Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Υποψηφιότητες έως τις 24 Οκτωβρίου προτείνει η ΠΓ – «Δεν υπάρχει πραξικόπημα», λέει ο Παππάς

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς την παρουσία του «έκπτωτου» προέδρου, με τις αντιμαχόμενες παρατάξεις να απλώνουν την στρατηγική τους τόσο σε επίπεδο υποψηφιοτήτων, όσο και για την πορεία προς το συνέδριο.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκος Παππάς απέκρουσε στην ομιλία του τα όσα αναφέρονται περί «πραξικοπήματος» λέγοντας χαρακτηριστικά «ακούω κουβέντες περί πραξικοπήματος, διαβάζω αθλιότητες περί χούντας. Το καταστατικό δεν προβλέπει πραξικοπήματα. Προβλέπει ότι οι ηγεσίες είναι ελεγκτέες και ανακλητές».

«Δεν μπορεί να ακούγονται τέτοιες κουβέντες για την εσωτερική μας λειτουργία. Είναι πολύ βαριά η λέξη «χούντα» και η λέξη «πραξικόπημα». Εδώ υπάρχουν σύντροφοι και συντρόφισσες, που επί χούντας υπέφεραν. Εκτός και όσοι θεωρούν ότι έχει συντελεστεί πραξικόπημα, θα φέρουν και την πρόταση να αφαιρεθεί από το καταστατικό η ανάκληση» πρόσθεσε.

Παράλληλα, η Θεοδώρα Τζάκρη κατέθεσε πρόταση επίσπευσης των διαδικασιών κατά ένα μήνα, ενώ ανήγγειλε πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Γιάννη Ραγκούση. Την πρόταση της κας Τζάκρη υποστήριξε και ο Παύλος Πολάκης. Η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας είναι να κατατεθούν οι υποψηφιότητας έως τις 24 Οκτωβρίου και να γίνουν οι εκλογές στις 24 Νοεμβρίου. Το έκτακτο συνέδριο θα διεξαχθεί από 1-3 Νοεμβρίου.

Η ψηφοφορία αναμένεται να γίνει γύρω στις 20:00 το βράδυ. Σε αυτή θα λάβουν μέρος και τα απόντα μέλη τηλεφωνικά, όπως και στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Πρόσωπο «έκπληξη» θα προτείνουν οι «100»

Οι «100» αναμένεται να θέσουν πρόσθετους όρους και προϋποθέσεις προκειμένου να δυσκολέψουν τους δύο πρώτους τους οποίους οι δημοσκοπήσεις φέρνουν ως φαβορί. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι έτοιμοι να προτείνουν πρόσωπο «έκπληξη».

Η απομάκρυνση, εξάλλου, του ενδεχομένου να είναι ο Νικόλας Φαραντούρης υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να ευνοεί τις υποψηφιότητες του Στέφανου Κασσελάκη και του Σωκράτη Φάμελλου, οι οποίες πρέπει να θεωρούνται βέβαιες.

Και αυτό γιατί ο ευρωβουλευτής θα αντλούσε ψηφοφόρους από τις πολιτικές δεξαμενές τόσο του έκπτωτου προέδρου όσο και του πρώην προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αυξάνοντας με την αποχώρησή του από την κούρσα τις πιθανότητες να είναι αυτοί οι δύο που θα περάσουν στο β’ γύρο, αν βεβαίως δεν κριθούν όλα από τον α’.

Όπως και αν έχει, ο κ. Κασσελάκης αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, με τον Βαγγέλη Αποστολάκη να έχει αναλάβει επιτελικό ρόλο.

Στη σημερινή συνεδρίαση η υποψηφιότητα Φάμελλου

Όσον αφορά στον κ. Φάμελλο, αναμένεται να ανακοινώσει τη δική του υποψηφιότητα στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, εκπροσωπώντας στην ουσία τους «100».

Η στρατηγική του συμπεριλαμβάνει και την προσέλκυση ψηφοφόρων των περσινών εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι ωστόσο στη συνέχεια είτε εντάχθηκαν στη Νέα Αριστερά είτε αποτραβήχτηκαν εντελώς.

Ο Παύλος Πολάκης, εκτιμούν πολλοί, θα είναι αυτός που θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό τη μάχη, είτε υπέρ του είτε υπέρ του υποψηφίου τον οποίο θα στηρίξει στο β΄ γύρο αν δεν είναι ο ίδιος παρών σε αυτόν.

Έτσι και αλλιώς, ενδεικτική της έκρυθμης κατάστασης στο κόμμα ήταν η αποστροφή της Όλγας Γεροβασίλη σε τηλεοπτική συνέντευξη πως είναι βέβαιη ότι ο κ. Κασσελακης δεν θα έχει δεύτερη ευκαιρία για τη χώρα «και θα δώσουμε το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας για να αποτρέψουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο».




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-21 13:12:21

Back to top button