Πολιτική

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδριάζει εκ νέου σήμερα, Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η οποία αναμένεται να προχωρήσει σε νέο γύρο διαβουλεύσεων σχετικά με τον οδικό χάρτη των εσωκομματικών εκλογών που θα αναδείξουν τον επόμενο πρόεδρο.

Η συνεδρίαση, που θα προετοιμάσει το «έδαφος» για την Κεντρική Επιτροπή το ερχόμενο Σάββατο, θα επικεντρωθεί στα πιθανά κριτήρια, τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα μπορούσαν να ισχύσουν για την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων στις προσεχείς εκλογές για τη νέα ηγεσία του κόμματος, αν και η προπαρασκευαστική συζήτηση επ’ αυτών δεν κατέληξε σε κοινό πλαίσιο.

Η Έλενα Ακρίτα σχολίασε τις προτάσεις της νέας πλειοψηφίας, για διερεύνηση οφειλών στο Δημόσιο και την κατάθεση πόθεν έσχες, λέγοντας: «Ψηλός, ξανθός και γκέι δεν μπορεί να βάλει υποψηφιότητα βάσει καταστατικού. Αρθρο 35, παρ. 6».

«Είναι αποκλεισμός οποιουδήποτε αν ζητάει ένα κόμμα οι υποψήφιοι πρόεδροι να έχουν λευκό ποινικό μητρώο και πόθεν έσχες;», τόνισε ο Χρήστος Σπίρτζης στον ΣΚΑΪ. Σε σχέση με το λευκό ποινικό μητρώο, επειδή φέρεται να υποστηρίχθηκε κυρίως από στελέχη που υποστηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη, εκτιμήθηκε πως ήταν μια σκέψη που στοχοποιούσε τον Νίκο Παππά ή και τον Παύλο Πολάκη. Και οι δύο, ωστόσο, είναι βουλευτές που δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, οπότε και σε αυτή την περίπτωση δύσκολα μπορεί να βγει κάποιο ασφαλές συμπέρασμα.

Σχετικά με την αύξηση των υπογραφών που απαιτούνται από την Κεντρική Επιτροπή από 30 σε 50, αυτό που υπενθυμίζεται είναι πως αφορά μη μέλη του οργάνου, όπως ίσχυε στην περυσινή εκλογική μάχη. Ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο μόνος που είχε συγκεντρώσει στο τακτικό συνέδριο πριν από έναν χρόνο τις απαιτούμενες υπογραφές που του έδωσαν το πράσινο φως για να συμμετάσχει στην εκλογική κούρσα.

Ετοιμάζεται ο Κασσελάκης;

Πάντως, ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται να «κλείδωσε» το θέμα της υποψηφιότητάς του την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με βουλευτές του κόμματος που τον υποστηρίζουν ακόμα.

Συγκεκριμένα, ο Κασσελάκης, μιλώντας μέσω Skype μαζί τους, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης της δική σας και όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που αγωνιούν για το μέλλον του κόμματος», σημαίνοντας την αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πληροφορίες θέλουν αυτή να λαμβάνει χώρα στα τέλη της εβδομάδας και πιθανώς με παρέμβαση του Κασσελάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου αναμένεται να εκθέτει τα επιχειρήματά του απέναντι στις εσωκομματικές εξελίξεις, ακολουθώντας την οδό της περυσινής του διαδικτυακής εμφάνισης στο στερέωμα του ΣΥΡΙΖΑ.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-19 09:30:08

Back to top button