Ελλάδα

Τέμπη: Εντοπίστηκε το «αγνοούμενο» κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας

Σε ιδιωτική επιχείρηση στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε σύμφωνα με την ΕΡΤ,  το κοντέινερ-πειστήριο της εμπορικής αμαξοστοιχίας στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών που αναζητούσαν οι Αρχές.

Με έγγραφό του, ο εφέτης ανακριτής στην υπόθεση των Τεμπών έδωσε εντολή στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Πιερίας και Λάρισας να μεταφερθεί το κοντέινερ, εντός της ημέρας, στο Κουλούρι, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα άλλα στοιχεία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Στην έγγραφη παραγγελία του, ο ανακριτής αναφέρει: «Επειδή το εν λόγω εμπορευματοκιβώτιο (container) αποτελεί ουσιώδες πειστήριο, ως εντασσόμενο στο αποδεικτικό υλικό της ανακριτικής δικογραφίας που χειριζόμαστε, είναι αναγκαίο να μεταφερθεί με ασφαλή αστυνομική συνοδεία, από τις εγκαταστάσεις της εν λόγω εταιρείας, όπου είναι αποθηκευμένο, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, στη θέση «ΚΟΥΛΟΥΡΙ» Λάρισας, όπου έχουν συγκεντρωθεί και φυλάσσονται τα υπόλοιπα συντρίμμια – υπολείμματα των αμαξοστοιχιών, που ενεπλάκησαν στο διερευνώμενο σιδηροδρομικό δυστύχημα, καθώς και τα αδρανή υλικά από το σημείο της σύγκρουσης».

Από την  έρευνα που θα γίνει, μένει επίσης να διευκρινιστεί πως έφθασε το εν λόγω κοντέινερ στο σημείο (τις εγκαταστάσεις τις ιδιωτικής επιχείρησης) όπου βρέθηκε αποθηκευμένο.

Την ανάγκη εντοπισμού του εν λόγω κοντέινερ είχαν επισημάνει στον ανακριτή συγγενείς θυμάτων, καθώς σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα που έχουν ορίσει, η εξέτασή του θα μπορούσε να εισφέρει σημαντικά στοιχεία στην έρευνα.

Είχε προηγηθεί την προηγούμενη εβδομάδα αίτημα από συγγενείς των θυμάτων να οριστούν ειδικοί μεταλλουργοί εμπειρογνώμονες ώστε να εξεταστούν τα κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας, αλλά και η επιβατική.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-28 14:45:00

Back to top button