Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Τι ειπώθηκε στην ΚΟΕΣ για το έγγραφο-φωτιά – «Καθαίρεση» Τζάκρη από τη Βόρεια Αθήνα

Συζητήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα που προέκυψε με το έγγραφο που εστάλη από την Ελένη Συμεωνίδου – μέλος του συντονιστικού του Οργανωτικού Γραφείου – προς τις Οργανώσεις Μελών και τις Νομαρχιακές Επιτροπές από τις οποίες είχε ζητηθεί να κατεβάσουν αναρτήσεις που «δεν πληρούν τις προϋποθέσεις σεβασμού του δημόσιου διαλόγου».

Από τη συνεδρίαση αποχώρησαν σχεδόν όλα τα «κασσελακικά» μέλη της ΚΟΕΣ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ότι δεν προτεραιοποιήθηκε η συζήτηση περί του εγγράφου (διαβάστε εδώ).

Όπως πληροφορείται το CNN Greece, η κυρία Συμεωνίδου φέρεται να επέμεινε στην αναγκαιότητα αποστολής του επίμαχου εγγράφου, υπογραμμίζοντας, ανάμεσα σε άλλα, πως το κόμμα πρέπει να πορεύεται συντεταγμένα.

Το σχετικό ζήτημα αναμένεται, πάντως, να συζητηθεί και στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, στις 17.30, στην οποία συμμετέχουν και οι τρεις συντονίστριες του Οργανωτικού (Συμεωνίδου, Γιώτα Μπελώνη, Ολυμπία Τελιγιορίδου).

Στο μεταξύ, εντύπωση προκάλεσε η χθεσινοβραδινή απόφαση, κατά πλειοψηφία, της ΚΟΕΣ για αντικατάσταση της Θεοδώρας Τζάκρη, θερμής υποστηρίκτριας του Στέφανου Κασσελάκη, από τον Αλέξη Χριστόπουλο, που ανήκει στους «100», από την θέση του συντονιστή των προσυνεδριακών διαδικασιών στη μεγαλύτερη οργάνωση της χώρας, αυτής του Βόρειου Τομέα Αθηνών με 15.000 μέλη.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη οργάνωση έχει εκδώσει σκληρή καταδικαστική ανακοίνωση για την καθαίρεση Κασσελάκη, ο οποίος φαίνεται πως διαθέτει την υποστήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των μελών της.

Κατόπιν τούτου, μέλος της ΚΟΕΣ, απευθυνόμενο στην κυρία Τζάκρη, χρησιμοποίησε, όπως μαθαίνουμε, τη φράση που αποδίδεται στον Χαρίλαο Τρικούπη: «Ανθ’ ημών Γουλιμής».




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-03 11:32:34

Back to top button