Auto

Ταλαιπωρία για τους εκδρομείς του τριημέρου με ουρές χιλιομέτρων

Στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο ύψος του Ισθμού και των διοδίων Καλαμακίου, όπου η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Οχήματα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, ειδικά στο τμήμα από την Αρχαία Κόρινθο έως τα Μέγαρα, προκαλώντας καθυστερήσεις στους οδηγούς.

Αντίστοιχα προβλήματα παρατηρούνται και στην Αθηνών-Λαμίας, όπου τα έργα ανακατασκευής στη γέφυρα στο 198ο χλμ έχουν προκαλέσει μονοδρόμηση της Εθνικής Οδού.

Η κίνηση διεξάγεται μόνο από μία λωρίδα κυκλοφορίας σε κάθε κατεύθυνση, με αποτέλεσμα οι ουρές να ξεπερνούν τα 10 χλμ και τα αυτοκίνητα να κινούνται με βήμα σημειωτόν. Στο σημείο αυτό, οι οδηγοί αναφέρουν ότι χρειάστηκαν πάνω από τρεις ώρες για να καλύψουν μόλις 10 χιλιόμετρα.



Για να περιοριστεί η ταλαιπωρία, άνοιξαν τα διόδια στην Αγία Τριάδα στις Θερμοπύλες προς διευκόλυνση των οδηγών που κατευθύνονται προς Αθήνα. Η δωρεάν διέλευση θα ισχύει έως τα μεσάνυχτα, κατόπιν επικοινωνίας του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Κεντρικής Οδού, Ροδιανό Αντωνακόπουλο.

Η κίνηση αυξήθηκε σημαντικά μετά τις 15:00, όταν προστέθηκαν οχήματα από τον αυτοκινητόδρομο Ε65, το Καρπενήσι και την κεντρική οδό προς Αθήνα, καθιστώντας το ταξίδι ιδιαίτερα δύσκολο για τους επιστρέφοντες εκδρομείς.

Οι αρμόδιες αρχές συνιστούν στους οδηγούς υπομονή και προσοχή, καθώς η επιστροφή αναμένεται να είναι δύσκολη μέχρι και αργά το βράδυ.

Δείτε LIVE την κίνηση στους δρόμους (στιγμιότυπο στις 19:46)



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-28 19:38:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button