Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Προς δύο υποψηφίους οι «100» – Σενάρια ανατροπής της καθαίρεσης Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει αποφασίσει ακόμα πότε ακριβώς θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Πάντως αυτή η ημέρα δεν θα είναι η σημερινή (23/09), όπως πληροφορείται το CNN Greece.

«Γιατί δεν έγιναν δεκτές τηλεφωνικές ψήφοι;»

Την ίδια ώρα, υποστηρικτές του- τόσο στελέχη όσο κι απλά μέλη- στηλιτεύουν τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου, όχι μόνο ως προς το περιεχόμενό τους αλλά κι ως προς τον τρόπο που ελήφθησαν.

Αναρωτιούνται, για παράδειγμα, γιατί στην πρόταση μομφής σε βάρος Κασσελάκη, που είναι πιο σημαντική διαδικασία, έγιναν δεκτές οι τηλεφωνικές ψήφοι, αλλά όχι σε αυτή για τον οδικό χάρτη του συνεδρίου και των προεδρικών εκλογών, ιδίως όταν απουσίαζε το ένα τρίτο περίπου της Κ.Ε.

Σκέψεις για ανατροπή της καθαίρεσης κασσελάκη μέσω συνεδρίου

Παραλλήλως, διατυπώνονται σκέψεις στο κασσελακικό στρατόπεδο ώστε το συνέδριο του Φεβρουαρίου να αναιρέσει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για καθαίρεση Κασσελάκη ως το ανώτερο κομματικό όργανο, ενώ πιο σκληροπυρηνικοί επιμένουν στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για επαναφορά του στην προεδρία.

«Κλειδώνει» η υποψηφιότητα Φέμελλου – Αναζητείται κι άλλο πρόσωπο

Στο μεταξύ, πρέπει να θεωρείται κλειδωμένη η υποψηφιότητα του Σωκράτη Φάμελλου με τη στήριξη των «100» οι οποίοι αναζητούν κι άλλο υποψήφιο ώστε να δυσκολέψουν την επικράτηση Κασσελάκη από τον πρώτο γύρο και να διεκδικήσουν το καλύτερο αποτέλεσμα στο β’ γύρο.

Όσον αφορά την πρότασή τους για εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής στις 19 Ιανουαρίου κι όχι ταυτοχρόνως με τον πρώτο γύρο των εκλογών στις 24 Νοεμβρίου, η οποία θα επανακατατεθεί στην επόμενη συνεδρίασή της στις 5 Οκτωβρίου, αιτιολογείται, ανάμεσα σε άλλα, με το επιχείρημα πως εξέπεσε ο πρόεδρος κι όχι το συγκεκριμένο κομματικό όργανο, η θητεία του οποίου λήγει το Μάιο του 2025.

Σε αυτό το πλαίσιο, μάλιστα, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσουν να μην εκλεγεί η Κ.Ε. από τη βάση, όπως το 2022, αλλά από το συνέδριο.

«Αρχηγικό» προφίλ χτίζει ο Πολάκης – Διαφοροποιείται από τους κασσελακικούς

Όσον αφορά τον Παύλο Πολάκη, ετοιμάζεται να «οργώσει» τη χώρα χτίζοντας αρχηγικό προφίλ.

Σε αυτό το πλαίσιο, άλλωστε, θέλησε να διαφοροποιηθεί από το μπλοκ Κασσελάκη στην τελευταία συνεδρίαση της Κ.Ε., ζητώντας το συνέδριο να πραγματοποιηθεί με τους ίδιους συνέδρους του περασμένου Φεβρουαρίου.

Σήμερα οι απαντήσεις για το πως έγιναν πληρωμές των εργαζομένων

Στο μεταξύ, με ενδιαφέρον αναμένεται αύριο και η συνάντηση τεσσάρων μελών της Οικονομικής Επιτροπής που είχε συσταθεί από τον κ. Κασσελάκη (Νίνα Κασιμάτη, Γιώτα Πούλου, Ραλλία Χρηστίδου, Βαγγέλης Σκούφας) με τον γενικό διευθυντή του κόμματος, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, προκειμένου να τους απαντήσει σε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως το πώς πληρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα μέρος του μισθού Ιουλίου οι εργαζόμενοι στην «Αυγή» και στο «Κόκκινο».

Την ίδια στιγμή, ουσιαστικά καθήκοντα γραμματείας Οργανωτικού εκτελούν οι Έλενα Συμεωνίδου, Ολυμπία Τελιγιορίδου και Γιώτα Μπελώνη στην θέση του περιθωριοποιημένου Γιάννη Βουλγαράκη.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-23 07:10:38

Back to top button