγάρι που θα μας δώσει την ευκαιρία να κλείσουμε κάποια κεφάλαια του παρελθόντος στο μυαλό μας, να εξαλειφθούν οι τύψεις ή οι ενοχές που φέρουμε, ώστε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε ένα νέο στάδιο στην ζωή μας. Πρόκειται για μια διαδικασία δύσκολη, επώδυνη και επίπονη, τόσο όμως απαραίτητη για την ψυχική μας υγεία! Απαλλαγμένοι από σκοτεινές σκέψεις και αρνητικά συναισθήματα, θα είμαστε πλέον σε θέση να επαναπρογραμματίσουμε το μυαλό μας, δίνοντας σάρκα και οστά σε μια νέα, πολύ πιο φωτεινή πραγματικότητα στην ζωή μας.
Κείμενο: Αλίντα Κανάκη


Εχει Δημοσιευθεί :2023-08-30 14:06:59

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button