Οικονομία

Σωκράτης Θεοδοσίου (Tototheo Global): Δεσμευόμαστε στο να δημιουργούμε ένα βιώσιμο μέλλον για όλους

Πρόσφατα, έπειτα από 38 χρόνια εμπειρίας στη ναυτιλία και έχοντας χτίσει φήμη αξιοπιστίας και καινοτομίας, η εταιρεία εξέλιξε την ταυτότητά της σε Tototheo Global.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σωκράτης Θεοδοσίου, Co-CEO της Tototheo Global, παραχώρησε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο CNN Greece, υπογραμμίζοντας πως: «Η μετεξέλιξη της Tototheo Maritime σε Tototheo Global σηματοδοτεί μια νέα εποχή καινοτομίας, τεχνολογικής υπεροχής και δέσμευσης στην άριστη εξυπηρέτηση των πελατών μας». Μίλησε, επίσης και μεταξύ άλλων, για τους λόγους οι οποίοι οδήγησαν σε αυτήν τη μετεξέλιξη, τα ορόσημα της εταιρείας, το όραμά της και τα στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει καθώς και τη νέα συνεργασία με τη Neuron.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη με τον κ. Σωκράτη Θεοδοσίου, Co-CEO της Tototheo Global στο CNN Greece:

Η Tototheo Maritime είναι παρούσα στο επιχειρείν από το 1986. Μόλις πρόσφατα, ανακοίνωσε τη στρατηγική μετεξέλιξή της και τη μετονομασία της σε Tototheo Global. Ποιος είναι ο λόγος πίσω από αυτήν την απόφαση;

Η Tototheo, με 38 χρόνια εμπειρίας στον κόσμο της ναυτιλίας, εξελίσσει την ταυτότητά της σε Tototheo Global. Ως ένας πλέον διεθνώς αναγνωρισμένος ηγέτης στις θαλάσσιες επικοινωνίες και την τεχνολογία, στρέφουμε το ενδιαφέρον μας και σε άλλους τομείς. Με αφοσίωση στην αριστεία, η Tototheo Global έχει χτίσει φήμη αξιοπιστίας και καινοτομίας. Ως εταιρεία, δεσμευόμαστε στο να δημιουργούμε ένα βιώσιμο μέλλον για όλους. Για να το πετύχουμε, υιοθετούμε τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη, οι δορυφορικές επικοινωνίες και οι προηγμένες αναλυτικές εφαρμογές, και για να επισφραγίσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών και προϊόντων μας παρέχουμε συνάμα μια σειρά από τεχνικές υπηρεσίες που συμπληρώνουν το φάσμα εργασιών μας. Με στρατηγικούς συνεργάτες παγκόσμιας κλάσης, οι οποίοι περιλαμβάνουν κορυφαίες διεθνείς εταιρείες δορυφορικών επικοινωνιών, τεχνολογικούς συνεργάτες και κατασκευαστές, η Tototheo Global προσφέρει στους πελάτες της τις καλύτερες δυνατές λύσεις, προσαρμοσμένες στις εκάστοτε ανάγκες τους. Η μετεξέλιξη αυτή μας επιτρέπει να επεκτείνουμε τις υπηρεσίες μας σε νέους τομείς, να παραμείνουμε μπροστά στις τεχνολογικές εξελίξεις και να διατηρήσουμε την ηγετική μας θέση στην αγορά.

Κάντε μας μια ιστορική αναδρομή σε αυτήν την πορεία εξέλιξης της Tototheo Global.

