Ελλάδα

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Ριτσώνα, εκκενώθηκε η δομή φιλοξενίας

Σε εξέλιξη παραμένει η προσπάθεια της Πυροσβεστικής να θέσει υπό έλεγχο την φωτιά που ξέσπασε κοντά σε εργοστάσιο στη Ριτσώνα, το μεσημέρι της Κυριακής (30/06/2024).

Η επιχείρηση κατάσβεσης αναμένεται διαρκέσει αρκετές ώρες ακόμη καθώς στο σημείο που έχει ξεσπάσει φωτιά στη Ριτσώνα υπάρχει εύφλεκτο υλικό, κάτι το οποίο δυσκολεύει το έργο της Πυροσβεστικής.

Πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν καλύψει την ευρύτερη περιοχή της Ριτσώνας, καθώς καίγονται διάφορα υλικά που υπάρχουν στον περιβάλλοντα χώρο ενός εργοστασίου ανακύκλωσης απέναντι από το εργοστάσιο Παπουτσάνης.

Μάλιστα σε σχετικά ανακοίνωση της εταιρείας επισημαίνονται τα εξής: Οι παραγωγικές εγκαταστάσεις της Παπουτσάνης στη Ριτσώνα δεν βρίσκονται σε κίνδυνο από την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε παρακείμενη τοποθεσία».

Η εταιρία, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, συνεργάζεται με το Πυροσβεστικό Σώμα, τις τοπικές αρχές και την τοπική κοινωνία, αναγνωρίζοντας και ευχαριστώντας τους για την άμεση επέμβαση και προσπάθεια για τον περιορισμό της πυρκαγιάς.

Το μεσημέρι ενεργοποιήθηκε μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους με κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρα, λόγω της επικινδυνότητας των καπνών.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από χωράφι ακριβώς δίπλα στο εργοστάσιο. Ο δρόμος ΕΟ Θηβών – Χαλκίδας, παραμένει κλειστός, ενώ 377 άτομα από την δομή της Ριτσώνας μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στην Μαλακάσα.

To άρθρο Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Ριτσώνα, εκκενώθηκε η δομή φιλοξενίας δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-30 23:02:09

Back to top button