Οικονομία

Σύντομα κατατίθεται στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο – Οι ελαφρύνσεις που περιλαμβάνει

Περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες και φόρους για ακίνητα, παράταση της αναστολής ΦΠΑ στις μεταβιβάσεις ακινήτων καθώς και ασφαλιστικές και φορολογικές μειώσεις, περιλαμβάνει το νέο φορολογικό.

Πολύ σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα προβλέπει σημαντικές μειώσεις φόρων για την ανακούφιση των φορολογουμένων, ενημέρωσε το Σώμα ο υφυπουργός Οικονομικών, Χρήστος Δήμας, στο πλαίσιο της συζήτησης και ψήφισης του «Κώδικα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας».

Όπως εξειδίκευσε ο κ. Δήμας, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μέτρων ανακούφισης των φορολογούμενων: περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες και του φόρου για κενά ακίνητα, παράταση της αναστολής ΦΠΑ στις μεταβιβάσεις ακινήτων καθώς και ασφαλιστικές και φορολογικές μειώσεις.

«“Εκεί θα διαπιστωθεί ποια κόμματα εννοούν αυτά που λένε και θα το υπερψηφίσουν» είπε προς την Αντιπολίτευση ο αρμόδιος υφυπουργός, η οποία άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την φορολογική πολιτική της.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-09 20:03:03

Back to top button