Οικονομία

Σύμπραξη Messaritis Ανανεώσιμες και ΝΑΝΚΟ Ενέργεια στις ΑΠΕ

Σε συνεργασία προχώρησαν οι εταιρείες Messaritis Ανανεώσιμες και ΝΑΝΚΟ Ενέργεια στοχεύοντας στον εμπλουτισμό του επενδυτικού τους χαρτοφυλακίου, έχοντας και οι δύο πολύχρονη εμπειρία στον τομέα των φωτοβολταίκών και υδροηλεκτρικών αντίστοιχα.

Οι διοικήσεις των εταιρειών αποφάσισαν να διαφοροποιήσουν το επενδυτικό πορτφόλιο επενδύοντας σε ΑΠΕ που μέχρι τώρα δεν αποτελούσαν παραδοσιακό τους αντικείμενο. Συγκεκριμένα, εμπιστευόμενοι αμφότεροι τον τομέα δραστηριότητας και εξειδίκευσης της κάθε εταιρείας, συμφώνησαν στην από κοινού ανάπτυξη δύο υδροηλεκτρικών και δύο φωτοβολταϊκών έργων.

Η σύμπραξη αυτή πέρα από τη διεύρυνση του επενδυτικού προφίλ των εταιρειών, δημιουργεί δεσμούς εμπιστοσύνης και για την περαιτέρω ανάπτυξη αντίστοιχων μεγαλύτερων έργων. Ήδη, έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις για τα επόμενα βήματα. 

Ο Γιάννης Μεσσαρίτης, Ιδρυτής της Messaritis Ανανεώσιμες, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτή τη συνεργασία, η οποία σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την εταιρεία μας. Αναζητούσαμε τον κατάλληλο συνεργάτη προκειμένου να επεκταθούμε σε νέες μορφές ΑΠΕ πέρα από το παραδοσιακό μας αντικείμενο των φωτοβολταϊκών. Η συνέργεια με την ΝΑΝΚΟ Ενέργεια μας δημιουργεί σιγουριά για το εγχείρημα αυτό».

Από την πλευρά της, η Χάρις Νάνου, Πρόεδρος της ΝΑΝΚΟ Ενέργεια, ανέφερε: «Η συνεργασία αυτή αποτελεί ορόσημο για τη δέσμευσή μας στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην καινοτομία. Με την τεχνογνωσία και την εμπειρία μας, είμαστε σίγουροι ότι τα έργα αυτά θα αφήσουν σημαντικό αποτύπωμα στην ενεργειακή αγορά της Ελλάδας και θα προωθήσουν περαιτέρω την ανάπτυξη της δραστηριότητάς μας».

Αυτή η συμφωνία αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της δέσμευσης των δύο εταιρειών στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης, με βασικό στόχο τη διασφάλιση μιας καθαρής, ασφαλούς και βιώσιμης ενεργειακής μελλοντικής πορείας για τις επόμενες γενιές.

To άρθρο Σύμπραξη Messaritis Ανανεώσιμες και ΝΑΝΚΟ Ενέργεια στις ΑΠΕ δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-17 15:00:00

Back to top button