Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Κυνήγι μαγισσών για τις διαρροές – Εκλογικός στόχος και οι μαθητές

Στο πλαίσιο ενίσχυσης του αριστερού του προφίλ, προσπάθεια για την οποία είχε γράψει και πριν μερικές ημέρες το CNN Greece, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης καταθέτει σήμερα Πρωτομαγιά, στις 10.00, στεφάνι στη μνήμη των εκατοντάδων εκτελεσθέντων επί γερμανικής κατοχής στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία είναι ενήμερος, άλλωστε, του ότι δεν έχει κατορθώσει ακόμα να στεγανοποιήσει τις διαρροές προς τα αριστερά του πολιτικού φάσματος.

Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, εξάλλου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επισκεφθεί τη Βαρβάκειο Αγορά, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα αναχωρήσει για την Κέρκυρα.

Τη Μεγάλη Παρασκευή θα έχει σειρά συναντήσεων με τοπικούς φορείς, ενώ την Κυριακή του Πάσχα θα επισκεφθεί το Ναυτικό Σταθμό Κέρκυρας.

Όπως μαθαίνουμε, ο κ. Κασσελάκης σκοπεύει να επανεκκινήσει τις ανά τη χώρα περιοδείες του από την Τρίτη του Πάσχα.

Συσκέψεις για να περιοριστούν οι διαρροές

Στο μεταξύ, σε κυνήγι μαγισσών για τις διαρροές έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες κι εβδομάδες στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, σε μια προσπάθεια αυτές να περιοριστούν, αν όχι και να εξαφανιστούν.

Όπως πληροφορείται, μάλιστα, το CNN Greece, έχουν γίνει και σχετικές συσκέψεις στην Κουμουνδούρου σε υψηλό επίπεδο.

Η αποκάλυψη, μάλιστα, της ιστοσελίδας μας για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο και το ρόλο που έχει αναλάβει στο επικοινωνιακό επιτελείο του κ. Κασσελάκη αποτέλεσε αφορμή για το ξέσπασμα ενός ακόμα μίνι εσωκομματικού πολέμου μεταξύ των «κασσελακοφρουρών» που αναζητούσαν το «βαθύ λαρύγγι» την ίδια ώρα που απέδιδαν τη διαρροή στον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων Καραμανλή, κάτι που δεν ισχύει.

Την ίδια ώρα, η μάχη του ΣΥΡΙΖΑ για την αδιευκρίνιστη ψήφο, η οποία δεν αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, καλά κρατεί.

Σε αυτό το πλαίσιο, στόχος είναι και η προσέλκυση ενός σημαντικού ποσοστού από τους περίπου 150.000 ψηφοφόρους που είναι μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου και οι οποίοι λαμβάνουν την ενημέρωσή τους κυρίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι όχι από τα συμβατικά ΜΜΕ.

Όπως κι αν έχει, η αισιοδοξία είναι μεγάλη για την εκλογή ακόμα και πέντε ευρωβουλευτών με ένα ποσοστό λίγο κάτω ή και λίγο πάνω από το 20%.

«Ο Φλωρίδης έκανε τις ποινές εξαγοράσιμες»

Σε σχέση, εξάλλου, με το Μάτι, πηγές της Κουμουνδούρου επισημαίνουν πως οι κατηγορούμενοι δικάστηκαν με το άρθρο 302 του Ποινικού Κώδικα (ανθρωποκτονία εξ αμελείας) και για τη σωματική βλάβη από αμέλεια (314 ΠΚ), τα οποία ίσχυαν το 2018 που συνέβη η τραγωδία, χωρίς να αλλάξουν το 2019 με το νέο Ποινικό Κώδικα.

Όσον αφορά τη νέα δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου, Φλωρίδη, ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ κάνει λόγο για ένα καταφανές ψεύδος: «Αν οι κατηγορούμενοι δικάζονταν με βάση τον Ποινικό Κώδικα του 2019 θα εξέτιαν την ποινή τους στη φυλακή. Ο κ. Φλωρίδης ήταν αυτός που άλλαξε το νόμο κι έκανε την ποινή εξαγοράσιμη πριν από λίγο καιρό και συγκεκριμένα το Νοέμβριο του 2023. Η εξαγορά της ποινής που καταργήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε με το ν. 5090/2024».




Δημοσιεύτηκε ! 2024-05-01 04:50:08

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button