Ελλάδα

Τέμπη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η πρόεδρος της ΡΑΣ

Eλεύθερη αφέθηκε με περιοριστικούς όρους η πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων το απόγευμα της Τρίτης, 15 Οκτωβρίου, μετά την απολογία της, ενώ κατηγορείται για κακούργημα (διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών) και για πλημμελήματα (ανθρωποκτονία, βαριά σωματική βλάβη, ελαφρά σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή) όσον αφορά το δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, η πρόεδρος της ΡΑΣ, μετά την απολογία της, αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής διαμονής στον τόπο κατοικία της και της παρουσίας μια φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Για το πολύνεκρο δυστύχημα κατηγορούνται συνολικά 41 φυσικά πρόσωπα.

Από αυτούς, οι επτά κατηγορούνται για πράξεις που έγιναν μετά τη μοιραία σύγκρουση των δύο τρένων, όπως οι παρεμβάσεις στον χώρο της τραγωδίας.

Μάλιστα, μεταξύ των κατηγορούμενων είναι και ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, καθώς επίσης υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, οι οποίοι αναμένεται να απολογηθούν στον εφέτη ανακριτή εντός των επόμενων ημερών.

Παράλληλα, αναμένεται να ασκηθούν νέες ποινικές διώξεις σε στελέχη του φορέα που σχετίζεται με τη λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-15 20:00:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button