Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Το σχέδιο των «100» για αμετάκλητο αποκλεισμό Κασσελάκη – Η αμηχανία του έκπτωτου προέδρου

Σε αμηχανία βρίσκεται το στρατόπεδο του Στέφανου Κασσελάκη μετά τον αποκλεισμό του από τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου, και αυτό γιατί δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο στην πολύ πιθανή περίπτωση που αυτός καταστεί αμετάκλητος.

Όπως πληροφορείται το CNN Greece, οι «100» συνεδρίασαν αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών του κομματικού οργάνου και είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν καν να δοθεί από το συνέδριο η δυνατότητα στον κ. Κασσελάκη να είναι υποψήφιος.

Η στρατηγική τους περιλαμβάνει την αξιοποίηση της προϋπόθεσης που έχει τεθεί για κάθε υποψήφιο να δηλώσει πως σέβεται το καταστατικό και τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος.

Αν ο κ. Κασσελάκης καταθέσει αυτή τη δήλωση αυτομάτως δηλώνει σεβασμό και στην απόφαση της Κ.Ε. που τον απέκλεισε.

Αν δεν την καταθέσει, δεν θα έχει τηρήσει τη συγκεκριμένη προϋπόθεση οπότε πάλι θα δικαιούται, σύμφωνα με τους «100», η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου να μην εισηγηθεί στο συνέδριο την υποψηφιότητά του.

Την ίδια ώρα, δεν αποκλείεται η χρονική μετάθεση του συνεδρίου και συνεπώς και των εκλογών για πολιτικούς λόγους – «για να ηρεμήσουν τα πνεύματα»- αλλά και τεχνικούς, αφού δεν έχει βρεθεί ακόμα χώρος διεξαγωγής του, με επικρατέστερο πάντως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ακόμα, πάντως, κι αν διεξαχθεί το συνέδριο είναι αρκετά αμφίρροπο το πώς θα διαμορφωθούν οι συσχετισμοί από τη στιγμή, μάλιστα, που οι «100» έχουν ήδη αρχίσει τη σχετική προεργασία, ενώ οι κασσελακικοί δεν έχουν ακόμα συγκροτήσει ενιαίο επιτελείο.

Κι όλα αυτά ενώ καταγράφονται αποχωρήσεις μελών και στελεχών που διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό Κασσελάκη.

Ακόμα, εξάλλου, και οι σκέψεις για μαζική ανεξαρτητοποίηση βουλευτών προσκρούει στο ότι δεν είναι και οι 12 κασσελακικοί της Κοινοβουλευτικής Ομάδας διατεθειμένοι να το πράξουν.

Όσον αφορά το πρόγραμμα των υποψηφίων, ο κ. Κασσελάκης φέρεται διατεθειμένος να ξεκινήσει τις ανά τη χώρα περιοδείες του αυτή την εβδομάδα.

Ο Παύλος Πολάκης θα μιλήσει σήμερα Δευτέρα, στις 18.30, στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, ενώ ο Σωκράτης Φάμελλος στις 11:30 θα επισκεφθεί τη σκεπαστή αγορά της Καλλιθέας και τους γύρω δρόμους, όπου θα συνομιλήσει με εμπόρους και καταναλωτές.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-14 07:15:12

Back to top button