Auto

Τέλος εποχής για τα coupe-SUV της Mercedes;

Τα τελευταία χρόνια η Mercedes-Benz επιχείρησε να μειώσει το κόστος, αλλά και το όγκο που περιέπλεκε τη γκάμα των μοντέλων της. Σύμφωνα με πληροφορίες, το… τσεκούρι που ετοιμάζεται να πέσει, στοχεύει στην (κατά πολλούς) αμφιλεγόμενη κατηγορία coupe-SUV, αλλά ακόμα δεν αποσαφηνιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνουν αυτές οι περικοπές.

Εάν, δηλαδή, θα καταργηθούν πλήρως κάποια μοντέλα ή αν θα συγχωνευθούν σε μια ενιαία, βελτιωμένη προσφορά. Επί του παρόντος, η Mercedes προσφέρει δύο επιλογές τέτοιου τύπου αμαξώματος, τη GLC Coupe και τη GLE Coupe, που τοποθετούνται ως άμεσοι ανταγωνιστές των X4 και X6 της BMW.

Τα μοντέλα αυτά αντιπροσωπεύουν περίπου το 10-15% των παγκόσμιων πωλήσεων GLC και GLE, με ακόμα χαμηλότερο ποσοστό -περίπου 6%- στην Κίνα. Τόσο μέτριες επιδόσεις, εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά τους.

Ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλός του γερμανικού κολοσσού, Όλα Καλλένιους, αποφεύγει να κάνει το οποιοδήποτε σχόλιο επί του θέματος, δημοσιεύματα του εγχώριου Τύπου, που επικαλούνται πηγές προσκείμενες στην αυτοκινητοβιομηχανία, προαναγγέλλουν το τέλος εποχής των συγκεκριμένων μοντέλων ή -στην καλύτερη και όχι τόσο πιθανή, των περιπτώσεων- τη συγχώνευσή τους σε ένα.

Το μόνο βέβαιο, είναι ότι το σενάριο αυτό δεν σχετίζεται με το επερχόμενο ηλεκτρικό SUV, μεγέθους GLC, που αναμένεται να λανσαριστεί το 2026, αλλά όχι σε coupe εκδοχή.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-26 19:45:44

Back to top button