Ελλάδα

Συνελήφθησαν οι ληστές «Ψυχάκιας» και «Ζάντας» που «αλώνιζαν» στη βόρεια Ελλάδα

Ο «Ψυχάκιας» με την εντυπωσιακή σωματοδομή και ο «Ζάντας», όπως ήταν τα παρατσούκλια τους, ήταν τα δυο βασικά μέλη της σπείρας διαρρηκτών που «αλώνιζαν» εδώ και μήνες στη βόρεια Ελλάδα.

Δεν χρησιμοποιούσαν το πανάκριβο αυτοκίνητο του «Ψυχάκια», καθώς αυτό το είχε μόνο για την διασκέδασή του. Ένα παλιό αυτοκίνητο καθημερινό ήταν το όχημα που επέβαιναν για να πηγαίνουν στην περιοχή της Σίνδου και της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, ώστε να αρπάζουν κοσμήματα από ανυποψίαστες ηλικιωμένες γυναίκες. Μαζί τους είχαν και έναν νεαρό ανιψιό τους.

Φρόντιζαν όμως πάντα να έχουν φυλαγμένα τα νώτα τους και να παίρνουν όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις. Αυτόν τον ρόλο είχε αναλάβει η γυναίκα του αποκαλούμενου «Ψυχάκια», η οποία είχε στο σπίτι της σύστημα ασυρμάτου και παρακολουθούσε τις επικοινωνίες της αστυνομίας.

Κάθε φορά που άκουγε ότι ενδεχομένως κάποιος πολίτης είχε αντιληφθεί κάποιο περιπολικό, κατευθυνόταν προς την περιοχή όπου είχαν πάει τα μέλη της συμμορίας και ειδοποιούσε τον άντρα της να γυρίσουν στο ασφαλές καταφύγιο τους, έναν καταυλισμό στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

Τα τέσσερα μέλη της σπείρας εφάρμοζαν το συνηθισμένο κόλπο των υπαλλήλων της ΔΕΗ, που δήθεν ήθελαν να κάνουν έναν έλεγχο στην ηλεκτρική εγκατάσταση του σπιτιού. Για να μην υπάρξει πρόβλημα, έλεγαν στα θύματα τους να συγκεντρώσουν τα χρυσαφικά σε ένα σημείο. Μάλιστα, για να γίνουν πιο πειστικοί ο ένας από τους δύο, έδινε το τηλέφωνο στο θύμα να μιλήσει με τον «προϊστάμενο» του, μέχρι εκείνος να κάνει μια πλήρη κατόπτευση του σπιτιού ώστε να εντοπίσει την «διαρροή ρεύματος». Σε χρόνο ρεκόρ έκλεβαν τα κοσμήματα και εξαφανίζονταν.

Επίσης, αν διαπίστωναν ότι οι ένοικοι κάποιου διαμερίσματος έλειπαν τότε εισέβαλαν στο εσωτερικό του, παραβιάζοντας ένα παράθυρο ή μια μπαλκονόπορτα. Σε λίγα λεπτά, είχαν τελειώσει με την επιδρομή τους, αρπάζοντας χρήματα και κοσμήματα.

Όλα αυτά όμως, όπως και η καλή ζωή που έκαναν, τέλειωσαν χθες το πρωί (9 Οκτωβρίου) όταν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου έκαναν επιχείρηση στη Σίνδο και την Αλεξάνδρεια και έπιασαν στον ύπνο τα μέλη της ομάδας των κακοποιών. Μάλιστα, τον αποκαλούμενο «Ζάντα» τον εντόπισαν σε ένα από τα πολλά ξενοδοχεία όπου έμενε καθώς δεν είχε σταθερή διεύθυνση διαμονής. Μια καταδικαστική απόφαση που είχε στο ποινικό του μητρώο, γνώριζε ότι σε περίπτωση σύλληψης του, θα τον οδηγούσε στη φυλακή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πόλη του Αγρινίου ή στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας δεν έχει διαπιστωθεί, μέχρι σήμερα, δράση της συμμορίας. Παρόλα αυτά, μια πληροφορία που έφτασε στο κτήριο της οδού Κυριαζή αξιοποιήθηκε και οδήγησε, αρχικά στο τμήμα Ασφαλείας Αλεξάνδρειας Ημαθίας που γνωρίζει την περιοχή όπου είχε το «στρατηγείο» της η σπείρα, και στη συνέχεια στα σπίτια των συλληφθέντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ζούγκλας», έχουν εξιχνιαστεί περισσότερες από 20 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων με την λεία να ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ. Κατασχέθηκαν οχήματα, χρήματα, κοσμήματα αλλά και δύο όπλα τα οποία θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Οι τέσσερις συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης για να τους απαγγελθούν κατηγορίες.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-10 16:25:48

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button