Το 1986, ξεκινήσαμε ως μια μικρή εταιρεία στη Λεμεσό, προσφέροντας τεχνικές υπηρεσίες και ηλεκτρονικό εξοπλισμό στα πλοία. Το 1999, ευθυγραμμιζόμενοι με τους κανονισμούς GMDSS, διευρύναμε την τεχνογνωσία μας, ενισχύοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας, και το 2001 εισήλθαμε στον κόσμο της πληροφορικής και του λογισμικού, εμπλουτίζοντας το χαρτοφυλάκιο μας και εξελίσσοντας στρατηγικά τις υπηρεσίες μας με την πάροδο των χρόνων. Μετά από πολλά χρόνια συνεργασίας με την Inmarsat, το 2016, γίναμε στρατηγικοί τους συνεργάτες για την υπηρεσία Fleet Xpress. Το 2017, επεκταθήκαμε με το άνοιγμα γραφείου στην Ελλάδα, ενώ το 2018, η καινοτομία μας αναγνωρίστηκε με το SMART4SEA Connectivity Award. Το 2022, η Tototheo Global άνοιξε γραφείο στη Γερμανία, κερδίζοντας παράλληλα το βραβείο «Πιο Αποδοτικός Πάροχος Ψηφιακών Λύσεων» στα βραβεία Shiptek 2022. Επίσης, προς τα τέλη του έτους, υπογράψαμε συμφωνία με την Starlink, ενσωματώνοντας την υπηρεσία αυτή στο χαρτοφυλάκιο μας και προσφέροντας ασύγκριτη συνδεσιμότητα σε απομακρυσμένες περιοχές. Το 2023, ξεκινήσαμε ένα τολμηρό ταξίδι διαφοροποίησης, εισερχόμενοι στην αγορά των χερσαίων επιχειρήσεων, αναδεικνύοντας την προσαρμοστικότητα και τη διορατικότητα της εταιρείας. Ενσωματώνοντας καινοτομίες αιχμής και ενισχύοντας τις συνεργασίες της με παγκόσμιους φορείς εκμετάλλευσης δορυφόρων, η Tototheo Global επιβεβαίωσε την αφοσίωσή της στην αξιοποίηση των πιο προηγμένων διαθέσιμων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και της Μηχανικής Μάθησης (ML).

Παράλληλα, ξεπεράσαμε το ορόσημο των 1000 πλοίων που λειτουργούν με Fleet Xpress και λάβαμε την πιστοποίηση Great Place to Work® σε Κύπρο και Ελλάδα, αναγνωρίζοντας την εταιρική μας κουλτούρα. Το 2023, προχωρήσαμε στην εγκατάσταση περισσότερων από 1000 Starlink, ενώ το 2024 έφερε και άλλες, νέες ευκαιρίες. Η Tototheo Global άνοιξε γραφείο στην Τουρκία, επεκτείνοντας την παρουσία της στην Ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Και, φυσικά, επισημοποιήθηκε η μετεξέλιξή μας σε Tototheo Global. Παρέχουμε κορυφαίες λύσεις σε διάφορες βιομηχανίες ικανοποιώντας τις πραγματικές τους ανάγκες και προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο τεχνολογικό περιβάλλον. Η Tototheo Global βοηθά τις επιχειρήσεις να γίνουν πιο αποδοτικές και ανταγωνιστικές, προσφέροντας μεγαλύτερη αξία στους πελάτες τους.

Τι ευελπιστείτε να σηματοδοτήσει η εν λόγω εξέλιξη για την εταιρεία;

Η μετεξέλιξη της Tototheo Maritime σε Tototheo Global δεν είναι μια απλή αλλαγή ονόματος. Αντιπροσωπεύει μία στρατηγική επέκταση και αναβάθμιση των υπηρεσιών και των δραστηριοτήτων μας. Πλέον, ξεπερνάμε τα όρια της ναυτιλίας και επεκτείνουμε τις υπηρεσίες μας και σε άλλους κλάδους, όπως η ενέργεια, οι μεταφορές, ο κατασκευαστικός τομέας, το emergency response και η άμυνα κτλ. Αυτή η εξέλιξη αποτελεί σημαντικό ορόσημο για εμάς, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στις στρατηγικές μας συνεργασίες και διασφαλίζοντας αδιάκοπη πρόσβαση σε δεδομένα και επικοινωνία, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές. Ενσωματώνοντας τεχνητή νοημοσύνη, δορυφορικές λύσεις και προηγμένα εργαλεία ανάλυσης, στοχεύουμε στη βελτιστοποίηση των λειτουργιών των πελατών μας, τη μείωση του κόστους και την αύξηση της παραγωγικότητας. Παράλληλα, λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τους κινδύνους του κυβερνοχώρου και παίρνουμε αυστηρά μέτρα για την προστασία των δεδομένων και των δικτύων των πελατών μας, εξασφαλίζοντας την ακεραιότητα των πληροφοριών τους και τη συμμόρφωση με τις κανονιστικές ρυθμίσεις.

