Ελλάδα

Συνελήφθη 27χρονος που απειλούσε διαδικτυακά τον Μάριο Σαλμά

Δικογραφία σε βάρος ενός 27χρονου Αλβανού σχημάτισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχετικά με την υπόθεση απειλών κατά του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μάριου Σαλμά.

Το παραπάνω συνέβη για παράβαση διατάξεων του άρθρου 184 Π.Κ.: «Διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια», πράξεις τελεσθείσες μέσω διαδικτύου. Ο 27χρονος έγραφε για τον Μάριο Σαλμά, ο οποίος είδε τις απειλητικές αναρτήσεις και ειδοποίησε το ηλεκτρονικό έγκλημα.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία στις 18 Σεπτεμβρίου, μέσω email που απέστειλε ο ανεξάρτητος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και ιατρός Μάριος Σαλμάς, σύμφωνα με την οποία άγνωστος δράστης, που χρησιμοποιούσε την εφαρμογή Google Maps, προέβη σε δημόσια ανάρτηση, στο επιχειρηματικό προφίλ του ιατρείου του ανωτέρω, με περιεχόμενο που προκαλούσε και διέγειρε σε διάπραξη εγκλημάτων σε βάρος του προαναφερθέντος βουλευτή και σε βάρος πολιτικών προσώπων γενικότερα. Πιο συγκεκριμένα, η επίμαχη ανάρτηση ανέγραφε μεταξύ άλλων: «μια σφαίρα σε εσάς και σε όποιον πολιτικό αναπνέει πάνω στο κεφάλι μας».

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 27χρονου, κατηγορούμενου για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια, μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία, ο 27χρονος προέβη σε δημόσια ανάρτηση σε επιχειρηματικό προφίλ, με περιεχόμενο που προκαλούσε και διέγειρε σε διάπραξη εγκλημάτων σε βάρος του κατόχου του, αλλά και πολιτικών προσώπων γενικότερα.

Ακολούθησε κατεπείγουσα έρευνα στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του χρήστη που έκανε την επίμαχη ανάρτηση ενώ το υλικό που συγκεντρώθηκε τέθηκε υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Από την επακόλουθη ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή- διαδικτυακή έρευνα και την αστυνομική προανάκριση, προέκυψε η εμπλοκή του 27χρονου στη διαχείριση του επίμαχου λογαριασμού, μέσω των ηλεκτρονικών ιχνών που αντιστοιχούσαν σε συνδέσεις διαδικτύου της οικίας και της εργασίας του.

Πρωινές ώρες σήμερα, 22 Οκτωβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 27χρονου, όπου ταυτοποιήθηκε και προανακριτικά η εμπλοκή του στην υπόθεση ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -2- συσκευές κινητού τηλεφώνου.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-22 20:13:00

Back to top button