Κόσμος

Τέλος η «παράδοση» με τα κέρματα στο σιντριβάνι Φοντάνα Ντι Τρέβι στη Ρώμη

Με την επιθυμία θα μείνουν όσοι τουρίστες δεν προλάβουν να επισκεφθούν το πιο διάσημο σιντριβάνι του κόσμου, τη Φοντάνα Ντι Τρέβι στην Ιταλία, μέχρι τους πρώτους μήνες του 2025.

Ο δήμαρχος της Ρώμης Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι και ο αντιδήμαρχος τουρισμού της Ιταλίας, Τζανλούκα Ονοράτο, ανακοίνωσαν πως όσοι τουρίστες θέλουν να πετάξουν νομίσματα στη Φοντάνα Ντι Τρέβι, θα τα ρίχνουν απλά σε ένα καλαθάκι.

Οι ριζικές αλλαγές στο πασίγνωστο σιντριβάνι θα ισχύσουν από τους πρώτους μήνες του 2025 και θα υπάρξει πειραματική περίοδος εφαρμογής των νέων κανόνων. Το σιντριβάνι θα προστατεύεται από διαφανή διαχωριστικά, ενώ θα δημιουργηθεί και ένα υπερυψωμένο ημικυκλικό «πέρασμα», το οποίο θα επιτρέπει στους επισκέπτες να πλησιάζουν πολύ κοντά στο νερό.

Η πρόσβαση στο «πέρασμα» δεν θα είναι απεριόριστη, αλλά θα προβλέπεται ένας ανώτατος αριθμός επισκεπτών.

Οι τουρίστες δυστυχώς πολύ σύντομα δεν θα μπορούν να ρίχνουν με γυρισμένη την πλάτη τους τα κέρματα στη Φοντάνα Ντι Τρέβι αλλά θα πρέπει να τα αφήσουν μέσα σε ειδικό καλάθι.

Το σενάριο για την επιβολή ενός χαμηλού εισιτηρίου στη Φοντάνα Ντι Τρέβι είναι ακόμη στα σχέδια του αρχών. Μέχρι τότε δεν θα γίνονται κρατήσεις μέσω διαδικτύου και η είσοδος στο μπροστινό μέρος του σιντριβανιού του 18ου αιώνα θα ρυθμίζεται από εργαζομένους.

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα απαγορευτεί και η κατανάλωση αναψυκτικών και σάντουιτς σε όσους κάθονται στα σκαλιά του βρίσκονται πάνω από το μαγικό σιντριβάνι.

To άρθρο Τέλος η «παράδοση» με τα κέρματα στο σιντριβάνι Φοντάνα Ντι Τρέβι στη Ρώμη δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-07 23:41:25

Back to top button