Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Πυρήνες» σε όλη τη χώρα φτιάχνει ο Πολάκης – Τι περιμένει ο Στέφανος Κασσελάκης

Τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου θα περιμένει μάλλον ο Στέφανος Κασσελάκης πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία, που περνά άλλη μία οικονομική στενωπό ύστερα από τη δέσμευση λογαριασμών από απλήρωτους προμηθευτές από την εποχή του Αλέξη Τσίπρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κανείς από τους εργαζόμενους στο κόμμα δεν έχει πληρωθεί τον Αύγουστο.

Ο έκπτωτος πρόεδρος θέλει να γνωρίζει τις τελικές αποφάσεις για το χρονοδιάγραμμα και τις προϋποθέσεις για την ανακήρυξη των υποψηφίων πριν ανακοινώσει τις δικές του προθέσεις, αφού επιθυμεί οι διαδικασίες να είναι αδιάβλητες και διαφανείς.

Τροχιοδεικτική θα είναι, άλλωστε, η σημερινή (18/09) συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία θα ετοιμάσει το κείμενο εισήγησης στην Κεντρική Επιτροπή.

Ενδεχομένως, πάντως, να πραγματοποιηθεί αύριο.

Όπως πληροφορείται το CNN Greece, ο κ. Κασσελάκης αναμένεται να περιγράψει, ανάμεσα σε άλλα, το χρονικό της κρίσης, ξεκινώντας από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου στα τέλη Ιουλίου όπου τέθηκε θέμα αναβολής του, την ηλεκτρονική σύσκεψη των τότε «87» στις αρχές Αυγούστου, την αποχώρηση των «8» από την Πολιτική Γραμματεία στα τέλη του ίδιου μήνα, καθώς και το μπαράζ δημόσιων τοποθετήσεων περί της ανάγκης νέας προσφυγής στις εσωκομματικές κάλπες στη συνέχεια.

Επικοινωνίες Κασσελάκη με βουλευτές και με το Κίνημα Μελών

Ο έκπτωτος πρόεδρος, επίσης, δραστηριοποιείται με συσκέψεις μέσω zoom τόσο με τους βουλευτές που τον υποστηρίζουν ανοιχτά και δεν είναι περισσότεροι από δέκα όσο και με το Κίνημα Μελών, τη νέα ομάδα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η οποία τον υποστηρίζει.

Όπως κι αν έχει, οι περισσότεροι στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως το κόμμα θα βιώσει νέα διάσπαση κι απώλεια αυτή τη φορά του στάτους της αξιωματικής αντιπολίτευσης όποτε κι αν γίνουν εκλογές (είναι ανοιχτό να γίνει ψηφοφορία στην Κ.Ε. για επίσπευση των διαδικασιών).

Πυρήνες υποστήριξης του Παύλου Πολάκη σε όλη την Ελλάδα

Επίσπευση ζητά κι ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος έχει κατορθώσει να αναπτύξει ισχυρούς πυρήνες στήριξής του όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά σε όλη την Ελλάδα.

Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις μας επισημαίνουν τα χαρακτηριστικά παραδείγματα της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων, της Άρτας και της Αλεξανδρούπολης.

Θεωρούν, μάλιστα, βέβαιο ότι θα έχει την ανοιχτή στήριξη των «100» αν περάσει στο β’ γύρο, ενώ κάποιοι από αυτούς είναι διατεθειμένοι να τον στηρίξουν και στον α’.

Το πιθανότερο, πάντως, είναι οι «100» να ανακοινώσουν τον δικό τους υποψήφιο πριν τις ανακοινώσεις Κασσελάκη, με τον Σωκράτη Φάμελλο να παραμένει το φαβορί.

Όσον αφορά τους συσχετισμούς στην Κ.Ε., δύσκολο θεωρείται να σπάσει το μπλοκ των 163 που αποφάσισαν την έκπτωση Κασσελάκη, ο οποίος αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να ελέγχει περισσότερα από 60 μέλη της.

Σε σχέση με τις καταγγελίες περί bullying σε βάρος του έκπτωτου προέδρου, ο ίδιος προκρίνει οι όποιες καταγγελίες να γίνουν στη δικαιοσύνη, με τους “100” να σταλούν στην Επιτροπή Δεοντολογίας.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-19 07:05:42

Back to top button