Κόσμος

Σφυροκόπημα του Ισραήλ στη Γάζα με 73 νεκρούς μετά την επίθεση στο σπίτι του Νετανιάχου

Με ανελέητους βομβαρδισμούς στη Γάζα και τον Λίβανο απάντησε ο ισραηλινός στρατός στην απόπειρα επίθεσης στο σπίτι του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καισάρεια το Σάββατο (19/10) αφήνοντας πίσω του περισσότερους από 73 νεκρούς στον πολιορκημένο θύλακα. 

Το πλήγμα πραγματοποιήθηκε στην κατοικημένη περιοχή της Μπέιτ Λάχια, που βρίσκεται στα βόρεια της περιοχής.

«Ομάδες της πολιτικής προστασίας εντόπισαν 73 νεκρούς και μεγάλο αριθμό τραυματιών» στην Μπέιτ Λάχια και «υπάρχουν ακόμη νεκροί κάτω από τα συντρίμμια» σύμφωνα με ενημέρωση του εκπροσώπου της πολιτικής προστασίας, ο Μαχμούντ Μπασάλ.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός διέψευσε τα στοιχεία και ισχυρίστηκε πως χτύπησε με πυρομαχικά «ακριβείας» εναντίον «στόχου» της Χαμάς.

Στο βορρά από τις 6 Οκτωβρίου, η Πολιτική Προστασία της παλαιστινιακής Αρχής έκανε λόγο για «πάνω από 400 νεκρούς» όταν άρχισαν οι νέες ισραηλινές επιθέσεις.

«Ανείπωτη φρίκη»

Για «φρικιαστικές ειδήσεις από τη βόρεια Γάζα, όπου οι Παλαιστίνιοι συνεχίζουν να υφίστανται ανείπωτη φρίκη υπό πολιορκία των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ» έκανε λόγο στο X (πρώην Twitter) η μεταβατική επικεφαλής του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Τζόις Μισούγια.

Την «πόρτα» του Νετανιάχου χτύπησε ο πόλεμος – «Προσπάθησαν να με δολοφονήσουν»

Οι νέες αυτές εξελίξεις ακολουθούν την επίθεση με drone που εξαπολύθηκε εναντίον του σπιτιού του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καισάρεια, από τη Χεζμπολάχ, σε μια επίδειξης δύναμης της ένοπλης οργάνωσης, που δείχνει πως παρά την αποδυνάμωσή της δεν πρόκειται να καταθέσει τα όπλα ακόμα.

«Η Χεζμπολάχ, σύμμαχος του Ιράν, που προσπάθησε να με δολοφονήσει, εμένα και τη γυναίκα μου, διέπραξε σοβαρό λάθος» ανέφερε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε ανακοίνωσή του.

«Λέω στους Ιρανούς και τους συμμάχους τους στον άξονα του κακού: Οποιοσδήποτε αποπειράται να βλάψει τους πολίτες του Ισραήλ θα πληρώνει υψηλό τίμημα» πρόσθεσε.

Να σημειωθεί πως, η Χεζμπολάχ δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη για το drone που κινήθηκε εναντίον της κατοικίας του.

Παρά τα πλήγματα που κατάφερε στα δυο απελευθερωτικά κινήματα, σκοτώνοντας τους ηγέτες τους, που χαρακτηρίζονται σύμμαχοι της Τεχεράνης, ορκίζονται πως θα συνεχίσουν την αντίσταση κατά των επεκτατικών σχεδίων του Ισραήλ.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-20 07:36:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button