Έχουμε δημιουργήσει, επίσης, ένα ελκυστικό και δυναμικό περιβάλλον εργασίας όπου τα στελέχη μας μπορούν να αναπτύξουν τις δυνατότητες τους και, με τις δεξιότητες που διαθέτουν, να συμβάλλουν στην υλοποίηση του οράματος της εταιρείας. Συνοψίζοντας, η μετεξέλιξη της Tototheo Maritime σε Tototheo Global σηματοδοτεί μια νέα εποχή καινοτομίας, τεχνολογικής υπεροχής και δέσμευσης στην άριστη εξυπηρέτηση των πελατών μας. Βάζουμε την εταιρεία σε νέα τροχιά δημιουργίας και διευρύνουμε την γκάμα της εμπειρίας μας, καθιστώντας μας ιδανικούς και ωφέλιμους για όποιον χρειάζεται τις υπηρεσίες μας. Ουσιαστικά, σηματοδοτεί τη θέση στην οποία θέλουμε να βρισκόμαστε στον μέλλον.

Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα για τη νέα σας συνεργασία με τη Neuron;

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώσαμε στο πλαίσιο της έκθεσης POSIDONIA 2024 τη συνεργασία με τη Neuron, ενώνοντας δυνάμεις για να φέρουμε την τεχνητή νοημοσύνη και δορυφορική συνδεσιμότητα μαζί στη ναυτιλία και όχι μόνο. Η συμφωνία αφορά στην εφαρμογή της πλατφόρμας διαχείρισης ποιότητας εμπειρίας (QoE) της Neuron με τεχνολογία AI στα σκάφη που εξυπηρετούνται από την Tototheo. Αυτή η πρωτοβουλία απαντά στην αυξανόμενη ανάγκη των πλοίων για πολλαπλή δορυφορική συνδεσιμότητα και τεχνολογίες που επιτρέπουν ομαλή μετάβαση μεταξύ διαφορετικών υπηρεσιών. Μετά από επιτυχημένες δοκιμές, αποδείχθηκε ότι η πλατφόρμα Neuron 360 βελτιώνει την ανθεκτικότητα της συνδεσιμότητας παρέχοντας πολύτιμες αναλύσεις για τη βελτίωση της επιχειρησιακής απόδοσης και της ποιότητας συνδεσιμότητας επί του πλοίου. Μέσω αυτής της συνεργασίας, οι δύο εταιρείες θα προσφέρουν στους πελάτες τους τη δυνατότητα ενσωμάτωσης δεδομένων συνδεσιμότητας σε πραγματικό χρόνο από κεραίες, δρομολογητές και συστήματα τρίτων, προσφέροντας μια συνολική εικόνα της συνδεσιμότητας και της QoE σε μια πλατφόρμα ανεξάρτητη από προμηθευτές.

Έχοντας εμπειρία 38 ετών, ποιο θα λέγατε ότι είναι το στοιχείο που κάνει την Tototheo Global να ξεχωρίζει στον κλάδο της;

Το στοιχείο που κάνει την Tototheo Global να ξεχωρίζει στον κλάδο της είναι η αφοσίωση μας στην καινοτομία και η συνεπής δέσμευσή μας για τη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών μας. Από την αρχή μας, ως μια μικρή εταιρεία που προσέφερε τεχνικές υπηρεσίες και ηλεκτρονικό εξοπλισμό στα πλοία, μέχρι την εξέλιξή μας σε έναν παγκόσμιο πάροχο ολοκληρωμένων τεχνολογικών λύσεων, έχουμε συνεχώς επενδύσει σε προηγμένες τεχνολογίες και έχουμε αναπτύξει στρατηγικές συνεργασίες με ηγέτες του κλάδου. Αυτή η αφοσίωση στην καινοτομία μας επιτρέπει να παρέχουμε λύσεις που δεν προσαρμόζονται μόνο στις ανάγκες των πελατών μας, αλλά και τις διαμορφώνουν, προσφέροντας αδιάκοπη πρόσβαση σε δεδομένα και επικοινωνία ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές. Συνολικά, η συνδυασμένη εμπειρία, η τεχνολογική υπεροχή, και η καινοτόμος προσέγγισή μας αποτελούν τα κύρια στοιχεία που καθιστούν την Tototheo Global μοναδική στον κλάδο της.

