Auto

Τί προβλέπει η στρατηγική συμφωνία VW Group και Rivian;

Ο Όμιλος Volkswagen και η Rivian σχηματίζουν μια κοινή επιχείρηση για να δημιουργήσουν αυτό που οι εταιρείες αποκαλούν ηλεκτρικές πλατφόρμες και τεχνολογία λογισμικού επόμενης γενιάς.

Η συνεργασία βασίζεται στον σχεδιασμό υλικού και την ενσωματωμένη πλατφόρμα λογισμικού της Rivian, η οποία θα αποτελέσει το θεμέλιο για τη μελλοντική ανάπτυξη οχημάτων στο πλαίσιο της -στρατηγικής σημασίας- κοινοπραξίας.

Αντί να έχει τσιπ σε όλο το όχημα, η Rivian δημιουργεί κεντρικές ζώνες που ελέγχουν, με πολλαπλές λειτουργίες σε κάθε μία από αυτές τις ζώνες, μειώνοντας σημαντικά την ανάγκη για τσιπ ημιαγωγών.

Ο Όμιλος VW ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στη Rivian, κατόπιν έγκρισης των ρυθμιστικών αρχών. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, μετά τη στασιμότητα στο αντίστοιχο project με την Cariad, που οδήγησε σε ακύρωση μελλοντικών μοντέλων και αλλαγή στρατηγικής,  δήλωσε ότι αναμένει να επενδύσει έως και 4 δισεκατομμύρια δολάρια επιπλέον ως μέρος της συμφωνίας.



Η συνεργασία θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη οχημάτων και στις δύο εταιρείες, οι οποίες όμως θα συνεχίσουν κανονικά να λειτουργούν χωριστά, με τη δική τους γκάμα μοντέλων και με σαφή πρόθεση να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους σε όσο το δυνατό περισσότερες αγορές.  Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου VW, Oliver Blume, δήλωσε ότι η Rivian και όλες οι μάρκες του γερμανικού γκρουπ, συμπεριλαμβανομένης της Scout Motors, θα μπορούν να χρησιμοποιούν το λογισμικό.

«Η νέα κοινοπραξία αποτελεί συμπληρωματικό μέρος της γενικής στρατηγικής λογισμικού του Ομίλου Volkswagen», δήλωσε ο Blume. «Ταιριάζει με τις υπάρχουσες δραστηριότητες και συνεργασίες. Η Cariad και η Xpeng στην Κίνα, για παράδειγμα, αποτελούν επίσης μέρος αυτής της συνολικής στρατηγικής».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-27 08:00:51

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button