Ο «πράσινος» και ψηφιακός μετασχηματισμός βρίσκονται στο επίκεντρο των βιομηχανιών. Πώς μπορείτε να συμβάλετε σε αυτές τις προσπάθειες;

Η βιωσιμότητα και ο ψηφιακός μετασχηματισμός βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αποστολής της Tototheo Global. Η εταιρεία προωθεί τον ψηφιακό μετασχηματισμό μέσω τεχνολογίας αιχμής και ισχυρής συνδεσιμότητας. Με την ενσωμάτωση AI και IoT ενισχύουμε τη λειτουργική αποδοτικότητα, παρέχοντας έξυπνες πληροφορίες για πιο έξυπνη λήψη αποφάσεων. Για παράδειγμα, η πλατφόρμα TM Synergia προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για την ενίσχυση της συνδεσιμότητας και της αποδοτικότητας στον ναυτιλιακό κλάδο. Επιπλέον, η Tototheo Global συμβάλλει ενεργά στην προώθηση της βιωσιμότητας μέσω της υποστήριξης της συμμόρφωσης με τους κανονισμούς EU ETS και CII, παρέχοντας στους πελάτες της τις απαραίτητες πληροφορίες και εργαλεία για την επίτευξη των απαιτούμενων προτύπων. Επίσης, μία από τις καινοτόμες λύσεις της Tototheo Global συμβάλλει στη βελτιστοποίηση των αφίξεων πλοίων, διασφαλίζοντας την ακρίβεια του χρόνου άφιξης και μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμων και τις εκπομπές CO2. Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει την άμεση κοινοποίηση χρονοσφραγίδων που συνδέονται με τις επισκέψεις των πλοίων στα λιμάνια, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα και τη διαφάνεια στις λιμενικές δραστηριότητες.

Κλείνοντας, κ. Θεοδοσίου, έχετε εκτεταμένη εμπειρία στην κυβερνοασφάλεια στο ναυτιλιακό οικοσύστημα. Ποιες προκρίνετε πως είναι οι προκλήσεις που επηρεάζουν τον κλάδο;

Καθώς ο κλάδος της ναυτιλίας εισέρχεται δυναμικά σε μια περίοδο ταχείας ψηφιοποίησης, η σημασία της κυβερνοασφάλειας δεν ήταν ποτέ πιο κρίσιμη. Οι προκλήσεις όσον αφορά στην κυβερνοασφάλεια γίνονται ολοένα και πιο σύνθετες καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται. Η συμμόρφωση με το κανονιστικό πλαίσιο είναι απαραίτητη αλλά και περίπλοκη. Οι κανονισμοί για την κυβερνοασφάλεια εξελίσσονται συνεχώς, απαιτώντας από τις εταιρείες να παραμένουν ενημερωμένες και να προσαρμόζουν τις πολιτικές τους. Δεύτερον, η έλλειψη εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης αποτελεί σημαντική πρόκληση και πρέπει να αντιμετωπιστεί συλλογικά από τον τομέα μας, εξασφαλίζοντας στήριξη στους ναυτικούς μας αλλά και στο προσωπικό μας στη στεριά. Και, βέβαια, η διαχείριση κινδύνων και η ανάκαμψη από κυβερνοεπιθέσεις απαιτούν προσεκτικό σχεδιασμό και προετοιμασία. Η ύπαρξη σχεδίων διαχείρισης συμβάντων και ανάκαμψης από καταστροφές είναι κρίσιμη για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων μιας επίθεσης.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-07-03 10:22:01

Back to top button